İstanbul Büyükşehir Belediyesi "Dünya Engelliler Günü" Etkinlikleri - Son Dakika
Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi "Dünya Engelliler Günü" Etkinlikleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi "Dünya Engelliler Günü" Etkinlikleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü, "Dünya Engelliler Günü" vesilesiyle bir dizi etkinlik düzenliyor.

02.12.2013 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü (İSEM), "Dünya Engelliler Günü" vesilesiyle bir dizi etkinlik düzenliyor.

İSEM; engellilik konusunda farkındalık oluşturmak , engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve engellilerin toplumla kaynaşmasını sağlamak amacıyla "Dünya Engelliler Günü" sebebiyle engelli ve engelli aileleri için 02 Aralık 2013 - 10 Aralık 2013 tarihleri arasında bir dizi etkinlik gerçekleştirecek.

Etkinlikler; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü (İSEM) ve Bahçelievler Belediyesi 'nin ortaklaşa olarak yapacağı"Zihinsel Engelliler Arası Bilgi Yarışması Finali ve Ödül Töreni" ile başlayacak.

"Zihinsel Engelliler Arası Bilgi Yarışması Ödül Töreni"nde Ödüller Sahiplerini Bulacak…
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü (İSEM), engelli bireylerin sahip oldukları zihin ve gönül potansiyelinin toplum tarafından daha iyi anlaşılması amacıyla tüm İstanbul kapsamında düzenlemiş olduğu Bilgi Yarışmalarını müthiş bir finalle taçlandırıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bahçelievler Kültür Merkezi'nde 02 Aralık 2013 tarihinde gerçekleştirilecek"Zihinsel Engelliler Arası Bilgi Yarışması Finali ve Ödül Töreni"büyük bir heyecana sahne olacak.

"Zihinsel Engelliler Arası Bilgi Yarışması Elemeleri" Avrupa ve Anadolu yakasında; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü (İSEM) merkezlerinde eğitim alan öğrenciler , Milli Eğitim Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü'ne bağlı okullarda eğitim alan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü kurumlarında kalan 10-25 yaş arası hafif ve orta derece zihinsel engelli gruplar arasında yapılmıştı.

Bilgi yarışmalarında; genel kültür, genel yetenek kapsamında Türkçe, Matematik, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve bağımsız yaşam becerilerine ilişkin sorular soruluyor.
Engelliler Müdürlüğü (İSEM) Sıra Gecesi ve İSÖM X Müzik Grubu Ödül Törenini muhteşem müzik ve gösterileriyle renklendirecek.

"Zihinsel Engelliler Arası Bilgi Yarışmalarının Finali ve Ödül Töreni "nde; yarışmayı kazanan birinci gruba 3 adet tablet PC, ikinci gruba 3 adet cep telefonu, üçüncü gruba 3 adet fotoğraf makinesi, dördüncü, beşinci, altıncı, yedinci ve sekizinci gruplara ise 3'er adet CD hediye olarak verilecek.

Engelli ve Aileleri"Dünya Engelliler Günü Geleneksel Akşam Yemeği"nde…

Engelli ve aileleri, "Dünya Engelliler Günü Geleneksel Akşam Yemeği"Programında bir kez daha bir araya geliyor.

Florya Sosyal Tesislerinde yaklaşık olarak 700 kişilik bir katılımla gerçekleştirilecek "Dünya Engelliler Günü Geleneksel Akşam Yemeği" programı saat 18.00'da başlayacak.
Engelliler Müdürlüğü (İSEM) Engelliler Gösteri Sanatları Topluluğu Sıra Gecesi ve İSÖM X Müzik Grubu'nun yapacağı canlı performans müzik ve dans gösterileri de etkinliğe ayrı bir güzellik katacak.

Engelli Öğrenciler Muhteşem Gösterileriyle izleyicileri coşturacak…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü (İSEM): "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" vesilesiyle İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda "80 Zihinsel Engelli Sahnede" programını gerçekleştirecek.

Engellilik konusunda farkındalık oluşturmak ve engellilerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla Engelliler Müdürlüğü tarafından düzenlenen "80 Zihinsel Engelli Sahnede" programında; İSEM Merkezlerinde eğitim alan Gösteri Sanatları Gruplarının renkli gösterileri izleyicilere coşkulu anlar yaşatacak.

Zihinsel engelli öğrencilerin öğretmenleriyle birlikte profesyonelleri aratmayacak ustalıkta seslendirecekleri solo ve koro şarkıları, dans ve halkoyunlarıyla birleştirdiği "80 Zihinsel Engelli Sahnede" programı; Türkiye'nin yedi bölgesinin ezgilerini ve dansını dünyanın farklı dilleri ve danslarıyla birleştirirken aslında insanları da birleştirecek.

Ritim kısmı yoğun olan parçaların repertuar olarak seçildiği konserde; Neval Kahraman, Emrah Erdem, Didem Güneysu ve Yahya Gündoğan solo olarak şarkılar seslendirecek.
İBB İSEM Engelli Merkezlerinden seçilen 20 engelli öğrenciden oluşan grub ise, konserin koroyla söylenecek bölümlerinde ve nakaratlarda görev alacak.

2 davul, 2 kahon, 1 djembe, 2 tumba, 2 bango, 7 tef, 10 shaker, 8 darbukadan oluşan ritm grubu ve Kafkas, Horon, Zeybek, Aşuk- Maşuk, Semazen ve Bale Gösteri grupları izleyicilere eğlenceli saatler yaşatacak.

İBB Engelliler Müdürlüğü; Engelsiz Yaşam Fuarı'nda (EYAF expo 2013)…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Engelliler Müdürlüğü (İSEM) 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Etkinlikleri çerçevesinde Engelsiz Yaşam Fuarı'na (EYAF expo 2013) katılıyor.

05-08 Aralık 2013 tarihleri arasında düzenlenen Engelsiz Yaşam Fuarı (EYAF expo 2013) engelli ve bakıma muhtaç bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla tasarlanan endüstriyel ürünlerin sergilenmesini sağlayarak, engelli ile engelli bireye yaşam çözümleri üreten firmaları bir araya getiriyor.

İş'te Engel Yok Projesi Engelsiz İş Dünyası Plaket ve Eğitim Sertifikası Dağıtım Töreni
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü'nün (İSEM), İstanbul Kalkınma Ajansının (İSTKA) desteklediği İş'te Engel Yok-Engelli Gençler İstihdam Projesi kapsamında düzenlediği"İş'te Engel Yok Projesi Engelsiz İş Dünyası Plaket ve Eğitim Sertifikası Dağıtım Töreni" İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fatih Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Törende ; engelli istihdamının arttırılmasına destek veren ve iş olanağı sağlayan firmaların yöneticilerine plaket verilecek ve çeşitli branşlarda aldıkları eğitim neticesinde başarılı olan 65 engelli kursiyer ise "Halk Eğitim Sertifikası" alacak.

Akademisyenler "Engelliler ve Dini/Manevi Bakım" Sempozyumu'nda Biraraya Gelecek…
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü (İSEM), Ümraniye Belediyesi, İstanbul Müftülüğü ve Türkiye Otistiklere Destek Vakfı (TODEV) 5 Aralık 2013 tarihinde Ümraniye Belediyesi Nikah Salonu'nda "Engelliler ve Dini/Manevi Bakım" Sempozyumu düzenliyor.

"Engelliler ve Dini/Manevi Bakım" Sempozyumu; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Müdürü Bekir Köksal'ın konuşmasıyla başlayacak. İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, Türkiye Otistiklere Destek ve Eğitim Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Usta ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can 'ın yapacağı protokol konuşmaları ile devam edecek.

İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran başkanlığındaki sempozyumun ilk oturumunda; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Müdürü Bekir Köksal "Türkiye'de Merkezi ve Yerel Yönetimlerde Engelli Çalışma Örnekleri", İstanbul İl Müftü Yardımcısı Muteber Gülsefa Uygur "Diyanet İşleri Başkanlığının Engelli ve Ailelerine ait Örnek Çalışmaları" ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Ayvallı ise "Kuran-ı Kerim ve Hadislerde Engellilik ve İslam'da Engelli Hakları" konularında değerli bilgi birikimini katılımcılarla paylaşacak.

Karabük Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hür Mahmut Yücer ikinci oturumun başkanlığını yapacak. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakup Çiçek "Engelliliğin Fıkhi ve Hukuki Sorunları" , Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özcan Karaaslan "Engelli Bireylerde Davranış Problemlerin Azaltılmasına Yönelik Yöntemler" hakkında katılımcıları bilgilendirecek.
Program; İstanbul Müftülüğünde engellerini aşan din görevlilerine hediye takdimi ve engelli gruplarının söyleyecekleri muhteşem ilahiler ile devam edecek.

Oturum başkanlığını Ümraniye Belediyesi Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir'in yapacağı üçüncü oturumda Katip Çelebi Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Bahçekapılı "Batıda Engellilere Yönelik Dini ve Manevi Bakım Hizmetleri" ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Taşpınar"Humanae Vitae Genelgesine Göre Katolik Kilisesi ve Engellilere Manevi Bakım" konularını anlatacak.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Kaplan başkanlığındaki sempozyumun son oturumunda ise; Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Doktora Öğrencisi Ayşe Burcu Gören "Toplumun Engelliliğe Bakışındaki Problemler", Ataşehir Müftüsü Muharrem Bilgiç "Engelli Babası Olarak Engelli Ailelerine Günlük Yaşamda Öneriler" ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Müdür Yardımcısı Dr. Nurullah Yücel "İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Manevi Bakım Çalışma Örnekleri" hakkında katılımcılara bilgi verecek.

İBB Engelliler Müdürlüğü Gösteri Sanatları Gruplarının Gösterileri
"İSEM Gösteri Sanatları Grupları"ndan; İBB Avrupa Müzik Grubu, İBB Anadolu Müzik Grubu, Mehteran ve Sufisem Grubu "Dünya Engelliler Günü" etkinlikleri kapsamında birçok ilçede birçok kültür merkezinde izleyicileri kendilerine hayran bırakacak.
Esenler Belediyesi Kemer Kapalı Spor Salonu 04 Aralık 2013 13.00-15.00
İBB Zihinsel Engelliler Gösteri Sanatları Topluluğu
Çekmeköy Belediyesi Turgut Özal Kültür Merkezi 05 Aralık 2013 10.00-12.00
İBB Anadolu Müzik Grubu
Mehteran
İBB Sultanbeyli Kültür Merkezi ve Fuaye Alanı 06 Aralık 2013 ,13.00-15.00
İBB Anadolu Müzik Grubu
Sufisem Grubu
Tiyatro ve Şiir
Kağıthane Belediyesi Nikah Sarayı 09 Aralık 2013,13.00-15.00
İBB Avrupa Müzik Grubu
Tiyatro ve Şiir
Mehteran
Beykoz Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi 10 Aralık 2013, 13.00-15.00
İBB Anadolu Müzik Grubu
Sufisem Grubu
Tiyatro ve Şiir

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İstanbul Büyükşehir Belediyesi 'Dünya Engelliler Günü' Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement