İstanbul'a Dev Kent Parkı - Son Dakika
Güncel

İstanbul'a Dev Kent Parkı

İstanbul\'a Dev Kent Parkı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Zeytinburnu’nda 3 etaptan oluşan dev kent parkının müjdesini verdi.

14.02.2014 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Zeytinburnu'nda 3 etaptan oluşan dev kent parkının müjdesini verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, seçim çalışmalarına Zeytinburnu'nda devam etti. Zeytinburnu Tepebağ Dutluk Camii'ni ibadete açan Topbaş, vatandaşlara hitap etti. Dünyanın hızla geliştiğini ve değiştiğini anlatan Topbaş, "Bu değişime ayak uydurmazsak gençlerimiz yarın onları izler durumda kalır. Biz milletimizin ve yavrularımızın geleceğini hazırlıyoruz. İstanbul'da yaptığımız değişim ve dönüşüm, her şey sizin için" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısının İstanbul'u eski günlerine getirme vaadinde bulunduğunu anlatan Topbaş, "Onun kararını millet verecek. Onların eski günleri anlayışı zannediyorum kendilerinin eski günleri, saltanatlarının esik günleri. İSKİ yolsuzluklarının yaşandığı günlerden bahsediyor herhalde. Su problemleri vardı. Apartmanlarda su yoktu. Müteahhitler hidroforlu lüks daire satıyordu. Hava kirliliği hat safhadaydı. Eski günleri çok istiyorlarsa birkaç gün çöp toplamayalım, su akmasın 'eski günleri anma günü' düzenleyelim" dedi.

Daha sonra Çırpıcı çayırına geçen Topbaş, bu alanda yapımı süren dev kent parkı projesini tanıttı. Proje kapsamında Veli Efendi Hipodromu'nun taşındıktan sonra ahırların korunarak kültürel bir alan oluşturulacağını söyleyen Topbaş, bu bölge çeşitli etkinliklerin düzenleneceğini ifade etti. 1 milyon metrekarelik alana kurulacak kent parkının insanlarımızın buluştuğu, kentli olmayı hissettiği örnek bir proje olacağını kaydeden Topbaş, "CHP'ye bu projeleri versek hayata geçirme heyecanları, vizyonları olmaz. 'Seçim vaadidir gelir geçer' derler. Ama biz bir dert edinmişiz, insanımızın mutluluğu bizim ana hedefimiz. Bu ülkede yaşayanların huzur bulması. Çok önemli ciddi projeler harcayarak kamulaştırdığımı alanda 200 milyonun üzerinde parayı ödemek suretiyle bunu başardık" ifadelerini kullandı.

İSTANBUL KENT PARKI

Üç etaptan oluşan Zeytinburnu Çarpıcı Çayırı'nın birinci etabı Spor Parkı bölümünde 150 bin metrekarelik alan halkın hizmetine sunuluyor. 350 bin metrekare alanda ise ağaçlandırma ve alan çalışmaları devam ediyor. Çırpıcı Çayırı çağdaş standartlarda bir tasarımla İstanbul genelinde "alternatif sporlar" merkezi haline getiriliyor. İstanbul'un en büyük sosyal aktivitesi ve spor dinlence alanı olan park halka kazandırılıyor. Birinci etap çalışmada 750 yeni yetişkin ağaç dikildi, bölgeye 5 bin yeni ağaç daha dikilecek.

Bölgedeki 3 milyon insanın kullanabileceği kent parkı Çırpıcı Çayırı içinde kalan bir arazide Emlak Gayri Menkul Yatırım Ortaklığı'ndan peşin para vererek 196 milyon TL+KDV ile belediye mülkiyetine geçirilmişti. Park Bakırköy, Zeytunburnu, Güngören ve Bahçelievler başta olmak üzere önemli bir coğrafyanın kent parkı haline gelecek. Bu bölgeye raylı sistem ve deniz ulaşımı imkanı olduğu için İstanbul'un Avrupa yakasının rahatlıkla kullanabileceği kent içinde büyük bir park ortaya çıkacak. 500 bin metrekarelik Veliefendi arazisi, Çırpıcı Şehir Parkı ile bütünleşecek. Çırpıcı Şehir Parkı'nın yanındaki Veliefendi Hipodromu taşındıktan sonra mevcut alan kültürel miras olarak korunacak. Çırpıcı Şehir Parkı'nın 350 bin metrekarelik ikinci etabı mesire ve ormanlık alan olarak hizmet verecek. Çırpıcı Şehir Parkı'nın 150 bin metrekarelik spor ve aktivite bölümü Nisan'da açılışa hazır olacak. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İstanbul'a Dev Kent Parkı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement