İstanbul: 03 Aralık 2006 Pazar Gündemi - Son Dakika
Güncel

İstanbul: 03 Aralık 2006 Pazar Gündemi

Iha0523608-gun/03-ara-0040-1366 - İhlas Haber Ajansı - 03 Aralık 2006 Pazar Gündemi - ------------------------------------------------------- Genel Müdür: Fevzi Kahraman Genel Müdür Yardımcısı: İsmail Ballı Yazılı Haberler Müdürü: Ömer Kılıç - --------------------------------------------------------- İha Basın Meslek İlkelerine Uyar Basın Meslek İlkeleri Madde 8: Bir Basın Organının Dağıt...

03.12.2006 09:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

IHA0523608-GUN/03-ARA-0040-1366

- İHLAS HABER AJANSI

- 03 ARALIK 2006 PAZAR GÜNDEMİ

--------------------------------------------------------

Genel Müdür: Fevzi Kahraman

Genel Müdür Yardımcısı: İsmail Ballı

Yazılı Haberler Müdürü: Ömer Kılıç

----------------------------------------------------------

İHA BASIN MESLEK İLKELERİNE UYAR

Basın Meslek İlkeleri Madde 8: Bir basın organının dağıtım süreci tamamlanmadan o basın organının özel çabalarla gerçekleştirdiği ürün, bir başka basın organı tarafından kendi ürünüymüş gibi kamuoyuna sunulamaz. Ajanslardan alınan özel ürünlerin kaynağının belirtilmesine özen gösterilir.

----------------------------------------------------------

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayip Erdoğan, İran'daki temaslarını sürdürecek.

Bakanların faaliyetleri

- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, saat 09.00'da Batman Valisi Haluk İmga'yı makamında ziyaret edecek. Daha sonra AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret edecek olan Bakan Çelik, İMKB Belde İlköğretim Okulu ve Batman Lisesi'nin açılışını yapacak. "Küreselleşme sürecinde Türkiye" konulu konferansa katılacak olan Bakan Çelik, Özel İdare lisesi ve Pazaryeri Lisesi'nin açılışını yapacak. Karayoluyla Diyarbakır'a gelerek buradan saat 17.10'da THY ile Ankara'ya gidecek.

- Bir süre önce yapılan çalışmalarla yenilenen Tokat Havaalanı'nın 3 Aralık 2006 Pazar günü saat 11.00'da düzenlenecek açılış törenine, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in katılması bekleniyor.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Salihli'de saat 13.30'da düzenlenecek mitinge katılacak.

- Güçlü Türkiye Partisi Genel Başkanı Tuna Bekleviç, Adapazarı Grand Otel'de saat 13.00'da basın toplantısı düzenleyecek.

- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın Eskişehir programı, saat 11.00'da başlayacak.

- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, saat 11.00'da Alperen Ocakları Genel Merkezi'nin açılışını yapacak, saat 14.00'da Büyük Birlik Partisi Gençlik Şöleni düzenlenecek.

- İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Şişli'de (Yeni Semiramis Toplantı Salonu Rumeli Caddesi Osmanbey) saat 11.00'da partisinin 7. Olağan Kongresi'ne katılacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ile ilgili İHD, saat 10.45'de Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yapacak.

- İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen "Atletizm müsabakaları", saat 10.30'da İnciraltı Kent Ormanı'nda yapılacak.

- 3 Aralık Dünya Özürlüler günü nedeniyle Antalya Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na, saat 10.30'da çelenk konulacak.

- Dünya Özürlüler Günü sebebiyle Erzurum'daki özürlü derneklerinin yöneticileri, saat 14.00'da Atatürk Anıtı'na çelenk koyacak.

- Erzincan'da Dünya Özürlüler Günü çerçevesinde, İl Kültür Müdürlüğü Salonu'nda saat 12.30'da bir program düzenlenecek.

- Erzurumlu hacı adayları bugün saat 16.00'da, uçakla mukaddes topraklara uğurlanıyor.

- Konya'da, Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi üyeleri, saat 12.45'de Hükümet Meydanı'nda, Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail'i Ortadoğu'da insanları yaralayarak engelli olmasına neden olduğu için yürümekte kullandıkları beyaz bastonları yere vurarak protesto edecek. Protesto gösterisi sonrası görme engelliler saat 13.00'de, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle "Sevgi Çemberi" yürüyüşü gerçekleştirecek.

- Dünya Engelliler günü nedeniyle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Polisevi'nde saat 13.00'da bir dizi etkinlik yapılacak.

- Dünya Engelliler Günü nedeniyle Elazığ'da engelliler mesire alanında yapılacak etkinlikle eğlenecek.

- Çukurova Özürlüler Derneği (ÇÖZDER) tarafından 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü, saat 10.00'da çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

- Ulus Rotaract Kulübü tarafından, saat 14.00'da Dünya Görme Engelliler Günü dolayısıyla görme engelliler arası futbol turnuvası düzenlenecek.

- İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı tarafından, saat 10.30'da "Resmi İdeoloji Kıskacında Eğitim Sistemi ve Din Eğitimi" konulu panel düzenlenecek.

- İşçi Gazetesi, saat 16.00'da, asgari ücret belirlenmesine ilişkin basın açıklaması yapacak.

- Emep Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Kılınçaslan'ın cenaze töreni, saat 13.30'da Zincirlikuyu Mezarlığı ana kapı girişinde gerçekleştirilecek.

- İşsizlik ve Pahalılıkla Savaş Derneği, Alibeyköy'de (Mehmet Akif Ersoy Camii önünde) saat 14.30'da artan asayiş suçlarıyla ilgili basın açıklaması gerçekleştirecek.

- Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Harbiye'de (TRT Radyo evi önünde) saat 10.00'da "Engellere Hayır" konulu bir yürüyüşe katılacak.

- Gazi Mahallesi Esnafı, Şişli'de (Abide-i Hürriyet Caddesi Pay Apt.) saat 15.00'da tecrite karşı eylem kapsamında basın açıklaması düzenleyecek.

- Eman Tours, Çırağan Sarayı'nda "Lüks Hacı Eğitim Toplantısı" düzenleyecek. Eğitim amaçlı toplantıya iş, ticaret , sanat spor ve siyaset camiasından tanınmış 400 civarında Hacı Adayı katılacak.

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Conrad Oteli'nde saat 16.00'da Özürlü Dostu Belediyeler Yarışması'nın ödül törenine katılacak.

- Oswald LeWinter ve ilhan Berk, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda saat 14.00'da "Arzın Merkezi'nde Buluşmalar" konulu bir konferansa katılacaklar.

DÜNYA GÜNDEMİ

---------------------------

Belgrad'ta Sosyal Parti Kongresi

- Sosyal Parti, eski liderleri ve Yugoslavya'nın eski Devlet Başkanı Slobodan Miloseviç'in yerine yeni liderlerini belirlemek üzere kongre düzenliyor. Miloseviç, 11 Mart tarihinde Lahey'deki hücresinde hayatını kaybetmişti.

Uluslararası Telekominikasyon Birliği'nden yıllık rapor

- Uluslararası Telekominikasyon Birliği, dijital teknoloji ve internet kullanımına ilişkin verileri yayınlayacak.

Avusturya'da nükleer karşıtı eylem

- Çek Cumhuriyeti'nde bulunan Temelin Nükleer reaktörünü protestoya hazırlanan Avusturyalılar, Wullowittz sınırında durduruldu.

Norveç Başbakanı Stoltenberg, Berlin'de

- Norveç Başbakanı Jens Stoltenberg, Berlin'in ünlü Brandenburg Kapısı'na kurulan dev noel ağacının ışıklarını yakacak.

aenlenecek.

- Erzurumlu hacı adayları bugün saat 16.00'da,

Slovakya'da yerel seçimler

- Slovakya'da yapılan seçimlerin sonuçlarının açıklanması bekleniyor.

Alman Yeşiller Partisi kongresi

- Almanya muhalif Yeşiller Partisi kongre yapıyor.

Eski Rus Ajanı Alexander'ın ölümü

- Zehirlenerek ölen Rus Ajanı Alexander Litvinenko'nun ölümünün ardından, olayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor. İngiltere'de, Litvinenko ile temas kuran bir İtalya'ın vücudunda da aynı radyoaktif maddenin izotopu tespit edildi.

Irak'ta şiddet olayları

- Irak'ın başkenti Bağdat'ta istikrarsızlık sürüyor. Koalisyon güçleri ile isyancılar arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Filipinler'de tayfun

- Filipinler'de meydana gelen tayfun, çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Lübnan'da karmaşa

- Lübnan hükümetine karşı gösterilerin büyümesinden korkuluyor.

SPOR GÜNDEMİ

------------------------

- Turkcell Süper Ligi'nin 16. haftası, oynanacak 4 karşılaşma ile tamamlanacak. Haftanın derbi mücadelesinde lider Fenerbahçe ile Galatasaray, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda, saat 19.00'da karşı karşıya gelecek. Günün diğer maçlarının programı ise şöyle:

14.00 Sakaryaspor A.Ş. - Gençlerbirliği: Süleyman Abay

14.00 Vestel Manisaspor - Gaziantepspor: Bülent Yıldırım

14.00 Antalyaspor A.Ş. - Kayseri Erciyesspor: Aytekin Durmaz

- Türk Telekom Lig A'nın 16. haftasına, yapılacak 7 karşılaşma ile devam edilecek. Program şöyle:

13.00 Türk Telekomspor - İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Mustafa Kamil Abitoğlu

13.30 Altay - Mardinspor: Hakan Sivriservi

13.30 Elazığspor - Karşıyaka: Bünyamin Gezer

13.30 Orduspor - Gaziantep Büyükşehir Belediyespor: Mustafa İlker Coşkun

13.30 Samsunspor - Malatyaspor: Halis Özkahya

13.30 İstanbulspor A.Ş. - Akçaabat Sebatspor: Cemil Şensöz

13.30 Diyarbakırspor - Eskişehirspor: Barış Şimşek

- Beko Basketbol Ligi'nin 9. haftasındaki derbi mücadelesinde Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Cafe Crown, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda saat 14.00'te karşı karşıya gelecek.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İstanbul: 03 Aralık 2006 Pazar Gündemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement