İstanbul'da Feminist Gece Yürüyüşü'ne Polis Biber Gazıyla Müdahale Etti, Çok Sayıda Kadın Gözaltına Alındı - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Feminist Gece Yürüyüşü'ne Polis Biber Gazıyla Müdahale Etti, Çok Sayıda Kadın Gözaltına Alındı

İstanbul Taksim’de, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yapılması planlanan 21’inci Feminist Gece Yürüyüşü’ne, Beyoğlu Kaymakamlığı'nın yasaklama kararı nedeniyle izin verilmedi. Cihangir’de bir araya gelen kadınlar, "Hükümet istifa" sloganı attı ve depremzede kadınların taleplerini dile getirdi. Eylemin sonunda alandan ayrılmak isteyen kadınlar bir kez daha polis barikatıyla karşılaştı. Polis, alandan sloganlarla ayrılmak isteyen kadınlara biber gazıyla müdahale etti. Bu sırada çok sayıda kadın gözaltına alındı.

09.03.2023 00:39  Güncelleme: 00:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber: ÇAĞATAN AKYOL/ GAYE ŞEYMA CAN - Kamera: SADIK KARAKULOĞLU

İstanbul Taksim'de, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yapılması planlanan 21'inci Feminist Gece Yürüyüşü'ne, Beyoğlu Kaymakamlığı'nın yasaklama kararı nedeniyle izin verilmedi. Cihangir'de bir araya gelen kadınlar, "Hükümet istifa" sloganı attı ve depremzede kadınların taleplerini dile getirdi. Eylemin sonunda alandan ayrılmak isteyen kadınlar bir kez daha polis barikatıyla karşılaştı. Polis, alandan sloganlarla ayrılmak isteyen kadınlara biber gazıyla müdahale etti. Bu sırada çok sayıda kadın gözaltına alındı.

İstanbul Taksim'de, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde, her yıl olduğu gibi yıl da Feminist Gece Yürüyüşü'ne izin verilmedi. Beyoğlu Kaymakamlığı'nın aldığı yasak kararı üzerine Taksim Meydanı ile İstiklal Caddesi'nin girişleri ve çıkışları, öğlen saatlerinden itibaren polis bariyerleriyle engellendi. İstanbul Valiliği'nin kararıyla Yenikapı- Hacıosman metro hattının Taksim istasyonu ile Taksim- Kabataş Füniküler hattı kapatıldı.

"HÜKÜMET İSTİFA" SLOGANLARI ATILDI

Bunun üzerine Taksim'e çıkamayan kadınlar Cihangir Katlı Otoparkı önünde bir araya geldi. "Hükümet istifa" ve "Korkmuyoruz, susmuyoruz, itaat etmiyoruz" sloganlarıyla başlayan eylemde kadınlar, "Cemreler düştü sıra sende", "Helallik kalmadı, beddua var", "Öfkemiz geceyi aydınlatacak" pankartları açtı. Eylemde, depremzede kadınların çocuk bezi ve ped talepleri de dile getirildi.

"DEVLETİN KRİZLERİ YÖNETME KONUSUNDAKİ ACİZLİĞİNİ ÇOK İYİ BİLİYORUZ"

Kadınlar adına hazırlanan ortak açıklamada, 6 Şubat'ta yaşanan depreme dikkat çekildi. Açıklamada, özetle şunlar dile getirildi:

"Patriyarkal kapitalizmin yol açtığı yıkım, bizlere doğal afet diye açıklanmaya çalışılıyor. Doğayı, kentleri rant uğruna mahvedenler, afete müdahale biçimleriyle de insan hayatına zerre önem vermediklerini gösteriyor. Deprem bölgesinde dayanışma kurmak için seferber olan insanları polisle tehdit edip, baskı uygulayarak dayanışmayı kriminalize etmeye ve insanları birbirine düşman hale getirmeye çalışıyor. Biz kadınlar; insan hayatının hiçe sayılmasını, devletin krizleri yönetme, sorumluluğunu yerine getirme konusundaki acizliğini ve bunun sonuçlarını çok iyi biliyoruz."

Polis ablukası altında yapılan basın açıklamasının ardından eylemlerini tamamlayan kadınlar alandan ayrılmak istedi. Ancak, polis, slogan atmamaları şartıyla kadınların alandan çıkışına izin vereceğini söyledi. Polis, bu sırada slogan atmaya devam eden kadınlara biber gazıyla müdahale etti. Müdahale sırasında birçok kişi gözaltına alındı.

İstanbul\'da Feminist Gece Yürüyüşü\'ne Polis Biber Gazıyla Müdahale Etti, Çok Sayıda Kadın Gözaltına Alındı
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel İstanbul'da Feminist Gece Yürüyüşü'ne Polis Biber Gazıyla Müdahale Etti, Çok Sayıda Kadın Gözaltına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Erkan Çaçen: Ya biz hakikaten cahil bir toplumuz parayla satın alınmış 3-5 çapulcu hükumet istifa diye bağırıyor ablaaaa 14 mayısta seçim var neyin mücadelesi bu cahiiiil. 1 0 Yanıtla
  • Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı
    07:38 Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı

    31 Mart seçimleri sonrasında akaryakıt fiyatlarının artarak 3 haneli rakamlara çıkacağı iddiasıyla dağıtım şirketlerinin yeni tabela talebinde bulunduğu haberleri yalanlandı. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, akaryakıt dağıtım şirketlerinin böyle bir talepte bulunmadığı belirtildi. Kamuoyunu manipüle etmek amacıyla üretilen dezenformasyonlara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement