İstanbul'da Kar Yağışı - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Kar Yağışı

İstanbul'da aralıklarla ve yer yer tipi şeklinde süren kar yağışı nedeniyle yaşanan olumsuzluklar, ekiplerin müdahaleleriyle giderilmeye çalışılıyor.

18.02.2015 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da aralıklarla ve yer yer tipi şeklinde süren kar yağışı nedeniyle yaşanan olumsuzluklar, ekiplerin müdahaleleriyle giderilmeye çalışılıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı ekipler, Boğaziçi Köprüsü'nde kar küreme ve tuzlama çalışmalarına aralıklarla devam ediyor.

Kent genelinde sabahtan itibaren yoğunluğu artan kar yağışına rağmen, D-100 karayolunun Avrupa-Anadolu ile Anadolu-Avrupa geçişlerinde normalin dışında bir yoğunluk gözlenmedi.

Köprü ve viyadüklerde kar küreme çalışmaları devam ederken, bazı vatandaşların küreme ekiplerinden tuz aldıkları görüldü.

Kar yağışının Anadolu Yakası'nda yoğunlaştığı zamanlarda, bazı sürücüler ara sokaklarda zor anlar yaşadı, bazıları da Çamlıca Tepesi'nden geri döndü.

- Metrobüs seferleri aksadı

Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Sefaköy'de bir metrobüsün kayarak yolu kapatması sonucu, Beylikdüzü- Avcılar arasında seferler bir süre aksadı.

Çobançeşme-Sefaköy arasında Avcılar istikametinde trafikte uzun süre araç içerisinde bekleyen vatandaşlardan bazıları, araçlarından inerek metrobüsü itmeye çalıştı.

Metrobüs duraklarında yaşanan yoğunluk nedeniyle de bazı vatandaşlar araçlardan inerek yürüdü. İBB'ye ait tuzlama ve kar küreme araçlarının müdahalesinin ardından yolda kalan araç kurtarılırken, metrobüs seferleri normale döndü.

İstanbul Üniversitesi öğrencisi Ali Kuşan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık bir saattir metrobüsün içinde beklediğini ifade ederek, "Artık trafik durdu ve derse yetişmem gerekli. Yaya da olsa mecburen Avcılar'a kadar yürüyeceğim" dedi.

Hatice Eren ise Florya'daki evine gitmek için Şirinevler'den bindiği metrobüsün ilerleyemediğini ve bunun üzerine yürüyerek yoluna devam ettiğini dile getirdi.

Tedbirsiz sürücüler trafiği aksattı

Anadolu Yakası'nda zincirsiz ve kış lastiği olmayan araçların trafikte ilerleyememesi sebebiyle D-100 karayolunda trafikte aksamalar yaşandı.

Otobüs duraklarında bekleyen vatandaşların olumsuz hava koşulları nedeniyle alternatif araçlara yöneldiği görülürken, Kız Kulesi'nin bulunduğu Salacak'a gelenler de hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu arada, şiddetli rüzgar nedeniyle İstanbul'un bazı semtlerinde de ağaçlar devrildi.

Ayrıca, Beylikdüzü Belediyesi olumsuz hava koşulları nedeniyle ilçe içi ulaşımda kolaylık sağlamak amacıyla belirli noktalardan metrobüse kadar gün boyunca ring otobüs seferleri düzenleyecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'da Kar Yağışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement