İstanbul Caz Festivali - Son Dakika
Güncel

İstanbul Caz Festivali

İstanbul Caz Festivali

19. İstanbul Caz Festivali, 3 Temmuz'dan itibaren tüm hızıyla devam ediyor.

10.07.2012 15:25  Güncelleme: 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Caz Festivali iki gece üst üste İstanbul Arkeoloji Müzeleri Bahçesi'nde

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından Garanti Bankası sponsorluğunda düzenlenen 19. İstanbul Caz Festivali, 3 Temmuz'dan itibaren tüm hızıyla devam ediyor. Festival bu hafta caz müziğin yıldız isimlerini iki gece üst üste Arkeoloji Müzesi Bahçesi'nde ağırlayacak.

In a Dream albümü Billboard dergisi tarafından "en büyüleyici albüm" seçilen Gretchen Parlato ve caz eleştirmenleri tarafından son yılların en başarılı trompetçisi olarak gösterilen Ambrose Akinmusire Passion Travel sponsorluğunda 11 Temmuz Çarşamba; kuzey cazının en önemli isimlerinden kontrbasçı Lars Danielsson, Türk Pirelli sponsorluğunda 12 Temmuz Perşembe günü İstanbul Arkeoloji Müzeleri bahçesinde festival seyircisiyle buluşacak.

İstanbul Caz Festivali'ndeki konserlerin biletleri Biletix satış sistemi ve İKSV'den alınabilir. Konser günü mekan girişlerinden de bilet satışı yapılıyor.

Uluslararası Caz Festivallerinin Yeni Yıldızları

Gretchen Parlato ve Ambrose Akinmusire'yi Keşfedin …

11 Temmuz Çarşamba, Arkeoloji Müzeleri bahçesi, saat 20.45

Günümüzün en önemli trompetçileri arasında gösterilen Ambrose Akinmusire ve ardından modern cazın genç yorumcularından, besteci ve söz yazarı Gretchen Parlato, Passion Travel sponsorluğunda 11 Temmuz Çarşamba akşamı saat 20.45'te Arkeoloji Müzeleri bahçesinde dinleyenleriyle buluşacak.

The Los Angeles Times'ın 2011 yılında izlenmesi gereken isimler listesinde gösterdiği Ambrose Akinmusire şimdiden günümüzün en önemli trompetçilerinden biri kabul ediliyor. Akinmusire, 2007 yılında prestijli caz yarışmalarından Thelonious Monk International Jazz Competition ve The Carmine Caruso International Jazz Trumpet Solo Competition'ı kazandı. Saksafoncu Steve Coleman tarafından bir workshop sırasında fark edilen Akinmusire, Coleman'ın grubu Five Elements grubuyla çıktığı Avrupa turnesinin ardından solo kariyere soyunarak ilk albümü Prelude … to Cora'yı 2007 yılında yayınladı. Geçtiğimiz yıl When The Heart Emerges Glistening adlı ikinci solo albümünü yayınlayan Akinmusire'a sahnede tenor saksafonla Walter Smith III, piyanoda Sam Harris, basta Harish Raghavan ve davulda Justin Brown eşlik edecek.

Ambrose Akinmusire'nin ardından tutkulu ve berrak sesiyle modern cazın en yaratıcı genç yorumcularından Gretchen Parlato sahneye çıkacak. Vokalistliğin yanı sıra şarkı sözlerini de kendi yazan ve Wayne Shorter gibi önemli müzisyenlerin bestelerine de sözler yazarak onları yeniden yorumluyor. Parlato'ya konserde Grammy adaylığı bulunan piyanist Taylor Eigsti, basta Burniss Travis ve davulda Kendrick Scott eşlik edecek.

2009 yılında yayımladığı In a Dream albümü Billboard dergisi tarafından "en büyüleyici caz albümü" seçilen Gretchen Parlato Jazz Times, the Boston Globe, The Village Voice ve NPR gibi dergilerin yaptığı yıl sonu seçimlerinde en çok oyu alan albümlerden biri olmayı başardı. Şarkı sözleriyle de dikkat çeken The Lost and Found albümü ise 2011'de müzikseverlerle buluştu.

Çıkışta olan yeteneklere üye festivallerde yer alma imkânını veren Uluslararası Caz Festivalleri Birliği'nin (IJFO) düzenlediği "Talent Opportunity Program" kapsamında ve Passion Travel sponsorluğunda düzenlenecek konser, isimlerini şimdiden geniş kitlelere duyurmaya başlayan, "geleceğin Norah Jones'ları, Joshua Redman'ları" olma yolunda ilerleyen "genç usta"ları gecikmeden tanımak için bir fırsat olacak.

Kuzey Cazının En Önemli İsimlerinden, Ünlü Kontrbasçı

Lars Danielsson Yeni Albümü "Liberetto" ile Festivalde

12 Temmuz Çarşamba, Arkeoloji Müzeleri bahçesi, saat 21.00

Kuzey cazının en önemli isimlerinden kontrbasçı Lars Danielsson, Türk Pirelli sponsorluğunda

12 Temmuz Perşembe akşamı saat 21.00'de Arkeoloji Müzeleri Bahçesi'nde festival izleyicisiyle buluşacak. Danielsson'a, İstanbul'da vereceği konserde ünlü Fransız piyanist Yaron Herman, gitarist John Parricelli ve davulcu Magnus Öström eşlik edecek.

Lars Danielsson, 18 yıl birlikte çaldığı ve kendi adı ile anılan "Lars Danielsson Quartet" ile birçok başarılı esere ve albüme imza attı. Danielsson kendi grubunun yanı sıra Randy ve Michael Brecker, John Scofield, Jack DeJohnette, Mike Stern, Billy Hart, Charles Lloyd, Terri Lyne Carrington ve Dave Kikosk gibi isimlerle de çalıştı. Halen ünlü perküsyoncu Trilok Gurtu ile de birlikte çalan Danielsson, caz repertuarına kattığı Libera Me, Melange Bleu gibi önemli albümlerine 2012 yılında çeşitli kültürlerin seslerini birleştiren ve Anadolu ezgilerinden izler taşıyan Liberetto'yu ekledi.

1980'den bu yana sekiz solo albüme imza atan Danielsson'a bu albümlerde Alex Acuña, John Abercrombie, Bill Evans, Kenny Wheeler, Rick Margitza ve Niels Lan Doky gibi önemli isimler de eşlik etti. Danielsson prodüktör olarak da Caecilie Norby ve The Danish Radio Orchestra ile çalıştı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İstanbul Caz Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement