İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin İftarı - Son Dakika
Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin İftarı

Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş: "Güçlerini kan ve gözyaşı için seferber edenleri, insanlık onurunu ayaklar altına alıp, insanlığı öldürenlere sessiz kalanları, onları alkışlayanları da nefretle kınıyoruz"

23.07.2014 22:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Gazze'de yaşanan zulme dikkati çekerek, "Güçlerini kan ve gözyaşı için seferber edenleri, insanlık onurunu ayaklar altına alıp, insanlığı öldürenlere sessiz kalanları, onları alkışlayanları da nefretle kınıyoruz" dedi.

Topbaş'ın ev sahipliği yaptığı Büyükşehir Belediyesi'nin "İstanbul Protokolü" iftarı, Yenikapı Şehir Parkı'nda gerçekleştirildi.

Davetlilere hitap eden Topbaş, rahmet, bereket ve yardımlaşma ayı Ramazan-ı Şerif'in son günlerine gelindiğini belirterek, bu ayda oluşan güzel iklimin devam etmesini dilediklerini söyledi.

İstanbulluların ve İslam aleminin Kadir Gecesi ile Ramazan Bayramı'nı tebrik eden Topbaş, "Müjdelenmiş ve emanet şehir İstanbul'da, asırlardır farklı kültürleri, inançları bir arada tutan ve dünyaya barışı haykıran bir şehirde, Ramazan-ı Şerif'in bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi'nde, iftar soframızı paylaşmak üzere davetimize şeref verdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Gazze'de yaşanan acılar nedeniyle 3 günlük milli yas ilan edildiğini hatırlatan Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tarihte kendilerini zalimler listesine yazdıranlar, insanlığın nefret duygularına hapsoldular. Medeniyet ne kadar gelişirse gelişsin, hangi asırda olursak olalım, ihtirasların, ideolojilerin, tahrif edilmiş inançların köleleri olanlar, dinleri kendilerine göre yorumlayanlar hiç değişmeyecek. İnsanlığa huzuru, mutluluğu ve barışı çok görecekler. Çocuk, kadın, yaşlı demeden akıttıkları kandan beslenmeye çalışacaklar. Sadistçe zevk alıp, sevinç çığlıkları atacaklar. İlkel kavimlerden hiç farkı olmayan sahneler sergileyecekler."

"Neyin tarafı olduğumuz önemlidir"

"Bizim nerede durduğumuz, neyin tarafı olduğumuz önemlidir. Güçlerini kan ve gözyaşı için seferber edenleri, insanlık onurunu ayaklar altına alıp, insanlığı öldürenlere sessiz kalanları, onları alkışlayanları da nefretle kınıyoruz" diyen Topbaş, onların tarihin kara listesinde yerlerini aldıklarını söyledi.

Topbaş, "Bir de insanlık onurunu temsil edenler var. İnsanlık vicdanını kurtaranlar var. Gazze'de günlerdir yaraları saran Norveçli doktor gibi... Bu doktoru İstanbul halkı adına selamlıyorum" ifadelerini kullandı.

İstanbul'un son yıllarda yapılan yatırım ve hizmetlerle turizmde, ticarette, emlak sektöründe, kültürde, sanatta ve sporda dünyanın zirvesine tırmandığına dikkati çeken Topbaş, şunları kaydetti:

"Ulaşımdan altyapıya kadar her alanda yapmakta olduğumuz yatırımlarla hedefleri bir bir yakalıyoruz. Tarihle, medeniyetle, sevgiyle, barışla, hoşgörüyle yoğrulmuş İstanbul'da yaşıyoruz. İçerisinde bulunduğumuz 600 bin metrekarelik bu dolgu alanı yeni bir aktivite merkezi. Daha büyüğü 1 milyon 200 bin metrekare ile Maltepe'de İstanbulluları buluşturuyor. Büyük bir ailenin bireyleri olduğumuzu hatırlatıyor. Ramazan-ı Şerif'in bu manevi ikliminin gönüllere, evlere, şehirlere ve ülkelere taşmasını diliyoruz."

İftara, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati, AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşcu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Türkiye Ermenileri Patrik Vekili Aram Ateşyan, Süryani Ortodoks Kilisesi İstanbul Metropoliti Yusuf Çetin, Türkiye Musevileri Hahambaşı İsak Haleva, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu, iş adamı Cem Hakko, sanatçılar Orhan Gencebay, Perihan Savaş, Yonca Evcimik, Petek Dinçöz, Demet Akalın, Esra Erol ve Hakan Peker'in de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin İftarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement