İstanbul'da Işid Operasyonu: 11 Gözaltı - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Işid Operasyonu: 11 Gözaltı

ABD İstanbul Başkonsolosluğu ve Ankara’da bulunan ABD’nin büyükelçilik binasına canlı bomba saldırısı düzenleyeceği iddia edilen Abdülaziz Ameen Mojbil’in de aralarında bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.

17.12.2015 18:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD İstanbul Başkonsolosluğu ve Ankara'da bulunan ABD'nin büyükelçilik binasına canlı bomba saldırısı düzenleyeceği iddia edilen Abdülaziz Ameen Mojbil'in de aralarında bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, terör örgütü IŞİD'in ABD İstanbul Başkonsolosluğu'na ve Ankara'da bulunan ABD'nin büyükelçilik binasına saldırı yapacağı bilgisini alan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Yapılan çalışmaların ardından IŞİD üyelerinin Esenyurt'ta bir evde kaldığı belirlendi. Dün gece yapılan operasyonda canlı bomba saldırısı düzenleyeceği iddia edilen Abdülaziz Ameen Mojbil'in de aralarında bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak için emniyete götürüldü. Polis ekipleri, konuyla ilgili çalışmaların sürdüğünü, konsolosluk ve büyükelçilik çevresinde alınan tedbirlerin devam ettiğini bildirdi.

Kahramanmaraş'ta yakalanarak tutuklanan IŞİD üyesi Suriyeli Muhammed Raghil Al Harani'nin de ABD İstanbul Başkonsolosluğu'na ve Ankara'da bulunan ABD'nin büyükelçilik binasına canlı bomba saldırısı düzenlemek için Türkiye'ye geldiği iddia edilmişti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İstanbul'da Işid Operasyonu: 11 Gözaltı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement