İstanbul'da Kültür-sanat - Son Dakika
Yerel

İstanbul'da Kültür-sanat

"İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu."

23.02.2012 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu: Ustadan Çırağa" konseri, 26 Şubat Pazar günü CRR Konser Salonu'nda gerçekleştirilecek. Sanat yönetmenliğini Aylin Şengün Taşçı'nın yaptığı konserde, Türk müziğinde usta çırak ilişkisi içinde yetişmiş ve yüzyıllar boyunca eserleri büyük bir zevkle okunup günümüze kadar gelmiş önemli bestekarlar, hoca ve öğrenci ilişkisi içinde birbirinden güzel eserleriyle anılacaklar.

Saksafonun en önemli isimlerinden, caz sanatçısı Jan Garbarek, yarın ve 25 Şubat'ta yeni dörtlüsüyle konser vermek için Cemal Reşit Rey (CRR) sahnesine konuk olacak.

Sanatçıya konserinde yıllardır birlikte çalıştığı klavye sanatçısı Rainer Brüninghaus, basist Brezilyalı Yuri Daniel ve davulcu Hintli Trilok Gurtu eşlik edecek.

Şarkılarında yer alan nitelikli sözler ve sıradışı konser performanslarıyla son yılların en dikkat çeken gruplardan biri olan Mor ve Ötesi, İstanbul seyircisi için bir klasik haline gelen "Akustik" konserini, yarın İş Sanat'ta gerçekleştirecek.

Türk rock müziğinin önemli isimleri Şebnem Ferah, Aylin Aslım ve Esin İris gibi sürpriz konuklar da grupla birlikte sahneye çıkacak.

"Ellerimde Çiçekler", "Gibi Gibiyim", "Ankara'dan Abim Geldi" ve

"Sensiz Olmaz" gibi çok sayıda hit müziğe imza atan Grup Gündoğarken, yarın Jr Keops'ta hayranlarıyla buluşacak.

Türk pop müziğinin divası Ajda Pekkan, yıllardır dillere pelesenk olan şarkılarını yarın Bostancı Gösteri Merkezi'nde seslendirecek.

Türk alternatif müzik dünyasının yeni seslerinden Yasemin Mori, Boğaziçi Jazz Korosu ile birlikte yarın Clinic Live Music Club'ta konser verecek.

Kerem Görsev&Allan Harris, "American Songbook Project" ile yarın Borusan Müzik Evinde sahneye çıkacak. İkiliye, kontrbasta Kağan Yıldız, davulda Ferit Odman eşlik edecek.

İlk albümleri "Ev"i 2006 yılında çıkardıktan sonra uluslararası müzisyenlerle aynı festivallerde yer alarak projeler geliştiren Gevende müzik grubu, ikinci albümleri "Sen Balık Değilsin Ki"den parçalarla yarın Live Haymatlos'ta müzikseverlerle buluşacak.

Norveçli caz vokalisti Torun Eriksen, geçen yaz Oslo Caz Festivali'nde Bugge Wesseltoft&Friends buluşmasına birlikte konuk olduğu İlhan Erşahin ile 25 Şubat'ta Borusan Müzik Evinde bir konser verecek. Aynı gün, Türkiye'nin en önemli ve köklü gruplarından MFÖ Jolly Joker'de, geçen yıl çıkardığı ilk albümü

"Mayhoş" ile beğeni toplayan oyuncu ve müzisyen Timuçin Esen, Mask Live Music Club'da, şarkılarını seslendirecek. Esen'e gitarda Eylül Biçer ve Emre Kula, bas gitarda Volkan Topakoğlu ve davulda Onur Başkurt eşlik edecek.

"Sanat-çı engel tanımaz!" sloganı ile yola çıkan Düşler Akademisi'nin, gönüllü müzisyenleri ve engelli-sosyal dezavantajlı gençleri bir araya getirdiği Social Inclusion Band, 27 Şubat'ta Babylon'da sahne alacak.

TRT İstanbul Radyosu'nun, musiki tarihine mal olmuş "Klasik Korosu", TRT İstanbul Radyosu ve misafir sanatçılardan oluşan bir heyetle, Rıza Rit'in şefliğinde 27 Şubat'ta CRR Konser Salonu'nda bir konser verecek. Koro, konserde Dellalzade İsmail Efendi'nin yegah takımını ve muhtelif şarkıları seslendirecek.

Rus operasının yükselen yıldızı, ünlü Maksakova müzisyen ailesinin son varisi Maria Petrovna Maksakova, 28 Şubat'ta İslam Manafov şefliğinde CRR Konser Salonu'nda bir konser verecek.

Farklı ve kendine özgü vokaliyle tüm dünyada büyük hayran kitlesine sahip olan Akdeniz şarkıcısı Monica Molina, 28 Şubat'ta İş Sanat Kültür Merkezi'nde hayranlarıyla buluşacak.

Bach'ı orijinaline sadık kalarak cazla buluşturan "Thomas Gabriel Trio", 28-29 Şubat tarihlerinde "Bach Before and After" kapsamında Sirkeci Garı Büyük Bekleme Salonunda müzikseverlerle bir araya gelecek.

-Sahne sanatları-

Zeynep Tanbay Dans Topluluğu (ZTDP) dansçıları, yarın Akbank Sanat'ta sahne alacak.

Çıplak Ayaklar Kumpanyasının "Sen Balık Değilsin Ki" gösterisi, yarın Sahne'de sergilenecek.

Konsept ve uygulaması Mihran Tomasyan tarafından geliştirilen dans gösterisinde Oktay Rifat'ın "Ahmet" şiiri ile Mahmut Celalettin'in Neva Hicaz Gazel'i ve Rouben Hakhverdian'ın Bzdig Navag müziklerinden yararlanılıyor.

Medya ve toplum ilişkisini, toplumsal şiddeti ve yozlaşmış medya kültürünü sorgulayan "Canlı Yayın", yarın ve 25 Şubat'ta Beşiktaş Kültür Merkezi'nde, 28 Şubat Salı günü ise KKM Gazanfer Özcan Sahnesinde sergilenecek.

İngiliz yazar Ben Elton'ın kaleme aldığı, Tarık Günersel'in Türkçe'ye kazandırdığı "Canlı Yayın", "Türkiye'nin ilk seri katilleri Mutlu ve Hatice Korkut çiftinin hikayesi"ni anlatıyor.

Genç yönetmen Bora Severcan'ın marjinal rejisi ve uyarlamasıyla sahnelenen oyunda Volkan Severcan, Melda Gür, Sefa Zengin, Ayhan Burhan, Yeliz Şar, Hazal Erdal, Onur Bilge, Gamze Utma ve Ayşen Gruda rol alıyor.

Çağımızın en büyük yazarlarından Bertolt Brecht'in şiir ve öykülerinden Genco Erkal'ın uyarladığı müzikli kabare oyunu "Ben Bertolt Brecht", 25 Şubat'ta Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde, 29 Şubat'ta ise Caddebostan Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

Can Yücel'in şiirlerinden Genco Erkal'ın uyarladığı tek kişilik oyun

"Can", 26 Şubat'ta Ortaköy Afife Jale Sahnesinde sanatseverlerle buluşacak.

-Sergiler-

Soner Çakmak, 6. kişisel resim sergisini yarın Artium Modern'de açacak.

Çakmak, 2009'da "Islık", 2010'da "Seyir" sergilerinin ardından ve bu sergisinde eserlerini "Kış Yolcusu" başlığında topluyor.

Branko Franceschi'nin küratörlüğünü yaptığı "Zagreb'den Marinko Sudac Koleksiyonu - Kesintisiz Avangard" sergisi, yarın açılacak ve 28 Nisan'a kadar Akaretler'de bulunan Kuad Galeri'de gezilebilecek.

Sanatorium Sivil Sanat İnisiyatifi Çağdaş Sanat Galerisi, 1-28 Mart 2012 tarihleri arasında Luz Blanco "I do not remember" ve Ahmet Doğu İpek'in

"Çokluk" eşzamanlı kişisel sergilerine ev sahipliği yapacak.

Burhan Kum, 1 Mart'ta X-İst'te açılacak olan "Dijital Karanlık" adlı sergisinde, baskının özgürlük olarak pazarlandığı bir çağın gerçeklerini, eleştirel dili ve yüzleştirici üslubuyla dile getirecek.

Mimarlık Araştırmaları Stüdyosu MARS, 1 Mart-28 Nisan 2012 tarihleri arasında Luk Berghe'nin Ütopya Koleksiyonu adlı sergisine ev sahipliği yapacak.

Belçikalı sanatçı Berghe, kağıt üzerine sulu boya tekniği ile oluşturduğu Ütopya Koleksiyonu serisinde modernizm, ütopya, kapitalizm, sömürgecilik, ekoloji gibi temalar üzerinden uygarlık ve barbarlığın kol kola giden öyküsünde mimarinin rolüne dair sorular soruyor.

- İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İstanbul'da Kültür-sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement