İsrailli Binbaşı Şaron'un Gazze'ye Yönelik Açıklamaları - Son Dakika
Güncel

İsrailli Binbaşı Şaron'un Gazze'ye Yönelik Açıklamaları

İsrailli Binbaşı Şaron\'un Gazze\'ye Yönelik Açıklamaları

Mavi Marmara davasının müdahil avukatlarından Adem Yıldırım, "Gazze'ye düzenlenen saldırıya ilişkin bir İsrail gazetesine yaptığı açıklamalarla insanlığa karşı suç işlediği" gerekçesiyle eski İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un oğlu binbaşı Gilad...

29.11.2012 12:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mavi Marmara davasının müdahil avukatlarından Adem Yıldırım, " Gazze'ye düzenlenen saldırıya ilişkin bir İsrail gazetesine yaptığı açıklamalarla insanlığa karşı suç işlediği" gerekçesiyle eski İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un oğlu binbaşı Gilad Şaron hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda suç duyurusunda bulundu.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Mavi Marmara davasının müdahil avukatlarından Adem Yıldırım, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Filistin'de insanlık trajedisi yaşandığını, İsrail askerlerinin devlet terörü uygulayarak Filistin'deki insanların yok olması için her türlü illegal metoda başvurduğunu anlattı.

İsrail'in bu haksız tutumunun başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslararası camiada yeteri kadar karşılık bulmadığını, İsrail'in her türlü hukuk tanımazlığı ve saldırısının görmezden gelindiğini ve zorbalığının meşrulaştırıldığını öne süren Yıldırım, "Beyrut Kasabı" olarak bilinen Ariel Şaron'un oğlu Gilad Şaron'un, bir İsrail gazetesine yaptığı "Tüm Filistinlileri yok edelim, Gazze'yi dümdüz edelim, Gazze'ye atom bombası atılsın, Gazze aynı Hiroşima gibi Nagasaki gibi olsun" şeklindeki açıklamalarının, savaş ve insanlık suçu kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini savundu.

"Bir fert olarak gücüm yettiğince Filistin ve tüm insanlık için taşın altına elime koyuyorum, gücümün yettiği yasal mücadeleyi insanlık adına başlatıyorum. Bir hukukçu olarak insanlık suçu işleyen İsrail askeri Gilad Şaron hakkında soykırım ve insanlık suçu işlemesi sebebiyle cezalandırılması için suç duyurusunda bulunuyorum" diyen Yıldırım, başta hukukçular olmak üzere herkesi Filistin ve Gazze'ye sahip çıkmaya davet etti.

Avukat Adem Yıldırım, açıklamasının ardından 5 sayfalık suç duyurusu dilekçesini, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sundu.

Gilad Şaron'un "şüpheli" ve İsrail'in Ankara Büyükelçiliği'nin de

"şüpheli adresi" olarak gösterildiği dilekçede, Gilad Şaron'un söylemleri ve eylemleri sıralandı.

İnsanlık suçlarıyla ilgili uluslararası kanunlarda yer alan maddeler ile ceza yargılama usulü açısından Türk kanunlarının uygulanabilirliğinin irdelendiği dilekçede, Gilad Şaron hakkında "insanlık suçu işlediği" gereksiyle kamu davası açılması ve cezalandırılması talep edildi.

Muhabir: Murat Kaya

Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrailli Binbaşı Şaron'un Gazze'ye Yönelik Açıklamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement