İstanbul 2 No'lu Baro başkan adayı Tatlı: "Meslektaşlarımızla bu ülkenin insanlarına hizmet etmek istiyoruz" - Son Dakika
Güncel

İstanbul 2 No'lu Baro başkan adayı Tatlı: "Meslektaşlarımızla bu ülkenin insanlarına hizmet etmek istiyoruz"

"Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"un 5 binden fazla avukatın bulunduğu illerde 2 bin avukatla yeni baro kurulmasını düzenleyen hükmü kapsamında kurulan İstanbul 2 No'lu Baro, avukat Cavit Tatlı'yı başkan adayı ilan etti.

21.10.2020 22:01  Güncelleme: 22:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"un 5 binden fazla avukatın bulunduğu illerde 2 bin avukatla yeni baro kurulmasını düzenleyen hükmü kapsamında kurulan İstanbul 2 No'lu Baro, avukat Cavit Tatlı'yı başkan adayı ilan etti.

İstanbul'da ikinci baronun kurulması için yeterli imzayı toplayarak ve Türkiye Barolar Birliği'ne bildirimde bulunarak tüzel kişilik kazanan İstanbul 2 No'lu Baro, başkan adayı tanıtım toplantısı gerçekleştirdi.

Haliç Kongre Merkezi'nin açık hava alanında koronavirüs tedbirleri alınarak yapılan ve çok sayıda hukukçunun katıldığı toplantıda, Tatlı, 2 No'lu Baro'nun kurulması için emek veren meslektaşlarına teşekkür etti.

Tatlı, "Yasanın çıkması üzerine, İstanbul 1. No'lu Baro'nun uzun yıllardır uyguladığı antidemokratik ve statükocu yönetim anlayışı nedeniyle yeni baroyu kurmak için Hukukun Üstünlüğü Platformu ve Türk Hukuk Enstitüsü olarak sorumluluk aldık. Yeni baromuzu meslektaşlarımızın katılımı ve desteğiyle tüm engellemelere rağmen çok kısa sürede kurduk." ifadelerini kullandı.

Başkan adaylığının açıklanmasıyla Hukukçular Derneği Genel Başkanlığı görevinden istifa ettiğini duyuran Tatlı, yeni baronun kuruluşu ve çalışmalarına odaklanacağını, gurur duyulacak çalışmaların temellerini atacaklarını anlattı.

Ardından baro üyesi avukatlar hatıra fotoğrafı çektirdi.

AA muhabirine bilgi veren Tatlı, yeni baroda öncelikli hedeflerinin hem meslektaşlarına hem topluma hizmet olduğunu, 2 bin 62 avukatı aynı çatı altında topladıklarını belirterek, müracaatta bulunan 250 civarında daha avukat olduğunu, bu avukatların da 2 No'lu baroya kaydını hemen yapacaklarını, bunun yanında staj için müracaat eden meslektaşlarının da olduğunu belirtti.

Tatlı, şunları kaydetti:

"5-6 Aralık'ta birinci seçim yapılacak, yeterli çoğunluk sağlanırsa seçim yapılacak, bitecek. Oluşmazsa aralık ayının ikinci haftası seçim yapılacak ve bitecek. Biz baroyu kurmaya başladığımız zaman 2 bin sayısı küçümseniyordu ama şu anda Türkiye'nin nüfus olarak en büyük 10. barosuyuz. 40 meslektaşımızın daha katılması halinde 9. olacağız. Burada sayıdan ziyade işlevin önemli olduğunu düşünüyorum. Meslektaşlarımızla bu ülkenin insanlarına hizmet etmek istiyoruz. Bunu da çok kısa süre içerisinde göstereceğimizi düşünüyoruz."

İstanbul 2 No\'lu Baro başkan adayı Tatlı: "Meslektaşlarımızla bu ülkenin insanlarına hizmet etmek istiyoruz"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul 2 No'lu Baro başkan adayı Tatlı: 'Meslektaşlarımızla bu ülkenin insanlarına hizmet etmek istiyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aydın'da fabrikada çalışan işçilere kadın yönelik şiddet konusunda bilgilendirme yapıldı
    10:36 Aydın'da fabrikada çalışan işçilere kadın yönelik şiddet konusunda bilgilendirme yapıldı

    Aydın'ın Çine ilçesinde bulunan bir fıstık fabrikasını ziyaret eden jandarma ekipleri, fabrikada çalışan kadın ve erkeklerle bir araya gelerek 6284 Sayılı Kanun, KADES Uygulaması, Elektronik Kelepçe gibi konularda bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi. Ayrıca kadınların telefonlarına KADES uygulaması indirilerek, uygulamanın tanıtımı yapıldı. Aydın İl Jandarma Komutanlığı, kadınların huzuru ve güveni için sosyal sorumluluk faaliyetlerine devam edeceğini belirtti.

  • OMÜ Vezirköprü MYO Ormancılık Bölümü öğrencileri arazi gezisinde
    10:34 OMÜ Vezirköprü MYO Ormancılık Bölümü öğrencileri arazi gezisinde

    OMÜ Vezirköprü MYO Ormancılık Bölümü ikinci sınıf öğrencileri, arazi tatbikatı uygulamaları dersi kapsamında Vezirköprü ormanlarında arazi gezisi gerçekleştirdi. Gezi sırasında öğrencilere orman yangınları, zararlılarla mücadele, tohum bahçesi ve yangın emniyeti hakkında bilgi verildi. Ayrıca gözetleme kulesi ve orman depoları da ziyaret edildi.

  • Samsun'da Narkotik Operasyonunda Gözaltına Alınan Şüpheliler Serbest Bırakıldı
    10:33 Samsun'da Narkotik Operasyonunda Gözaltına Alınan Şüpheliler Serbest Bırakıldı

    Samsun'un Alaçam ilçesinde yapılan Narkotik Vaka Analiz Sistemi (NARVAS) uygulamasında gözaltına alınan 2 şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Polis ekipleri, gerçekleştirdikleri asayiş ve trafik uygulamasında bir araçta ve araçta bulunanların üzerinde 250 gram sentetik uyuşturucu ele geçirdi. Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve çıkarıldıkları hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Altınova'da Marketlerde Fiyat Denetimi Yapıldı
    10:32 Altınova'da Marketlerde Fiyat Denetimi Yapıldı

    Altınova Belediyesi Zabıta Amirliği, Altınova'da faaliyet gösteren marketlerde temel ihtiyaç malzemelerinin fiyatını kontrol etti ve denetimlerde bulundu.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel Anıtkabir'i Ziyaret Etti
    10:32 CHP Genel Başkanı Özgür Özel Anıtkabir'i Ziyaret Etti

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve diğer parti yöneticileriyle birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti. Özel ve heyet, Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu. Ayrıca, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladılar.

  • Düzce İl Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığından bilgilendirme aldı
    10:29 Düzce İl Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığından bilgilendirme aldı

    Düzce İl Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan son bilgilendirmeleri içeren 2024 yılı Nisan ayı toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, Düzce'deki din hizmetinin daha etkili bir şekilde sunulmasıyla ilgili görüşler ele alındı.

  • Çilimli Kaymakamı Furkan Alpay, vefa ziyaretlerine devam ediyor
    10:29 Çilimli Kaymakamı Furkan Alpay, vefa ziyaretlerine devam ediyor

    Düzce'nin Çilimli ilçesinde çalışmalarına devam eden Kaymakam Furkan Alpay, yaşlı büyüklere yönelik vefa ziyaretleri başlattı. Son olarak Topçular Mahallesi'nde ikamet eden emekli imam hatip Avni Avcı'yı evinde ziyaret etti.


Advertisement