İstanbul'da "fuhuş çetesi" iddiasıyla dava açılan sanıkların yargılanmasına devam edildi - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da "fuhuş çetesi" iddiasıyla dava açılan sanıkların yargılanmasına devam edildi

İstanbul\'da "fuhuş çetesi" iddiasıyla dava açılan sanıkların yargılanmasına devam edildi

Gezi Parkı olaylarında Taksim'de izinsiz gösteri yapan gruptakilere palayla saldırdığı gerekçesiyle 2017 yılında 3 yıl hapse mahkum edilen firari Sabri Çelebi'nin elebaşı olduğu öne sürülen fuhuş çetesi hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi.

26.10.2022 11:23  Güncelleme: 11:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gezi Parkı olaylarında Taksim'de izinsiz gösteri yapan gruptakilere palayla saldırdığı gerekçesiyle 2017 yılında 3 yıl hapse mahkum edilen firari Sabri Çelebi'nin elebaşı olduğu öne sürülen fuhuş çetesi hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi.

İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Hüseyin Çelebi, Kenan Toprak, Mehmet Emin Çelebi, Mehmet Şirin Ateş ve Vedat Özyağ katıldı.

Haklarında yakalama kararı bulunan firari sanıklar Müslüm Çelebi ve Sabri Çelebi ile bazı tutuksuz sanıkları avukatlarının temsil ettiği duruşmada, "mağdur" sıfatıyla 4 kadın ile avukatları hazır bulundu.

Fas vatandaşı mağdur Chaımaa Elkasmı tercüman eşliğinde alınan ifadesinde sanıkları tanımadığını öne sürerek, "Şikayetçi değilim. Polisler, sanıklardan şikayetçi olmam için zorladılar. Sanıklar bana karşı bir eylemde bulunmadı." dedi.

Mağdur Hajar El Kasmı ifadesinde, hiçbir yerde zorla çalıştırılmadığını, diğer mağdurları ve sanıkları tanımadığını iddia ederek, kimseden şikayetçi olmadığını söyledi.

Mağdur Fatıma Temlalı ve İkram Benlardı Hamdach da diğer mağdurlar gibi, sanıklardan şikayetçi olmadığını beyan etti.

Mağdur ifadelerinin ardından beyanda bulunan sanık avukatları, tutuklu müvekkillerinin tahliyesini ve operasyonda görev alan polislerin tanık olarak ifadelerinin alınmasını istedi.

Beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, 5 sanığın tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Çağrılmasına rağmen duruşmaya katılmayan mağdur Soukanıa B. hakkında zorla getirme kararı çıkaran heyet, mağdurlar Assıa E. ve Salma E'nin sınır dışı edilip edilmediğinin İl Göç İdaresine sorulmasına, edilmedilerse duruşmaya çağrılmalarına karar verdi.

Dosyaya müdahil sıfatıyla katılma talebi sunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının bu talebini kabul eden heyet, duruşmayı erteledi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve yabancı uyruklu 8 kadının "mağdur" sıfatıyla yer aldığı iddianamede, aralarında firari Çelebi'nin de bulunduğu 10 sanık yer alıyor.

İddianamede, "Palalı Sabri" lakaplı şüpheli Sabri Çelebi'nin kurduğu ve elebaşılığını yaptığı suç örgütünün çoğunluğu Faslı, yurt dışından Türkiye'ye iş bulmak amacıyla ya da turist olarak gelen yabancı uyruklu kadınları örgüte ait gece kulüplerinde "garson" olarak çalışacakları vaadiyle işe başlattıkları belirtiliyor.

Mağdur kadınları pasaportlarını alarak örgüte ait yerleşkelerde zorla alıkoyan ve özel araçlarla gece kulüplerine götüren zanlıların, kadınlara zorla konsomatrislik yaptırdıkları aktarılan iddianamede, sanıkların bu kadınları para karşılığında fuhşa zorladıkları kaydediliyor.

İddianamede, sanıkların, karşı çıkanları darp ve tehdit ettikleri, örgüte ait pansiyonlarda alıkonulan, pasaport ve telefon gibi iletişim imkanları ellerinden alınan mağdur kadınların örgüt tarafından esaret altında tutuldukları ifade ediliyor.

Sanıklar Sabri, Mehmet Emin ve Müslüm Çelebi'nin "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "insan ticareti yapma" ve "bir kimseyi fuhşa teşvik etme veya yaptırma veya aracılık etme veya yer temin etme" suçlarından 104'er yıldan 248'er yıla kadar hapsi isteniyor.

Sanıklardan 6'sı hakkında "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma", "insan ticareti yapma" ve "bir kimseyi fuhşa teşvik etme veya yaptırma veya aracılık etme veya yer temin etme" suçlarından 102'şer yıldan 244'er yıla kadar, bir zanlı hakkında da "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma" suçundan 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Daha önce 3 yıl ceza verilmişti

Gezi Parkı olaylarında Taksim'de izinsiz gösteri yapan gruptakilere palayla saldırdığı gerekçesiyle Sabri Çelebi'nin de aralarında bulunduğu 4 sanık, İstanbul 53. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanmıştı.

11 Mayıs 2017'de yapılan karar duruşmasında biri polis memuru 4 kişiye karşı "silah sayılabilecek kesici aletle kasten yaralama" suçundan 3 yıl hapse mahkum edilen Sabri Çelebi, bir kadını zırhla yaraladığı gerekçesiyle de 9 bin lira adli para cezasına çarptırılmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'da 'fuhuş çetesi' iddiasıyla dava açılan sanıkların yargılanmasına devam edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şanlıurfa'da silah kaçakçılarına operasyon: 3 gözaltı
    10:19 Şanlıurfa'da silah kaçakçılarına operasyon: 3 gözaltı

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde düzenlenen silah kaçakçılığı operasyonunda çok sayıda ruhsatsız silah ele geçirildi ve 3 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda, 2 uzun namlulu silah, 2 ruhsatsız tabanca, 1 ruhsatsız av tüfeği, 1 adet kurusıkı tabanca, 1 gaz el bombası ile çok sayıda mermi bulundu.

  • Hamur makinesine kaptırdığı eli, bileğinden koptu
    10:17 Hamur makinesine kaptırdığı eli, bileğinden koptu

    Karaman'da bir ekmek fırınında çalışan genç, dalgınlığı sonucu kolunu hamur makinesine kaptırarak elini bileğinden kaybetti. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Genç, yapılan müdahalenin ardından kopan eliyle birlikte Konya'da bir hastaneye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi Belediye Başkanlarını Tebrik Etti
    10:16 Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi Belediye Başkanlarını Tebrik Etti

    Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetimi, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde seçilen belediye başkanlarına tebrik ziyaretinde bulundu. ETSO Yönetimi, Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar, Palandöken Belediye Başkanı Av. Muhammet Sunar ve Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar'ı makamlarında ziyaret ederek başarı dileklerini iletti.

  • Denizli'de Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası Başlıyor
    10:14 Denizli'de Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası Başlıyor

    Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu faaliyet takviminde yer alan Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası 22-26 Nisan tarihleri arasında Denizli'de yapılacak. Şampiyonada 8 ilden 13 takım mücadele edecek.

  • Türkiye Hazır Giyim Sektörü Dünya Liderliğine Oynayabilir
    10:14 Türkiye Hazır Giyim Sektörü Dünya Liderliğine Oynayabilir

    Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, Türkiye'nin katma değeri yüksek ürünlerle marka olarak dünya liderliğine oynayabilecek durumda olduğunu belirtti. Hazır giyim ve tekstil sektöründe yaşanan düşüşe rağmen Avrupalı sektör temsilcilerinin Türkiye'ye yeniden 'yeşil ışık' yakması, sektöre umut verdi. Çevikel, Türkiye'nin artık ucuz değil, katma değeri yüksek marka üretmesi gerektiğini vurguladı ve Türk tekstil sektörünün dönüm noktasında olduğunu ifade etti.

  • Çaykur Rizesporlu Muhammet Taha Şahin: Her maç bizim için bir final
    10:13 Çaykur Rizesporlu Muhammet Taha Şahin: Her maç bizim için bir final

    Çaykur Rizespor'un 23 yaşındaki futbolcusu Muhammet Taha Şahin, Avrupa kupaları hedefleri olduğunu belirterek, "Her maç bizim için bir final" dedi. Şahin, Başakşehir maçı öncesi yaptığı açıklamada, takımın hedeflerine ulaşmak için her maça final gibi çıktıklarını vurguladı. Ayrıca Türkiye Milli Takımı'na gitmek istediğini ve Rizespor'un taraftarının kendileri için itici bir güç olduğunu söyledi.


Advertisement