İstanbul'da Deaş'la Bağlantılı 8 Şüpheli Yakalandı - Son Dakika
3. Sayfa

İstanbul'da Deaş'la Bağlantılı 8 Şüpheli Yakalandı

İstanbul’da, terör örgütü DEAŞ’a mali destek sağlamakla suçlanan aralarında canlı bomba eğitimi almış hücre üyelerinin de olduğu 8 örgüt üyesi yakalandı.

14.06.2018 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da, terör örgütü DEAŞ'a mali destek sağlamakla suçlanan aralarında canlı bomba eğitimi almış hücre üyelerinin de olduğu 8 örgüt üyesi yakalandı.

Alınan bilgiye göre; İstanbul Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan istihbari çalışmalar sonucunda, radikal çizgideki terör örgütü DEAŞ'la bağlantıları tespit edilen, örgüte mali destek veren ve canlı bomba eğitimi almış 11 hücre üyesine yönelik çalışma başlatıldı.

Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından bu sabaha karşı Sultanbeyli, Beylikdüzü, Sancaktepe, Ümraniye, Maltepe, Eyüpsultan, Bahçelievler, Esenler ve Arnavutköy ilçelerinde 14 farklı adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda S.S., S.A., H.T., F.K., E.M., Y.Y., E.K. ve S.H. adlı 8 DEAŞ'lı gözaltına alındı.

Yakalanan örgüt üyeleri ile birlikte çok sayıda örgütsel doküman da ele geçirildi.

Şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine götürülürken, operasyonların devam edeceği öğrenildi.

Öte yandan dün de Bağcılar'da bu örgüte yönelik düzenlenen operasyonlarda DEAŞ'ın sözde 'Türkiye Emiri' 'Ebu Hanzala' kod adlı Halis Bayancuk grubuyla bağlantılı 4 kişi, grubun yayın organı 'Tevhid' dergisine yapılan baskınla yakalanmıştı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika 3. Sayfa İstanbul'da Deaş'la Bağlantılı 8 Şüpheli Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement