İstanbul'da İsrail'i Kızdıracak Görüşme - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da İsrail'i Kızdıracak Görüşme

İstanbul\'da İsrail\'i Kızdıracak Görüşme

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Başbakanı İsmail Haniyye ile Üsküdar Kısıklı'daki evinde görüştü.

01.01.2012 18:07  Güncelleme: 23:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Başbakanı İsmail Haniyye ile Üsküdar Kısıklı'daki evinde görüştü.

Filistin Başbakanı İsmail Haniyye, saat 16.05'te Kısıklı'ya, uzun bir koruma konvoyu eşliğinde geldi. Haniyye'ye eşlik eden konvoyun, evin önündeki caddede bir süre yavaşlaması dikkat çekti. Bu arada ziyaret sırasında Özel Harekat Polisleri de çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşme öncesi Haniyye ve Erdoğan el sıkıştı. Haniyye ile Erdoğan'ın daha sonra, görüşme öncesi kısa bir süre sohbet ettiği de görüldü.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Gazze'deki Filistin Hükümetinin Başbakanı İsmail Haniye ile görüşmesi sırasında Filistinliler arasında birlik ve beraberliğin sağlanması amacıyla son dönemde yoğunlaştırılmış olan çabalardan Türkiye olarak memnuniyet duyduklarını belirttiği öğrenildi.

Başbakan Erdoğan, Gazze'deki Filistin Hükümetinin Başbakanı İsmail Haniye ile 'ın Üsküdar'daki ikametinde 2 saat 35 dakika görüştü.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, görüşme sırasında Başbakan Erdoğan'ın Haniye'ye, "Filistinliler arasında birlik ve beraberliğin sağlanması amacıyla son dönemde yoğunlaştırılmış olan çabalardan Türkiye olarak memnuniyet duyduklarını" belirttiği kaydedildi.

Başbakan Erdoğan'ın, Filistin Kurtuluş Örgütü Geçici Liderlik Komitesi'nin yeniden yapılandırılmasına yönelik çabalarının en kısa sürede tamamlanmasını ümit ettiğine de değindiği öğrenildi.

Erdoğan'ın, "Filistinliler arasındaki uzlaşı çerçevesinde tüm siyasi grupların katılımıyla Filistin halkının demokratik temsil gücü yüksek ve kapsayıcı bir çatı örgüte kavuşması" dileğinde bulunduğu belirtildi.

Bölgesel konularda görüş alışverişinin de yapıldığı kabul sırasında, Haniye ve beraberindeki heyetin, Gazze şeridinde halen yaşamakta oldukları ambargo nedeniyle yaşadıkları sorunlar hakkında bilgi aktardıkları kaydedildi.

Kabulde, Haniye'nin, Filistin sorununun çözümüne ve Gazze şeridinde yaşayan Filistinliler'i hedef alan ambargonun kaldırılmasına yönelik çabaları nedeniyle Erdoğan'a teşekkür ettiği bildirildi.

Görüşmede ayrıca iki ülke Sağlık Bakanlarının Türkiye'nin Filistin'de sağlık konusunda yapabileceği katkıları görüştükleri aktarıldı.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre görüşmeye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ da katıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Gazze'deki Filistin Hükümetinin Başbakanı İsmail Haniye ile görüşmesi sona erdi.

Başbakan Erdoğan'ın Üsküdar'daki ikametinde gerçekleştirilen kabul, basına kapalı olarak 2 saat 35 dakika sürdü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstanbul'da İsrail'i Kızdıracak Görüşme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement