İstanbul'da Darbeci Askerlere Yönelik İlk Dava - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Darbeci Askerlere Yönelik İlk Dava

İstanbul\'da Darbeci Askerlere Yönelik İlk Dava

Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz'daki darbe girişimine katılarak, Sabiha Gökçen Havalimanı'nı ele geçirmeye çalıştıkları iddiasıyla 28'i tutuklu 62 sanığın yargılandığı davanın 2. duruşmasında 8 tutuklu sanığın savunması alındı.

24.01.2017 19:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz'daki darbe girişimine katılarak, Sabiha Gökçen Havalimanı'nı ele geçirmeye çalıştıkları iddiasıyla 28'i tutuklu 62 sanığın yargılandığı davanın 2. duruşmasında 8 tutuklu sanığın savunması alındı.

Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumunun karşısında bulunan binadaki salonda, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmada savunma yapan tutuklu sanıklardan Fatih Kaya, muhabereci olduğunu, araç kullanmadığını ve olay günü her şeyin bir anda gerçekleştiğini dile getirerek, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda vatandaşlar toplanmaya başladığında oradan ayrılmaya çalıştıklarını söyledi.

Mahkeme Başkanı Ali Öztürk'ün, "Evinde yapılan aramalarda Fetullah Gülen'in kitabı bulunmuş, bu konuda ne diyorsunuz?" sorusuna sanık Kaya, "Üniversitede okuyan yeğenim var. Üstünde de adı yazıyormuş zaten. Evde o kitabın olduğundan haberim bile yoktu." şeklinde cevap verdi.

Sanık Kaya, "FETÖ'yle bir alakam yok. Benim burada olmamın tek nedeni Yarbay Şakir Çınar'ın telsiz kullanmayı bilmemesidir. Sadece mandala basıp konuşabilme yeteneği vardı." dedi.

Sanıklardan Cengiz Gümüş de 2 yıldır sözleşmeli uzman erbaş olduğunu, ailesine ve vatanına daha iyi bir hayat sunmak için bu mesleği seçtiğini belirtti.

Sanık Gümüş, kendilerine bölüğün Kahramanmaraş'a taşınacağının söylendiğini kaydederek, şöyle konuştu:

"Bir isim listesi oluşturuldu. Suriye bölgesi için bu liste oluşturuldu. Evli olduğum için listeye yazılmak istemedim. 15 Temmuz günü birliğin bakım günüydü. İkinci emre kadar mesai olduğu söylendi. Denetleme listesinde 1 kişi eksik olduğu için beni eklediler. Bize bu emri veren yıllarca Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapmış biri olduğu için bu işten şüphe duymadım. Emir komutayla kışladan çıkartıldım. Eğer o listede olmasaydım ben şu anda El-Bab'da vatan kahramanı olarak anılacaktım. Ben şansızlıktan ve tesadüfen buradayım. Darbe olsaydı ya ben öldürülecektim ya da idam edilecektim, verilen emre uymadığım için. Vatanıma hiçbir zaman ihanet etmedim, etmem de. Vatan hainleri yüzünden 6 aydır buradayım. Çocuğum doğdu, bir kere yüzünü gördüm. Ben burada astsubay, subay statüsünde yargılanıyorum. Ben bir erbaşım."

Sanıklardan Alper Kamacı ise hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, havalimanına doğru yola çıkarken darbe girişimi olduğunu bilmediğini savundu.

Mahkeme heyeti, bugünkü duruşmada 8 tutuklu sanığın savunmasını tamamlamasının ardından duruşmayı yarına erteledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'da Darbeci Askerlere Yönelik İlk Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement