İstanbul'da Doktora Silahlı Saldırıya İzmir'deki Meslektaşlarından Tepki - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Doktora Silahlı Saldırıya İzmir'deki Meslektaşlarından Tepki

İstanbul\'da Doktora Silahlı Saldırıya İzmir\'deki Meslektaşlarından Tepki

İSTANBUL'daki özel bir hastanenin psikiyatri servisinde görevli doktor Fikret Hacıosman'ın eski hastasının silahlı saldırısı sonrasında hayatını kaybetmesine İzmir'deki meslektaşlarından tepki geldi.

03.10.2018 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İSTANBUL'daki özel bir hastanenin psikiyatri servisinde görevli doktor Fikret Hacıosman'ın eski hastasının silahlı saldırısı sonrasında hayatını kaybetmesine İzmir'deki meslektaşlarından tepki geldi. Birçoğunun beyaz önlükleriyle geldiği protestoda konuşan İzmir Tabip Odası Başkanı Funda Barlık Obuz, sağlıkta şiddetin kanıksanmasına izin vermeyeceklerini, durdurana kadar mücadele edeceklerini söyledi, sorunun çözümü için Sağlık Bakanlığı'yla bir çalışma grubunun oluşturulmasını istedi.

İstanbul Bahçelievler'de bulunan özel bir hastanenin psikiyatri servisinde görevli olan Uzm. Dr. Fikret Hacıosman'ın, eski hastası Tunçdemir Esenler'in saldırısıyla hayatını kaybetmesi meslektaşlarını isyan ettirdi. İzmir'deki doktorlar adına İzmir Tabip Odası tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda, saldırıyı kınamak için basın açıklaması yapıldı. İzmirli doktorlara 54'üncü Ulusal Psikiyatri Kongresi için kente gelen psikiyatristler ile Türkiye Psikiyatri Derneği Başkanı Ömer Böke de destek verdi.

KAMU KURUMU SORUNU ÇÖZMEKLE SORUMLUDUR

Birçoğunun beyaz önlükleriyle geldiği protestoda doktorlar adına basın açıklamasını İzmir Tabip Odası Başkanı Funda Barlık Obuz yaptı. Hastane içerisinde bir doktorun saldırıya uğramasının güvenlik önlemlerinin yetersizliğini gözler önüne serdiğini belirten Obuz, "Hem hastane yönetimleri hem de kamu idaresi, bu sorunu ivedilikle çözmekle sorumludur. Sağlık çalışanları, görece basit önlemlerle bile engellenebilecek olan şiddete karşı tahammüllerini çoktan kaybetmiştir. İzmir Tabip Odası olarak sağlıkta şiddetin kanıksanmasını kabul etmeyeceğiz ve onu durdurana kadar mücadele edeceğiz. Şiddetin ve diğer sorunlarımızın çözümü için Sağlık Bakanlığı ile birlikte bir çalışma gurubu oluşturulmasını, ortak akla inanmanın ve meslek örgütlerini merkeze alan çağdaş demokrasi anlayışının bir gereği olarak görüyor, bu talebimizi de yineliyoruz" dedi.

SAĞLIKTA ŞİDDET DALGASI, YAYGINLAŞMAKTA

Türkiye'de sağlık çalışanlarının her gün onlarca kez şiddete maruz kaldığını vurgulayan Funda Barlık Obuz, "Sağlıkta şiddet dalgası azalmak bir yana hızlanmakta yaygınlaşmakta, meslektaşlarımızı silahla öldürmeye varan boyutlar kazanmaktadır. Türk Tabipleri Birliği olarak şiddetin çözüm yollarını paylaşmış, şiddeti önlemeye yönelik caydırıcı nitelikteki yasa tasarıları hazırlamış, bunların TBMM'de kabul edilmesi içini çaba harcamıştır" diye konuştu.

Basın açıklamasından sonra doktorlar öldürülen Fikret Hacıosman'ın fotoğrafını Atatürk Anıtı'nın önüne bıraktı, ardından karanfiller koydu, bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstanbul'da Doktora Silahlı Saldırıya İzmir'deki Meslektaşlarından Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.

  • Threads Uygulaması Türkiye'de Kullanılamayacak
    03:09 Threads Uygulaması Türkiye'de Kullanılamayacak

    Dünyada milyonlarca kayıtlı kullanıcısı olan uygulamanın Türkiye'de 1 milyonun üzerinde kullanıcıya ulaştığı belirtildi. Rekabet Kurumu tarafından alınan karar sonrası uygulama kullanıcılarına veda mesajı yolladı. Threads 29 Nisan 2024 tarihinden itibaren Türkiye'de kullanılamayacak.


Advertisement