İstanbul'da 9 mahallede muhtarlık ara seçimi (2) - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da 9 mahallede muhtarlık ara seçimi (2)

İstanbul\'da 9 mahallede muhtarlık ara seçimi (2)

İSTANBUL'da çeşitli nedenle boşalan 9 mahallenin muhtarlığı için ara seçim yapıldı.

05.06.2022 09:28  Güncelleme: 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
– İSTANBUL'da çeşitli nedenle boşalan 9 mahallenin muhtarlığı için ara seçim yapıldı.

İstanbul'da, vefat, istifa gibi nedenlerle Fatih Atikali Mahallesi, Sancaktepe Atatürk Mahallesi, Arnavutköy Mehmet Akif Ersoy Mahallesi, Büyükçekmece Atatürk Mahallesi, Esenyurt Bağlarçeşme Mahallesi, Kadıköy Feneryolu Mahallesi, Kartal Topselvi Mahallesi, Silivri Ortaköy Mahallesi ve Ümraniye Saray Mahallesi'nde ara seçimler için sandık kuruldu.

SANCAKTEPE'DE 3'Ü KADIN 5 MUHTAR ADAYI

Sancaktepe Atatürk Mahallesi'nin muhtarlığı için Hale Aşar Benatmaca, Songül Çukacı, Cansu Akdağ, Haydar Selçuk ve Musa Altuntaş aday oldu. Mahalleliler Fehmi Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne konulan sandıklara sabah saat 08.00'da oy vermeye başladı.Muhtar adaylarından Hale Aşar Benatmaca, seçimlerin hayırlı olmasını diledikten sonra Atatürk Mahallesi için mücadele ettiklerini kaydetti. Benatmaca, "İnsanlara hizmet edilmesini istiyoruz. Bundan önce edilmedi mi? Edildi tabi ama daha fazla edilmeli. Çünkü 22 bin seçmen var şu anda. 22 bin seçmen de az bir şey değil. Yapacak çok iş var, Allah yardımcımız olsun. İnanıyorum ki hep birlikte bir şeyler yapabiliriz zaten amaç bu" şeklinde konuştu.Muhtar adaylarından Haydar Selçuk ise "Mahallemizde böyle bir muhtarlık açığı oldu. Allah kısmet ederse biz de mahallemize hizmet edeceğiz" dedi. Oy kullanmasının ardından konuşan Gökhan Demir, Çetin Küpücü, Ali Yıldız ve Yılmaz Baydar seçimlerin hayırlı olmasını diledi. Gökhan Demir, "5 tane adayımız var, 5 adaya da başarılar diliyorum. Mahallemiz için vatandaşlarımız için hayırlı uğurlu olur inşallah" dedi.

"HAK EDEN KAZANSIN"Esenyurt Bağlarçeşme Mahallesi'nde Mehmet Bulut, Selahattin Deli, Akın Şen, Mazhar Sönmez, Kamuran Yalçın, Çiçek Karakoç Ciritçi, Hacı Gültekin, Barış Çamlıbel, Orhan Kılıç ve Mehmet Kızıldağ'ın aralarında bulunduğu 10 kişi muhtarlığa aday oldu. Belma Barut İlkokulu'nda kurulan sandıklara, mahalleliler gelerek oy verdi.

Oy kullanan Yaşar Şen, "Bu bir ara seçimdir. Mahallemize muhtar seçeceğiz. Allah hayırlı uğurlu etsin. Hayırlısı neyse o olsun. 10 adayımız var. Herkes kendi çevresini desteklemek için burada" dedi. Yücel Çağdavul ise "Mahallemizin yaklaşık 3 dönem muhtarlığını yapmış saygı değer ağabeyimiz Ali Deli'nin ölümünden dolayı, erken bir seçime gittik. Aşağı yukarı 20 bin seçmenimiz var. Bu sıkıntılı günlerde, seçimin sorunsuz geçmesini diliyorum. Hak eden kazansın" ifadelerini kullandı.


- İstanbul
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstanbul'da 9 mahallede muhtarlık ara seçimi (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement