İstanbul Belediyeleri Türkiye Çevre Haftası'nda Temiz Dünya, Temiz Deniz Etkinlikleri Düzenledi - Son Dakika
Güncel

İstanbul Belediyeleri Türkiye Çevre Haftası'nda Temiz Dünya, Temiz Deniz Etkinlikleri Düzenledi

İstanbul Belediyeleri Türkiye Çevre Haftası\'nda Temiz Dünya, Temiz Deniz Etkinlikleri Düzenledi

İstanbul'daki bazı belediyeler, Türkiye Çevre Haftası kapsamında 'Temiz Dünya, Temiz Deniz' sloganıyla etkinlikler gerçekleştirdi. Sultangazi Belediyesi çevre yürüyüşü, sergi ve mini konser düzenlerken, Gaziosmanpaşa Belediyesi öğrencilerle fidan dikimi etkinliği gerçekleştirdi. Çevre şöleni, farkındalık yürüyüşü, tiyatro, halk oyunları gösterisi ve yarışmalarla devam etti. İlçe genelindeki geri dönüşebilir atık toplama yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

07.06.2023 21:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'daki bazı belediyeler, Türkiye Çevre Haftası kapsamında "Temiz Dünya, Temiz Deniz" sloganıyla etkinlikler gerçekleştirdi.

Sultangazi Belediyesince, Mimar Sinan Şehir Ormanı'nda, Başkan Abdurrahman Dursun ve öğrencilerin katılımıyla çevre yürüyüşü yapıldı.

Öğrencilerin çevre temalı pankartlarla yürüdüğü etkinlikte, sergi ve mini konser de düzenlendi.

Etkinlikte konuşan Dursun, Türkiye Çevre Haftası duyarlılığının 365 gün devam etmesi gerektiğini belirterek, doğayı korumanın önemini vurguladı.

Sultangazi'de sıfır atıkla ilgili birçok çalışma yaptıklarını anlatan Dursun, "Özellikle kağıt atıkların, plastik atıkların ayrı ayrı toplanması ve bunların tekrar geri dönüşümle kazanılması konusunda güçlü çalışmalar yapıyoruz. Öncelikle evdeki çöplerin, evsel atıkların ve kullanılabilir malzemelerin muhakkak ayrılması lazım. Biz bu duyarlılığı okullarda olabildiğince fazlalaştırıyoruz." diye konuştu.

Gaziosmanpaşa'da öğrenciler fidan dikti

Gaziosmanpaşa Belediyesi ise Yenimahalle İlkokulu'nda öğrencilerle fidan dikimi etkinliği gerçekleştirdi. Ardından okulda toplanan geri dönüşebilir atıklar, öğrenciler tarafından belediyenin atık toplama aracına teslim edildi.

Çevre şöleni, Bağlarbaşı Caddesi'nden Gaziosmanpaşa Meydanı'na yapılan farkındalık yürüyüşüyle devam etti. Çevre elçisi öğrenciler, yürüyüş boyunca taşıdıkları pankart ve dövizlerle sıfır atık ve geri dönüşümün önemine dikkati çekti.

Gaziosmanpaşa Meydanı'ndaki etkinliklerde ise sıfır atık temalı tiyatro, halk oyunları gösterisi ve yarışmalar yapıldı. Programın sonunda, ilçe genelindeki geri dönüşebilir atık toplama yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Etkinliğe katılan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yetiştirdikleri çevre elçisi öğrencilerle periyodik olarak çevreye duyarlı çalışmaları, etkinlikleri ve projeleri yapmaya devam ettiklerini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul Belediyeleri Türkiye Çevre Haftası'nda Temiz Dünya, Temiz Deniz Etkinlikleri Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Niğde Valiliği TYP Programı ile 150 Kişi İşe Alacak
    13:24 Niğde Valiliği TYP Programı ile 150 Kişi İşe Alacak

    Niğde Valiliği bünyesinde çalıştırılmak üzere TYP (Toplum Yararına Program) çerçevesinde 150 kişi alınacak. Başvurular başlamış olup son başvuru tarihi 18 Nisan 2024 Perşembe olarak belirlendi. İstihdam edilecek kişiler kura sonucu belirlenecek ve 29 Nisan - 29 Ekim 2024 tarihleri arasında 6 ay süreyle istihdam edilecek. Başvurular iskur.gov.tr, e-Devlet veya Alo 170 iletişim hattı üzerinden yapılabilecek. Detaylı bilgi için https://esube.iskur.gov.tr/ adresi ziyaret edilebilir.

  • Başkan Ahmet Akın ilk nikah sözünü tuttu
    13:22 Başkan Ahmet Akın ilk nikah sözünü tuttu

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, seçim çalışmaları sırasında Kepsut'un Hotaşlar Mahallesi'nde yapılan sürpriz evlilik teklifine denk geldi. Elif Çalpan ve Umutcan Tuzcusan çiftine, 'Nikahınızı kıyacağım' sözü veren Başkan Ahmet Akın, hem sözünü tuttu hem de göreve geldikten sonra ilk nikahını kıydı.


Advertisement