İstanbul Bronx Sezonu Açıyor! - Son Dakika
Kültür Sanat

İstanbul Bronx Sezonu Açıyor!

İstanbul Bronx Sezonu Açıyor!

Fransız Grup La Fanfare En Pétard birçok türü mucize bir şekilde ve izlemeye doyamayacağınız bir gösteri ile sunuyor.

10.09.2012 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İSTANBUL BRONX SEZONU AÇIYOR! 21 Eylül Cuma

La Fanfare en Petard/ Williams Richart Cardoso

İstanbul Bronx Açılış Hafta Sonu Konserlerinde

Sahne Alacak Gruplar

21 Eylül Cuma Grupları

La Fanfare En Pétard (Fransa)

Birkaç sokak müzisyeninin birlikteliği ile 2009 yılında kurulan Fransız Grup La Fanfare En Pétard adları her ne kadar "gürültü ve patırtılı orkestra" anlamına gelse de bir o kadar başarılı bir biçimde birçok türü mucize bir şekilde ve izlemeye doyamayacağınız bir gösteri ile sunuyor.

Zaman zaman balkan ezgilerini de içine alan, hip hop, reggae, jazz, dub ve electro'yu sentezleyerek gerçekleştirdikleri gösterilerinde grup tabiri yerindeyse kendilerini izlemeye gelenlerin ayağını yerden kesip gösterinin içine alıyor.

Özel sahne kostümleri, koreografisi ve sahne ışıklarının kullanımıyla da dikkat çeken ve göz dolduran La Fanfare En Pétard 2009 yılında yayınlanan ilk albümleri "Crame La Mèche" sonrası, kısa süre içinde başta kendi ülkeleri ve sonrasında Macaristan, İngiltere, Kazakistan, İspanya ve Belçika'nın olduğu birçok ülkede konserler vermeye ve Glastonbury, Paleo gibi festivallerde boy göstermeye başladı. Grup şu üye ve ekipmanlardan oluşuyor.

Philippe Rieger (MC Gaston) – Alto Sax, Vokal

Guillaume Nuss – Soubassophone, Trombon

Nicolas Demelt – Bas Davul

Samuel Klein - Trampet

Paul Barbieri – Trompet

Christophe Rieger – Tenor Sax

http://lafanfareenpetard.com

Williams Richart Cardoso

Küba'da vurmalı çalgılar eğitimi alan Williams Richart Cardoso Gonzalez'in profesyonel kariyeri yıldızlarla dolu. İstanbul'da yaşayan sanatçı geleneksel Latin müziğini Caz, Funk, Afro Beat , Samba,Rumba,Cha Cha ,Salsa,Reggae, Drum n bass, Elektronik Soul, Latin House,Reggaeton,Dub,Disco, Hiphop ,Ethno Jazz gibi farklı stillerle buluşturuyor.

Küba Konsolosluğu'nun desteğiyle, hayatı belgesel olarak çekilen Williams Richart Cardoso, geleneksel küba standartlarını latin ve caz coğrafyasına taşıyor. Heineken of montreal, Barbados, Berlin ve San Francisco caz festivallerinde sergilediği sahne performanslarıyla ismini duyuran Williams Richart Cardoso, Habana Ensemble, Roy Hargrove, John Benites ve Alex Acuna gibi Afro-Küba Caz geleneğinin devleriyle yaptığı çalışmalarla anılmaktadır.

Williams Richart Cardoso, aralarında Carlos Santana, Chucho Valdez, Irakere, Giovanni Hidalgo, Stevie Wonder gibi dünyaca ünlü sanatçılarla farklı ülkelerde birçok performans gerçekleştirmiştir. Cardoso, Türkiye'de kendi projelerinin yanı sıra Tarkan, Ajda Pekkan, Anjelika Akbar, İlhan Erşahin, Mercan Dede, Aşkın Arsunan , MFÖ, Zerrin Özer, Deniz Seki ve Yaşar gibi sanatçılarla vermiş olduğu konserlerle adından söz ettirdi. Williams Richart Cardoso, Be One Project 'in müzik direktörlüğünü yapmakta ve birçok markaya özel konsept sahne performansları gerçekleştirmektedir. Güçlü enstrüman tekniği ve renkli kişiliği ile izleyenleri büyüleyen Williams Richart Cardoso, müziğin tek evrensel dil olduğu ilkesiyle yediden yetmişe herkesi müziğinin içerisine çekiyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat İstanbul Bronx Sezonu Açıyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement