Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı'nın ilk test sürüşü yapıldı - Son Dakika
Güncel

Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı'nın ilk test sürüşü yapıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı'nın ilk test sürüşüne katıldı.

17.09.2022 18:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı'nın ilk test sürüşüne katıldı.

Aşiyan ve Rumeli Hisarüstü'nü birbirine bağlayacak füniküler hattının ilk test sürüşü, Ekrem İmamoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Hatta Hisarüstü'nden giren İmamoğlu, test sürüşünün yapılacağı fünikülere basın mensupları ile birlikte bindi.

İmamoğlu, burada yaptığı konuşmada, bu hattın yapılmasının kendisi için büyük bir mutluluk olduğunu söyledi.

Fünikülerin açılışını ekim ayı sonuna doğru Cumhuriyetin 99. yıl dönümüne yakın günlerde İstanbullularla birlikte yapacaklarını dile getiren İmamoğlu, şöyle devam etti:

"Hisarüstü'nü Aşiyan'la buluşturacağız. Aşiyan'dan vatandaşlarımızı Boğaz yoluyla İstanbul'un birçok noktasına dağıtıyor olacağız. Zaten yukarıda metro hattıyla buluşan bir durağı var. Burada en çok da Boğaziçi'nin o güzel çile çeken öğrencilerine bu hediyeyi bu dönemde vermek beni çok çok mutlu ediyor. Onların hayatlarını oldukça kolaylaştıracak."

İmamoğlu, aralık ayı sonunda Bostancı-Dudullu Metro Hattı'nı açacaklarını da belirtti.

Maliyetler nedeniyle iki metro hattında müteahhidin sözleşmeyi feshettiğini aktaran İmamoğlu, "Bir tanesi Pendik-Kaynarca- Tuzla hattımız. Bu da önemli bir hat. Şu an ihale süreci sürüyor. Yine Kirazlı- Halkalı hattımız. Onu da iptal etti. Fesih hakkını kullandı. Oranın da ihale sürecini hazırlıyoruz. Dolayısıyla buradaki zorlukları da aşıyoruz." diye konuştu.

Test sürüşünün tamamlanmasının ardından fünikülerden inen İmamoğlu, yürüyerek Aşiyan istasyonundan çıkış yaptı.

İmamoğlu, Aşiyan Mezarlığı'nın önüne çıktıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Şu an tam Boğaz'ın kıyısındayız. Buradan Üsküdar, Küçüksu ve Anadolu Hisarı'na geçişlerimiz olacak. Dolayısıyla aslında Anadolu Yakası'nda Üsküdar, Küçüksu ve Anadolu Hisarı hattından baktığınızda ki Üsküdar'a birçok yerden raylı sistemlerle ulaşabiliyorsunuz. Buraya ulaştığınızda da hem Hisarüstü'ne çıkıyorsunuz. Yine oradan metro hattıyla kolaylıkla başta Etiler, Levent ve diğer noktalara Zincirlikuyu ve diğer tarafa doğru Mecidiyeköy'e kadar çok önemli hatlara hızlıca erişebiliyor olacaklar."

İmamoğlu, bu hat sayesinde vatandaşların, "Anadolu tarafında aracımı bırakıyorum, vapurla karşıya geçiyorum ve metroyla yoluma devam ediyorum." diyebileceklerini kaydederek, arkadaşların özellikle entegre çalışmalarını çok dikkatle yaptıklarını dile getirdi.

Test sürüşü sırasında İmamoğlu'na, Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküleri'nin maketi hediye edildi.

Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı\'nın ilk test sürüşü yapıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı'nın ilk test sürüşü yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement