İstanbul'da 'Afetlerde Kurumlararası Koordinasyon Sempozyumu'... - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da 'Afetlerde Kurumlararası Koordinasyon Sempozyumu'...

İstanbul\'da \'Afetlerde Kurumlararası Koordinasyon Sempozyumu\'...

İstanbul Sağlık Müdürü Prof. Dr. Selami Albayrak Ülkemizin deprem kuşağında olduğu gerçeğini unutmadan, her bir ferdimizi olası bir afet durumunda ne yapacağı hakkında bilgilendirmemiz gerekiyor Haber-Kamera Enver ALAS İstanbul DHA İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Selami Albayrak, afet konusunda en önemli çalışmanın birey bazında dönüşümü sağlamak olduğunu belirterek, Her bir ferdimizi olası bir afet durumunda ne yapacağı hakkında bilgilendirmemiz gerekiyor dedi.

17.08.2015 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Sağlık Müdürü Prof. Dr. Selami Albayrak

Ülkemizin deprem kuşağında olduğu gerçeğini unutmadan, her bir ferdimizi olası bir afet durumunda ne yapacağı hakkında bilgilendirmemiz gerekiyor

Haber-Kamera Enver ALAS İstanbul DHA

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Selami Albayrak, afet konusunda en önemli çalışmanın birey bazında dönüşümü sağlamak olduğunu belirterek, Her bir ferdimizi olası bir afet durumunda ne yapacağı hakkında bilgilendirmemiz gerekiyor dedi.

Marmara Depremi'nin 16. yılı dolayısıyla İstanbul Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde, İl Sağlık Müdürlüğü, İstanbul Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi, İstanbul Üniversitesi, Türkiye Acil Tıp Derneği, Ulusal Travma ve Acil Cerrahi Derneği işbirliğiyle 'Afetlerde Kurumlararası Koordinasyon Sempozyumu' düzenlendi.

Sempozyumun açılışında konuşa İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Selami Albayrak, Türkiye'nin son yıllarda afetlerle ilgili kriz yönetiminde başarılarını artırdığını söyledi. Afetleri ön hazırlık gerektiren tabiat olayları olarak niteleyen Albayrak, Afet konusunda en önemli çalışma birey bazında dönüşümü sağlamaktır. Yani çocuğumuz okuldayken depremle karşılaştığı zaman ne yapacağını bilmeli. Anne ve baba evdeyken nasıl davranması gerektiğini bilmeli. Ülkemizin deprem kuşağında olduğu gerçeğini unutmadan, her bir ferdimizi olası bir afet durumunda ne yapacağı hakkında bilgilendirmemiz gerekiyor diye konuştu.

Albayrak, kurumların son dönemde yaşanan afetlerden ders çıkardığını ve risk yönetimi konusunda önemli çalışmalar gerçekleştirildiğini de vurguladı.

Sempozyum, sağlık ve arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları hakkındaki sunumla sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstanbul'da 'Afetlerde Kurumlararası Koordinasyon Sempozyumu'... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement