Gazeteci Merdan Yanardağ ile Enver Aysever Hakkında Soruşturma Başlatıldı - Son Dakika
3.Sayfa

Gazeteci Merdan Yanardağ ile Enver Aysever Hakkında Soruşturma Başlatıldı

Gazeteci Merdan Yanardağ ile Enver Aysever Hakkında Soruşturma Başlatıldı

Tele 1’de “18 dakika” isimli programdaki konuşması nedeniyle gazeteci Merdan Yanardağ ile sosyal medyada yayınlanan video içeriğindeki sözleri nedeniyle de gazeteci Enver Aysever hakkında “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik ettikleri” iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

07.02.2023 16:33  Güncelleme: 18:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tele 1'de "18 dakika" isimli programdaki konuşması nedeniyle gazeteci Merdan Yanardağ ile sosyal medyada yayınlanan video içeriğindeki sözleri nedeniyle de gazeteci Enver Aysever hakkında "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik ettikleri" iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem ile ilgili Tele 1'de yayınlanan "18 dakika" isimli program sırasında gazeteci Merdan Yanardağ'ın sarf ettiği sözler ile gazeteci Enver Aysever tarafından sosyal medyada yayınlanan videodaki sözleri nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçundan resen soruşturma başlatıldı.

MERDAN YANARDAĞ: BU BİR YALAN… SAHTEKARLIK YAPIP ÇARPITMAYI

Daily Islamist isimli Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Merdan Yanardağ'ın, "Kurtarma çalışmaları sırasında 'Allahu Ekber' demek nasıl bir zihniyettir? Şeriatçılar bu zihniyeti kurtarma işine de taşıdılar. Pes artık" ifadelerini kullandığı iddia edildi. Yanardağ ise o paylaşımı alıntılayarak, verdiği cevapta, "Bu bir yalan.. Ben tekbire değil, onun siyasallaştırılmasına ve bir slogan haline getirilmesine yanlış dedim. Yazdıklarımın tamamını alın. Sahtekarlık yapıp çarpıtmayın" dedi.

ENVER AYSEVER: "SİYASAL İSLAM"

Gazeteci yazar Enver Aysever ise kendi YouTube kanalına konuk olarak aldığı deprem uzmanı Ahmet Ercan'ın, "Depremde en çok yıkım yaşayan ülkeleri sayacağım. Bunların ortak yönünü siz söyleyeceksiniz: Endonezya, Bangladeş, Hindistan'ın kuzeyi, Afganistan, Pakistan, İran ve Türkiye" sözlerine, "Siyasal İslam" şeklinde cevap vermişti.

YENİ ŞAFAK TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

YeniŞafak ise konuyla ilgili, "Türkiye yas tutarken onlar depremde bile İslam Düşmanlığı yaptı" başlığı altında, "CHP'ye yakınlığı ile bilinen gazeteci Enver Aysever ve deprem uzmanı Ahmet Ercan, Güneydoğu'da birçok ilde meydana gelen yıkıcı depremin yalnızca Müslüman ülkelerde yaşandığını bunun da sebebinin 'Siyasal İslam' olduğunu söyledi. Aysever ve Ercan'ın bu sözleri provokatörleri aratmadı" şeklinde paylaşım yapmıştı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika 3.Sayfa Gazeteci Merdan Yanardağ ile Enver Aysever Hakkında Soruşturma Başlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement