İstanbul'a Yakın Kaçamak Adresleri - Son Dakika
Kadın

İstanbul'a Yakın Kaçamak Adresleri

İstanbul\'a Yakın Kaçamak Adresleri

Bu mis gibi bahar havasından yararlanmak, şehirden ve günlük yaşamın getirdiği stresten uzaklaşmak size çok iyi gelecek....

20.04.2012 18:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalar

Balık, orman, yürüyüş, manzara, keyif, huzur ve biraz da romantizm... Prens Adaları, İstanbulluların en yakın kaçamak adreslerinin başında geliyor. Kınalıada, Burgaz, Heybeliada, Büyükada... Trafiğin olmadığı, doğayla iç içe olan, tarihi konaklarıyla, faytonlarıyla ve kiliseleriyle bir anda bambaşka bir yerde ve belki de farklı bir ülkedeymişsiniz hissi veren Adalar, rahatlatıcı bir kaçamak için aklınıza gelmesi gereken ilk adreslerden. Her biriyle ilgili anlatılacak o kadar hikAye ve aktarılacak bilgi var ki... Bostancı ve Kabataş İskelesi'nden Şehir Hatları vapurları, İDO Deniz otobüsü ve ayrıca Turyol, Mavi Marmara, Dentur, Prens Tur firmalarının da düzenli motor seferleri bulunmakta.

Polonezköy - Cumhuriyetköy

Yabani kuş seslerinin yemyeşil doğa eşliğinde ruhunuza işlediği, şehirden fiziksel olarak çok da uzak olmayan ama ruhen bir hayli uzakta olan yerlerinden Polonezköy ve Cumhuriyetköy, bol oksijenli kaçamak adreslerinden. Piknik ve mangal keyfinin, aile ve sevenlerle yemyeşil kırlarda yuvarlanmanın, el ele yürüyüşler yapmanın adresi... İstanbul'un Beykoz ilçesine bağlı olan Polonezköy ve hemen yakınında bulunan Cumhuriyetköy, İstanbul'un adeta arka bahçesi niteliğinde... TEM Otoyolu'nda Kavacık sapağından girerseniz, Beykoz Konakları'nı geçin, tabelalar sizi 20 kilometre sonraki cennetten köşe için yönlendirecektir...

Şile

Karadeniz'in kıyısındaki Şile, İstanbul Anadolu Yakası'nın ilçelerinden biri. İstanbul'a 70 kilometre uzaklıktaki bu şirin ilçe; kalesi, meşhur feneri, uçsuz bucaksız kumsalı, Şile Bezi ile meşhur. Oraya gitmişken leziz balıkların tadına bakmayı, kumsalda yürüyüşler, şirin mi şirin ilçe merkezinde alışveriş yapmayı ihmal etmeyin. Ayrıca Şile Dalgakıran, gün batımında harikulade bir manzara sunar. Bu manzarayı oturup keyifle izleyeceğiniz, Belediye Binası'nın bulunduğu, tepede oldukça hoş restoran va kafeler var.

Belgrad Ormanı

Bizans ve Osmanlı Dönemlerinde şehre içmesuyu sağlayan önemli bir kanyak, şimdilerde ise şehrin akciğeri, insanların kaçamak adresi. Belgrad Ormanı'ndan bahsediyoruz. Adını, Kanuni Sultan Süleyman'ın Sırbistan seferinden dönerken getirdiği Belgrad'lıların yerleştirildiği Belgrad Köyü'nden alan bu enfes doğa parçası, şehrin Avrupa Yakası'nda bulunuyor. Sarıyer ve Eyüp ilçelerine yayılan ormanda yürüyüş, mangal ve piknik keyfinin yanında bisiklet ve oryantiring de yapılabilir. Belgrad Ormanı'na Yeniköy'den Sarıyer'e giderken Hacı Osman yokuşundan sonra çayırbaşı'ndaki benzin istasyonunun yanındaki yoldan girerek ya da Bahçeköy'deki İstanbul üniversitesi Orman Fakültesi'nin yolunu takip ederek ulaşabilirsiniz.

Yalova - çınarcık

Termal kaplıcaları ile ünlü Yalova, hem bir kaçış hem de gevşeme, rahatlama ve yenilenme imkAnı sunuyor size. Bostancı, Pendik ve Yenikapı'dan deniz otobüsü ile veya aracınızla Darıca- Eskihisar İskelesi'nden arabalı vapuru kullanarak önce Topçular'a, oradan da karayolu ile yaklaşık 10 kilometrelik bir yolculuğun ardından Yalova'ya varabilirsiniz. Yalova'nın Cumartesi günleri Deniz Otobüsü İskelesi'nin yakınlarında kurulan pazarı, çevre köylerden harikulade lezzetler getiriyor... Yalova'dan aracınızla ya da toplu taşıma aracıyla gidebileceğiniz, 15 kilometre uzaklıktaki deniz kenarı ilçelerinden çınarcık, ayrıca Bostancı'dan vapur ve deniz otobüsü kullanarak da gelebileceğiniz adı gibi şirin bir başka kaçamak adresi. Beach'leri, disco'ları ile gençler için oldukça cazip bir yer olan çınarcık; yayla ve doğa turizmi açısından da oldukça elverişli. Sudüşen, Erikli ve çaldere Şelaleri ve çevresi doğa yürüyüşü için oldukça ideal.

Maşukiye

Sapanca Gölü'nün kıyısında, Kartepe zirvesinin eteklerinde yer alan ve İstanbul'a 130 kilometre uzaklıktaki Maşukiye, tüm mevsimlerin ayrı ayrı güzel ve akılda kalıcı bir şekilde yaşanmasını sağlıyor. Günümüzde giderek artan bir taleple kayak turizmi için önemli yerlerden biri olan Maşukiye; ilkbahar ve yaz aylarında da çam, kayın, ıhlamur ağaçları ve rengArenk çiçeklerin olduğu, dağ yürüyüşleri ve şelalesi ile cezbedici bir yer olma özelliğini de koruyor. Şelalenin yanındaki restoranlarda yemek yemeyi, ve böylesine cennet bir yerde sevdiklerinizin değerini bilmeyi unutmayın...

İznik

Meşhur İznik çinisi bile buraya gelmeniz için yeterli. Bizans ve Selçuklular'a başkentlik yapan, medeniyetlerin kucaklaştığı bir yer olma özelliği taşıyan İznik, ayrıca mitolojiye göre bolluk, bereket ve toprak tanrısı Dionizos'un da yıkandığı, ülkemizin en büyük beşinci gölüne sahip. İznik Gölü'nün güzelliği dışında leziz mi leziz İznik zeytini de buraya gelmenizin bir başka nedeni olmalı. Kaçamak mı dediniz? İznik'e bir şans vermelisiniz...İstanbul'dan 200, Bursa'dan 85 kilometre uzaklıktaki İznik, aracınızla yaklaşık 3 saat sürebiliyor. Bu yüzden günübirlik gidenlerin sabahın erken saatlerinde yola koyulmaları tavsiye edilir.

Kerpe

Karadeniz sahillerindeki bir başka kaçamak adresleri de İstanbul'dan yaklaşık 150 kilometre, İzmit'ten 50 kilometre uzaklıktaki Kerpe. Şile'den Ağva'ya, oradan da yaynı güzergAhı devam ederek ulaşabileceğiniz bu yerler, koyları ve kumsallarıyla ünlü. Kerpe'de Pembe Kayalar'ı ziyaret edin, limandan taze balık, meşhur Kandıra yoğurdu, köy pazarındansa taze ve doğal ürünler satın alın. Miço Koyu'nun eşsiz doğal güzelliklerini keşfedin. Ayrıca gün batımı da harikulade. Kandıra Keten Bezi de sevdiklerinize armağan edebileceğiniz ayrıcalıklı bir hediye olabilir.

Ağva

En çok bahsedilen kaçamak adreslerinden biri de İstanbul'a 100 kilometre uzaklıktaki Ağva. Anadolu Yakası'nda Şile'den doğuya doğru giderek ulaşılan, Karadeniz kıyılarındaki bu pozitif enerji yüklü yer, koyları, ormanı, kayalıkları ile tam bir 'kaçış' mekAnı. Gelin Kayası, Kilim Koyu, Saklı Göl, oraya gittiğinizde görülmesi gereken yerlerden...

Kıyıköy

Trakya'nın Karadeniz sahilinde, Kırklareli'ne bağlı olan Kıyıköy, özellikle güzel plajı ile ünlü bir köy. Manzarası, hesaplı balık keyfi ile tercih edebileceğiniz bir kaçamak adresi. üstelik Kıyıköy, İstanbul'dan oraya gidenler için 160 kilometre mesafede 2-2,5 saatlik seyri oldukça zevkli bir güzergAhtan sonra ulaşılabilen bir yer. çerkezköy ve Saray üzerinden ormanlarını içinden geçerek keyifle yolculuk yapabilirsiniz. Yöre insanının sıcak ve içten tavırları da Kıyıköy'ü güzel anılarla hatırlamanızı sağlayacak.

Kaynak: Womenist.net

Son Dakika Kadın İstanbul'a Yakın Kaçamak Adresleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Oğlunun telefonundan mesaj atıp kapıyı açtırdığı boşanma aşamasındaki eşini öldürdü
    18:21 Oğlunun telefonundan mesaj atıp kapıyı açtırdığı boşanma aşamasındaki eşini öldürdü

    Ankara'da 36 yaşındaki bir şahıs, boşanma aşamasındaki eşi Yonca Kazan Coşkun'a oğlunun telefonundan "Anne çok hastayım, okulun bahçesinde seni bekliyorum" mesajı gönderdi. Oğlunun yanına gitmek üzere kapıyı açan Yonca Kazan Coşkun, bu sırada içeri giren boşanma aşamasındaki eşi tarafından önce tecavüze uğradı, daha sonra da bıçaklanarak öldürüldü.

  • Aydın'ın Söke ilçesinde Balık Ağı Örme Kursları Devam Ediyor
    10:04 Aydın'ın Söke ilçesinde Balık Ağı Örme Kursları Devam Ediyor

    Aydın'ın Söke ilçesinde hayata geçirilen balık ağı örme kursları Doğanbey ve Serçin'den sonra Güllübahçe'de de 4 yıldır aralıksız devam ediyor. Kadınların meslek edinmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen kurslar ise yoğun talep görüyor.

  • Kırklareli'nde KADES ve HAYDİ uygulamaları tanıtıldı
    09:48 Kırklareli'nde KADES ve HAYDİ uygulamaları tanıtıldı

    Kırklareli'nde İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan trafik ve asayiş kontrollerinde sürücülere ve yolculara Kadın Destek (KADES) ve Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) uygulamaları hakkında bilgi verildi. Kontrollerde toplamda 255 kişiye uygulamalar tanıtıldı.

  • Edirne'de jandarma ekipleri aile içi şiddetle mücadele ve KADES hakkında bilgilendirme çalışması yaptı
    18 Nis Edirne'de jandarma ekipleri aile içi şiddetle mücadele ve KADES hakkında bilgilendirme çalışması yaptı

    Edirne'de İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği ekipleri, aile içi şiddetin önlenmesi konusunda bilgilendirme çalışması gerçekleştirdi. Ekipler, Uzunköprü ilçesine bağlı köylerde KADES'in amaçları ve kullanımı hakkında bilgi verdi ve broşür dağıttı. Ayrıca, Enez ilçesinde sivrisinekle mücadele çalışmaları kapsamında sulak alanlar ve bataklıklar ilaçlandı. Havsa Belediye Başkanı Hüseyin Özden de ziyaretlerle görevinde başarı diledi.

  • Adıyaman Belediye Başkanı 'Altın İğne' projesinin açılışını gerçekleştirdi
    18 Nis Adıyaman Belediye Başkanı 'Altın İğne' projesinin açılışını gerçekleştirdi

    Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, kadınların tekstil sektöründe istihdam edilmesini sağlayacak olan 'Altın İğne' projesinin açılışını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı olarak ilk açılışını gerçekleştiren Tutdere, 'Adıyaman Belediyesi olarak projelerimizle kadınlarımızın yanında olacağız' dedi.

  • İZGİM, kadın girişimcilerden büyük rağbet görüyor
    18 Nis İZGİM, kadın girişimcilerden büyük rağbet görüyor

    İzmit Belediyesi Kadın Girişimciler Merkezi'nde (İZGİM) kadınlar yaptıkları ürünleri kolay pazarlama yöntemleri ile satarak ev ekonomisine katkı sağlıyor. Ayrıca merkezde stres atmak için de bir araya geliyorlar.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye'de Kadına Yönelik Şiddet Araştırması'nın Üçüncüsünü Gerçekleştirecek
    18 Nis Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye'de Kadına Yönelik Şiddet Araştırması'nın Üçüncüsünü Gerçekleştirecek

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2008 ve 2014 yıllarında yapılan Türkiye'de Kadına Yönelik Şiddet Araştırması'nın üçüncüsünü gerçekleştireceğini duyurdu. TÜBİTAK iş birliğiyle hazırlanacak proje kapsamında, kadına yönelik şiddetin mevcut durumu sosyodemografik özelliklere göre incelenecek ve veri ambarı oluşturulacak. Ayrıca, psikososyal ihtiyaçların tespiti için nitel görüşmeler yapılacak ve mağdurlara psikososyal destek sunulacak.

  • Kadın girişimci evinin önünde kurduğu serada mantar yetiştiriyor
    18 Nis Kadın girişimci evinin önünde kurduğu serada mantar yetiştiriyor

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, evinin önünde kurduğu serada mantar yetiştiren kadın girişimci Saadet Seray, yoğun talep ve siparişlere yetişemiyor. Saadet Seray, eşinin desteğiyle başladığı mantar yetiştiriciliğini ilçe tarımın desteğiyle büyüterek çevre il ve ilçelere mantar satışı yapmaktadır. İşlerini daha da büyütmek isteyen Seray, destek ve imkanlar sağlandığı takdirde üretim kapasitesini artırmayı hedeflemektedir.

  • Şanlıurfa'da Siverekli kadın girişimci mantar yetiştiriyor
    18 Nis Şanlıurfa'da Siverekli kadın girişimci mantar yetiştiriyor

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, evinin önünde kurduğu serada mantar yetiştiren kadın girişimci Saadet Seray, yoğun talep ve siparişlere yetişemiyor. Saadet Seray, İlçe tarımın desteğiyle kurduğu 3 büyük çadır sera içinde işini büyüterek ilçe merkezi dahil, çevre il ve ilçelere mantar satışı yapıyor. Seray, daha fazla destek alarak işini daha da büyütmek istediğini belirtti.


Advertisement