İstanbul'da akıllara durgunluk veren olay! Polis gibi gelip 17 bin dolarını soyan kişi iş ortağı çıktı - Son Dakika
3.Sayfa

İstanbul'da akıllara durgunluk veren olay! Polis gibi gelip 17 bin dolarını soyan kişi iş ortağı çıktı

Şişli'de iş ortağına yurtdışından gönderilen 17 bin doları teslim eden Nijeryalı adam, polis süsü vererek yanlarına gelen bir şahıs tarafından soyguna uğradı. Üst araması bahanesiyle cebindeki dolarları çalan adam, Nijeryalının iş ortağının motosikletiyle olay yerinden kaçtı. Polis daha sonra Nijeryalı adamı soyanın iş ortağı ve arkadaşı olduğunu belirledi. Yaşananlar ise güvenlik kameralarına yansıdı.

04.04.2023 10:32  Güncelleme: 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz Perşembe günü saat 09.00 sıralarında Şişli Duatepe Mahallesi'nde meydana geldi. Nijerya uyruklu A.O.J. sokak üzerinde iş ortağı olan T.Ç isimli şahısla buluştu. Ardından T.Ç., hesabına Nijerya'dan gönderilen 17 bin doları A.O.J.'ye teslim etti. O esnada çiftin yanına gelen bir şahıs kendisini polis olarak tanıttı.

ÜST ARAMA BAHANESİYLE PARALARI ÇALDI

T.Ç.'ye "sen git" diyen şahıs, Nijeryalı adamın üst araması yaparak cebindeki 17 bin doları çaldı. Kendisini de sınır dışı edeceğini söyleyen şahıs, birkaç sokak ve caddede birlikte gittikten sonra bir motosikletlinin arkasına binerek uzaklaştı. Yaşananlar ise güvenlik kameralarına yansıdı. Olayın ardından Nijeryalı adamın şikayeti üzerine Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü Feriköy Polis Merkezi Amirliğine bağlı Suç Araştırma Büro ve Şişli Asayiş Büro Amirliği polisleri çalışma başlattı.

İstanbul'da film gibi olay! Polis süsü verip 17 bin dolarını çalan kişi iş ortağı çıktı

MOTOSİKLETLE KAÇTI

Yapılan çalışmalarda şüpheli şahsın plakasız motosikletle olay yerinden ayrıldığı, motosikletin marka, model ve renginin Nijeryalı adama 17 bin doları teslim eden T.Ç.'nin üzerine kayıtlı olan motosiklet ile aynı olduğu tarafımızca tespit edildi. Bunun üzerine T.Ç.'nin Kağıthane Merkez Mahallesi'ndeki evine baskın düzenlendi. Baskında T.Ç. gözaltına alınırken, motosikletinin ise Feriköy'de olduğunu söyledi. Şahısla beraber Feriköy'e geçen Şişli polisi, motosikletin orda bulamadı.

İstanbul'da film gibi olay! Polis süsü verip 17 bin dolarını çalan kişi iş ortağı çıktı

OLAYI PLANLADIKLARINI İTİRAF ETTİLER

Bunun üzerine şahıs motosikletin arkadaşı S.B.'de olduğunu söyledi. Nijeryalı adamın iş ortağı T.Ç.'nin arkadaşı olan S.B., bir süre sonra bulundukları yere geldi. Şahsı gören polis, olayı gerçekleştiren şüpheli şahıs ile aynı eşkal ve giyimde olduğu görünce onu gözaltına aldı. T.Ç. ve S.B. olayı planlayarak yaptıklarını itiraf ederken, olay sonrası S.B.'yi almaya gelen şahsın ise M.Ç. olduğu belirlendi.

İstanbul'da film gibi olay! Polis süsü verip 17 bin dolarını çalan kişi iş ortağı çıktı

POLİS ŞÜPHELİLERLE BİRLİKTE PARALARI DA ELE GEÇİRDİ

Nijeryalıdan çaldıkları dolarlardan 3 bin 400'ü T.Ç.'nin üstünden çıkarken, geri kalan 12 bin 300 doların ise S.B.'nin sevgilisi olan G.G.'de olduğu tespit edildi. Kadının paraları banka hesabına yatırdığı, 500 dolar kadarını olayın gerçekleştiği günün gecesinde Nijeryalının belirttiği hesaba liraya çevirerek gönderdiğini, geriye ise 800 dolar kaldığını söylediği öğrenildi. Polis tarafından dolarların geri kalanı ve T.Ç.'nin üstünden çıkan 3 bin 400 dolara el konuldu.

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST KALDILAR

Olay sonrası motosikleti kullanan M.Ç. isimli şahıs ile S.B isimli şahsın parayı teslim ettiği sevgilisi G.G. emniyete götürüldü. Gözaltına alınan T.Ç, S.B, M.Ç.'nin ifadeleri alınarak "Nitelikli Dolandırıcılık" adli işlemleri yapıldı. Emniyette işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ele geçirilen 15 bin 700 dolar ise Nijeryalı adama teslim edildi.

İstanbul\'da akıllara durgunluk veren olay! Polis gibi gelip 17 bin dolarını soyan kişi iş ortağı çıktı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa İstanbul'da akıllara durgunluk veren olay! Polis gibi gelip 17 bin dolarını soyan kişi iş ortağı çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement