İstanbul'da Büyük "R4bia" Buluşması - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Büyük "R4bia" Buluşması

İstanbul\'da Büyük "R4bia" Buluşması

Mısır'daki askeri darbe sonrası Türkiye'de kurulan Rabia Mısır Dayanışma Derneğince "Uluslararası Rabia Gecesi'' düzenlendi Gecede 16 ülkeden 24 sanatçı, hep birlikte "Bir Rabia Var" şarkısını seslendirdi.

24.01.2014 23:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye yönelik askeri darbe sonrası Türkiye'de kurulan Rabia Mısır Dayanışma Derneğince, 16 ülkeden 24 sanatçının katılımıyla "Uluslararası Rabia Gecesi" düzenlendi.

Sunuculuğunu Feridun Özdemir'in üstlendiği ve "Mısır İçin Söyle, Bir R4bia Var Buluşması" adlı etkinlik, Küçükçekmece'deki Arenamega'da gerçekleştirildi.

Gecede, Fas'tan Rachid Gholam, ABD'den Native Deen Grubu, Güney Afrika Cumhuriyeti'nden Zeyin Bika, Suriye'den Yahya Havva ve Musa Mustafa, Ürdün'den İbrahim ed-Derdeshavi, Halit Alşerif ve Abdulfettah Uveynat, İspanya'dan İslam Şükri, Kuveyt'ten Ahmed Hajry, Cezayir'den Abdurrahman Buhabile, Türkiye'den Mehmet Ali Arslan, Ammar Acarlıoğlu, Mısır'dan Vicdan Abdulbedi el-Arabi ve Hamid Musa, Malezya'dan Ramli Şarip ve Mu'adz Dzulkefly'in de aralarında bulunduğu 24 sanatçı eserlerini seslendirdi.

Sanatçılar, daha sonra darbe karşıtı ve özgürlük mesajlarını içeren "Bir Rabia Var" şarkısını hep birlikte söyledi.

Kur'an-ı Kerim'in de okunduğu gecede, vatandaşlar sık sık tekbir getirdi. Zaman zaman Rabia işareti yapan katılımcılar, ellerindeki Türk ve Mısır bayrakları ile Rabia işareti olan flamaları salladı.

Mısır'da hayatını kaybeden bazı kişilerin isimlerinin okunduğu geceye, çok sayıda kişi katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'da Büyük 'R4bia' Buluşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement