İstanbul: 10 Aralık 2006 Pazar Gündemi - Son Dakika
Güncel

İstanbul: 10 Aralık 2006 Pazar Gündemi

Iha0528138-gun/10-ara-0046-5e96 - İhlas Haber Ajansı - 10 Aralık 2006 Pazar Gündemi - ------------------------------------------------------- Genel Müdür: Fevzi Kahraman Genel Müdür Yardımcısı: İsmail Ballı Yazılı Haberler Müdürü: Ömer Kılıç - --------------------------------------------------------- İha Basın Meslek İlkelerine Uyar Basın Meslek İlkeleri Madde 8: Bir Basın Organının Da...

10.12.2006 09:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

IHA0528138-GUN/10-ARA-0046-5E96

- İHLAS HABER AJANSI

- 10 ARALIK 2006 PAZAR GÜNDEMİ

--------------------------------------------------------

Genel Müdür: Fevzi Kahraman

Genel Müdür Yardımcısı: İsmail Ballı

Yazılı Haberler Müdürü: Ömer Kılıç

----------------------------------------------------------

İHA BASIN MESLEK İLKELERİNE UYAR

Basın Meslek İlkeleri Madde 8: Bir basın organının dağıtım süreci tamamlanmadan o basın organının özel çabalarla gerçekleştirdiği ürün, bir başka basın organı tarafından kendi ürünüymüş gibi kamuoyuna sunulamaz. Ajanslardan alınan özel ürünlerin kaynağının belirtilmesine özen gösterilir.

----------------------------------------------------------

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Afyonkarahisar'da çeşitli temaslarda bulunacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- AK Parti Grup Başkanvekili Prof. Dr. İrfan Gündüz, partisinin Konya İl Başkanlığı'nda, saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.

- Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, saat 09.30'da, Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği tarafından 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı anma programı çerçevesinde düzenlenen "Seçilişinin 17. yılında Cumhurbaşkanı Turgut Özal" temalı anma programına katılacak.

- İşçi Partisi Malatya İl Kongresi, saat 11.00'da Dilan Düğün Salonu'nda yapılacak.

- İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Güntekin'in katılacağı Adana İl Örgütü'nün 7. Olağan Kongresi, saat 13.30'da İnci Oteli'nde gerçekleştirilecek.

- Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Topkapı Eresin Oteli'nde saat 13.00'da, partisinin Marmara Bölge Toplantısı'na katılacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Milli Kütüphane'nin kuruluşunun 60. yılı dolayısıyla saat 14.00'da, "İmparatorluktan Milli Devlet Geçiş" konulu bir panel düzenlenecek.

- Eser, Dostluk, Kardeşlik ve Dayanışma Toplantısı'nın ikincisi, saat 10.00'da yapılacak.

- Ankara İtalyan Kültür Merkezi tarafından gerçekleştirilen Avrupa Framwork standartlarına uygun yabancı dil öğretimi kursunun açılışı, saat 09.15'te gerçekleştirilecek.

- Yunanistan Büyükelçiliği himayesinde, saat 12.00'da çocuklara yönelik "Merhaba Çocuklar" isimli bir eğlence günü düzenlenecek.

- İnsan Hakları Derneği ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı tarafından, saat 18.30'da, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin kabul edilişinin 58. yıldönümü nedeniyle resepsiyon düzenlenecek.

- Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Ankara Şubesi tarafından, saat 13.00'da, "Dünya İnsan Hakları Günü" münasebetiyle bir basın açıklaması yapılacak.

- Bazı platform ve halkevleri tarafından, saat 16.30'da, Tuzluçayır Meydanı'nda basın açıklaması ve meşaleli yürüyüş yapılacak.

- Samsun Sivil Savunma Müdürlüğü tarafından, Telekom İl Müdürlüğü personeline, sivil savunma eğitimi verilerek 09.00'da tatbikat yapılacak.

- Eğitim-Sen Ordu Şubesi, tarafından saat 13.00'da düzenlenecek "Eğitimin Yapısal ve Yönetsel Sorunları" konulu panele, Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay, Milliyet Gazetesi Yazarı Abbas Güçlü, Fen- Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Yapar, CHP Ordu Milletvekili Kazım Türkmen ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce katılacak.

- Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle Antalya Valiliği tarafından düzenlenen programla, saat 10.00'da Atatürk Anıtı'na çelenk konulacak.

- Bir tekstil fabrikasının deposunda çıkan yangında, çatıdan düşürek yaşamını yitiren Adana Büyükşehir Belediyesi itfaiye eri Arif Say'ın cenaze töreni, saat 09.30 ile 10.00 saatleri arasında takip edilecek.

- Gaziantep'te, İnsan Hakları Derneği tarafından PTT önünde, saat 12.30'da bir basın açıklaması yapılacak.

- Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler Odası tarafından "Toplum ve Demokrasi" konulu konferans, saat 13.00'da Şair Nabi Kültür Merkezi'nde yapılacak.

- İnsan Hakları Derneği, İstanbul Şubesi'nde saat 13.00'da, İnsan Hakları Haftası etkinlikleri kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleyecek.

- MAZLUM-DER Genel Başkanı Ayhan Bilgen, Faih Saraçhane Parkı Şehzade Mehmet Sofrası'nda saat 12.00'da 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle basın açıklaması düzenleyecek.

- Dayanışma Evleri, Halk Kültür Merkezleri ve Sosyal Haklar Derneği, Taksim Tramvay Durağı'nda saat 13.00'da, TBMM'nin Plan ve Bütçe Komisyonu'nu protesto etmek amacıyla "Halk için Bütçe Platformu" oluşturacak.

- İstanbul Anahtarcılar ve Çilingirciler Odası, Topkapı Eresin Oteli'nde, saat 14.00'da İstanbul Kilit Açma Şampiyonası yarışmasını düzenleyecek.

- Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi, Taksim Atatürk Kültür Merkezi önünde, saat 12.00'da İnsan Hakları Günü'nde Acil Talepler konulu basın açıklaması ve eylem yapacak.

DÜNYA GÜNDEMİ

---------------------------

Nobel Ödüllerinin dağıtımı

- Nobel Ödülleri sahiplerini bulmaya devam ediyor. Oslo'da yapılacak törenle Nobel Barış Ödülünü kazanan Muhammed Yunus, ödülünü alacak.

Litvinenko cinayeti soruşturması genişletiliyor

- İngiliz dedektifler, eski Rus ajanı Alexander Litvinenko'nun öldürülmesine ilişkin soruşturmalarını Moskova'da sürdürecek.

Mısır Devlet Başkanı Mübarek'in Almanya ziyareti

- Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile biraraya gelecek.

Londra'da Kadın örgütleri, Darfur'da yaşanan cinsel saldırıları kınıyor

- Londra'da kadın örgütleri, Sudan Elçiliği ve Başbakanlık binası önünde eylem yaparak, Darfur'da kadınlara yönelik cinsel saldırıları kınıyor.

Moskova'daki hastane yangını

- Yangına ilişkin soruşturma derinleştirilerek sürdürülüyor. Polis, kundaklama ihtimali üzerinde duruyor.

Discovery, ISS'e doğru gidiyor

- Uzay çalışmalarını sürdüren NASA, Discovery mekiğini ISS'e gönderdi.

Irak'ta karmaşa sürüyor

- Koalisyon güçleri, başkent Bağdat'ta istikrarın sağlanması için operasyonlarını sürdürüyor.

Lübnan'da siyasi kriz

- Lübnan'da hükümet karşıtı protestolar devam ediyor.

SPOR GÜNDEMİ

----------------------------

- Turkcell Süper Lig'de ilk yarı, yapılacak 5 karşılaşmayla tamamlanacak. Program şöyle:

14.00 Gaziantepspor - Konyaspor: Bünyamin Gezer

14.00 Denizlispor - Vestel Manisaspor: Mustafa Kamil Abitoğlu

14.00 Gençlerbirliği - Antalyaspor A.Ş.: Vedat Yüksel

16.00 Trabzonspor A.Ş. - Ankaraspor A.Ş.: Aytekin Durmaz

19.00 Galatasaray A.Ş - Bursaspor: Kuddusi Müftüoğlu"

- Türk Telekom Lig A'nın 17. haftasına yapılacak 5 karşılaşmayla devam edilecek. Program şöyle:

13.00 Malatyaspor - Kocaelispor: Zafer Önder İpek

13.30 Uşakspor - Diyarbakırspor: Süleyman Abay

13.30 Gençlerbirliği Oftaşspor - Elazığspor: Tolga Özkalfa

13.30 Eskişehirspor - Altay: Cem Deda

13.30 Mardinspor - Türk Telekomspor: Mehmet Fatih Gökçe

- Dağcılık Federasyonu'nun 1. Olağan Genel Kurulu, Ankara Dedeman Otel'de, saat 10.00'da yapılacak.

- Beko Basketbol Ligi'nde 10. hafta, Galatasaray Cafe Crown- Efes Pilsen maçıyla tamamlanacak.

- Türkiye Büyükler Ferdi Boks Şampiyonası'nın 5. gününde final müsabakaları yapılacak.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İstanbul: 10 Aralık 2006 Pazar Gündemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunda zincirleme trafik kazası: Ölü ve yaralılar var
    21:44 Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunda zincirleme trafik kazası: Ölü ve yaralılar var

    Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunun Siverek ilçe çıkışında meydana gelen trafik kazasında, 2 araç ile bir motosikletin karıştığı zincirleme kaza sonucunda ölü ve yaralıların olduğu bildirildi. Olay yerine itfaiye ve ambulans ekipleri sevk edildi.

  • Batman'da iftar saatinde husumetlisinin iş yerine silahla ateş eden şüpheli yakalandı
    21:43 Batman'da iftar saatinde husumetlisinin iş yerine silahla ateş eden şüpheli yakalandı

    Batman'da H.Y. isimli şahıs, iftar saatinde gittiği husumetlisi R. A'nın cep telefonu dükkanına silahla ateş etti. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken iş yerinde hasar meydana geldi. Şüpheli H.Y. polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde yapılan antrenman, çift kale maçla sona erdi. Galatasaray, cumartesi günü Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yapacağı idmanla Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdürecek.

  • Adana'da Koruyucu Aileler ve Çocukları İftar Yemeğinde Buluştu
    21:41 Adana'da Koruyucu Aileler ve Çocukları İftar Yemeğinde Buluştu

    Adana'da düzenlenen geleneksel iftar yemeğinde koruyucu aileler ve çocuklar bir araya geldi. DAİMFED Başkanı Mustafa Karslıoğlu, etkinliği düzenli bir şekilde gerçekleştirdiklerini ve koruyucu ailelere teşekkür etti. Adana Valisi Yavuz Selim Köşger ise, bu kutsal faaliyete katılmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. İftar programında çocuklarla eğlenceli oyunlar oynandı ve Hacivat ile Karagöz gösterisi yapıldı.

  • Davutoğlu, Samsun'da partisinin iftar programına katıldı
    21:41 Davutoğlu, Samsun'da partisinin iftar programına katıldı

    Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Samsun'da partisinin iftar programına katıldı. Davutoğlu, programda yaptığı konuşmada, Samsun'un bilinçli seçmenlere sahip bir il olduğunu belirtti. Ayrıca, 31 Mart seçimlerinde halkın iktidara mesaj vereceğine inandığını ve temiz, ahlaklı bir belediyecilik anlayışını göstereceklerini söyledi. Davutoğlu, 1 Nisan sonrası için kaygılı olduğunu ifade ederek, toplumsal muhalefetin yoğunluk oluşturduğunu ve siyasetlerini daha güçlü bir şekilde yapma sorumluluklarının olduğunu vurguladı.

  • MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter: Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanı kim?
    21:41 MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter: Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanı kim?

    MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, Ataşehir İlçe Başkanlığı ziyaretinde yaptığı konuşmada, Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanının fotoğrafının veya afişinin paylaşılmasından utanıp utanmadığını sordu. Yönter, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde Cumhur İttifakı adaylarının seçimi kazanacağını belirtti ve İstanbul'un tek gündemi olan bir belediye başkanının yönetmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Ekrem İmamoğlu'nun 5 yıldır İstanbul'da görülmediğini iddia ederek, İstanbul'un son 5 yılda 50 yıl kaybettiğini söyledi.

  • Şırnak Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle yapılan Millet Kıraathanesi hizmete açıldı
    21:39 Şırnak Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle yapılan Millet Kıraathanesi hizmete açıldı

    Şırnak Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle yapılan Millet Kıraathanesi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Kıraathanede Dengbej Evi, kütüphane, okuma, sergi ve toplantı salonları bulunuyor. Belediye Başkanı Mehmet Yarka, yapıyı Beyaz Saray'a benzeterek, Şırnak halkının buraya Beyaz Saray dediğini söyledi. Yarka, gençlere yönelik projelerinin olduğunu ve dijital gençlik merkezi yapacaklarını belirtti.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel Marmaris'te Miting Düzenledi
    21:38 CHP Genel Başkanı Özgür Özel Marmaris'te Miting Düzenledi

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen mitinge katıldı ve vatandaşlara seslendi. Özel, oy kullanmaya kadar herkesin komşularına, müşterilerine, öğrencilerine, arkadaşlarına ulaşarak CHP'ye destek vermelerini istedi.


Advertisement