İstanbul'da Doktora Silahlı Saldırıya Meslektaşlarından Tepki - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Doktora Silahlı Saldırıya Meslektaşlarından Tepki

Balıkesir Tabip Odası, İstanbul Bahçelievler'de özel bir hastanede çalışan meslektaşları Fikret Hacıosman'a yönelik silahlı saldırıyı kınadı.

03.10.2018 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Tabip Odası, İstanbul Bahçelievler'de özel bir hastanede çalışan meslektaşları Fikret Hacıosman'a yönelik silahlı saldırıyı kınadı.

Atatürk Şehir Hastanesi poliklinik girişinde bir araya gelen doktorlar adına konuşan Tabip Odası Başkanı Şahin Cılız, sağlıkta şiddetin azalmak bir yana yaygınlaştığını söyledi.

Sağlıkta şiddete bir an önce çözümler bulunması gerektiğini ifade eden Cılız, "Ülkemizde sağlık çalışanları her gün onlarca kez şiddet yaşamaktadır. Sağlıkta şiddet dalgası azalmak bir yana hızlanmakta, yaygınlaşmakta, meslektaşlarımızı silahla yaralamaya/öldürmeye varan infial yaratıcı boyutlar kazanmaktadır." dedi.

Türk Tabipleri Birliği'nin sağlıkta şiddetin nedenleri ve çözüm yollarını kamuoyu ile paylaştığını, her şiddet vakasında yetkilileri bir kez daha göreve çağırdığını, şiddeti önlemede daha etkili olacak caydırıcı niteliğe sahip cezalar öngören yasa tasarıları hazırladığını ve bunların TBMM'de kabul edilmesi için çaba sarf ettiğini anlatan Cılız, "Bir hekimin hastane içerisinde ateşli silahla öldürülmesi sağlık kuruluşlarındaki güvenlik önlemlerinin yetersizliğinin artık gözardı edilemeyecek ve ertelenemeyecek acil bir sorun olduğunu apaçık göstermektedir. Hem hastane yöneticileri, hem de kamu idaresi bu sorunu ivedilikle çözmekle sorumludur." ifadesini kullandı.

Sağlık çalışanları ve Türk Tabipleri Birliğinin basit önlemlerle bile engellenebilecek olan şiddet vakalarına karşı tahammüllerini çoktan kaybettiğini ifade eden Cılız, şöyle konuştu:

"Silahın sağlık kuruluşlarına bile kolayca sokulabilmesi karşısında başta kamu otoritesi olmak üzere bütün toplum silahlanmanın normal bir olgu gibi görülmesini sosyal bir sorun olarak ele almalı, bireysel silahlanma zaman kaybetmeden kontrol altına alınmalıdır. Tabip odalarının ve Türk Tabipleri Birliğinin aklı ve yüreği hekimlerle birliktedir. Sağlıkta şiddetin kanıksanmasını kabul etmeyeceğiz ve onu durdurana kadar mücadelemize devam edeceğiz. Sorunu ve çözüm yollarını ele almak için TBMM Başkanı ve Sağlık Bakanı ile acil görüşme talebimizi kamuoyu önünde kendilerine bir kez daha iletiyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'da Doktora Silahlı Saldırıya Meslektaşlarından Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement