İstanbul'da Kültür Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

İstanbul'da Kültür Sanat

İstanbul\'da Kültür Sanat

Antonin Dvorak'ın Amerika'da sıla özlemi çekerken bestelediği Slav Dansları eserleri, İDSO'nun yarın Fulya Sanat Merkezi'nde vereceği konserde seslendirilecek Ahmet Özhan, 50 kişilik orkest...

21.11.2013 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antonin Dvorak'ın Amerika'da sıla özlemi çekerken bestelediği Slav Dansları eserleri, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası'nın (İDSO) yarın Fulya Sanat Merkezi'nde vereceği konserde seslendirilecek.

İstanbul Şehir Orkestrası'nın kuruluşunun 68. yılı ve Devlet Senfoni Orkestrası ismini alışının 41. yıl dönümü kapsamında düzenlenen konser, şef Theodore Kuchar yönetiminde gerçekleşecek.

İDSO Viyola Grup Şefliği görevini de icra eden Ersin Pamukçu'nun solist olarak yer alacağı konser, geç romantik dönem klasik batı müziği bestecisi, keman ve org virtüözü Antonin Dvorak'ın Amerika'da sıla özlemi çekerken bestelediği Slav Dansları eserleri ile başlayacak. Konserde, Sir William Turner Walton'un "Viyola Konçertosu" ile Beethoven'in "2. Senfonisi" de yorumlanacak.

Ahmet Özhan, 50 kişilik orkestra ve semazenler eşliğinde 28 Kasım'da Türker İnanoğlu Maslak (TİM) Show Center'da "Mevlanı'nın Dilinden" adlı konser verecek.

Hz. Mevlana'nın, Feyzi Halıcı, Abdülbaki Gölpınarlı, Mehmet Önder, Hamza Tanyaş, İskender Pala ve Cinuçen Tanrıkorur gibi kişiler tarafından günümüz Türkçe'sine çevrilen eserleri "Mesnevi", "Divan-ı Kebir", "Rübailer ve "Gazeller", şef İhsan Özer tarafından özgün olarak bestelendi. Bu eserler, 50 kişilik orkestra ve semazenler eşliğinde Ahmet Özhan'ın yorumuyla seslendirilecek.

Trio Marchand, 28 Kasım'da Fransız Kültür Merkezi'nde konser verecek. Erik Marchand'ın sesiyle ilgili şekilsel araştırmaları, Titi Robin'in ud ile oryantal çalışması ile Keyvan Cherimani'nin İran'a ait perküsyonlarını harmanlayan üçlü, doğaçlama sınırlarında kültürlerarası müzikal diyalog oluşturuyor.

Akbank Sanat Piyano Günleri kapsamında, piyanist Mehmet Can Özer 23 Kasım'da, caz piyanisti ve besteci Jan Gunnar Hoff ise 26 Kasım'da ise müzikseverlerle buluşacak.

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO), 28 Kasım'da Lütfi Kırdar Anadolu Auditorium'da konser verecek.

BİFO'nun 15. yılı kutlaması kapsamında düzenlenecek konserde, şef Sascha Goetzel yönetimindeki orkestraya tenor Roberto Alagna ve mezzosoprano Roxana Constantinescu eşlik edecek. Konserde, Fransız besteciler Jules Massenet ve Georges Bizet'nin eserlerinden bölümler sunulacak.

Cazın ustalarının bir araya geldiği Remember Shakti, 23 Kasım'da İş Sanat Kültür Merkezi'nde olacak. Konserde, yaratıcı projeleriyle caz müziğine yeni ufuklar kazandıran John McLaughlin'in parlak gitar çizgileri ile perküsyon ve dünya müziği alanlarında uluslararası bir fenomen kabul edilen Zakir Hussain'in güçlü doğaçlamaları arasında kurulan müzikal diyaloglara tanıklık edilecek.

Kremerata Baltic, 27 Kasım'da İş Sanat Kültür Merkezi'nde konser verecek. Gecede orkestra, 14 yaşındayken Macaristan Ulusal Trompet Yarışması'nı kazanan Gabor Boldoczki'nin solistliği ve yönetiminde sahne alacak.

Devlet ve şehir tiyatroları

İstanbul Devlet Tiyatrosu, Küçük Sahne'de yarın ve 23 Kasım'da "Herkesin Bildiği Sırlar" ile 26,27 ve 28 Kasım'da "İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı", Küçükçekmece Cennet Kültür Sanat Merkezi'nde yarın ve 23 Kasım'da "Kızılırmak", Üsküdar Tekel Sahnesi'nde yarın, 23, 26 ve 28 Kasım'da "Sessizlik", Beykoz Ahmet Mithat Efendi Sahnesi'nde yarın ve 23 Kasım'da "Lütfen Kızımla Evlenir misiniz?", Cevahir Salon 2'de yarın ve 23 Kasım'da "Kurban" ile 26, 27 ve 28 Kasım'da "Son Tango", Üsküdar Stüdyo Sahne'de yarın, 23 ve 27 Kasım'da "Düğün Şarkısı" adlı oyunlar sahnelenecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda ise yarın, 23 ve 24 Kasım'da Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde "Zengin Mutfağı", Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde "Vişne Bahçesi", Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde "Sirke Tadında Böğürtlen Reçeli", Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde  "Türkiye Kayası Bir Göç Hikayesi", Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde "İstanbul Hatırası", Ümraniye Sahnesi'nde "Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım" isimli oyunlar izlenebilecek.

Çevre Tiyatrosu'nda yarın "Metot", Mekan Artı'da "Şahmeranın Bacakları", Oda Tiyatrosu'nda "Ferhat ile Kerem, Asli ile Şirin", 23 Kasım'da Trump Towers Mall'da "Kaplumbağa", Kozyatağı Kültür Merkezi (KKM) Gönül Ülkü Gazanfer Özcan Sahnesi'nde "Kimsenin Ölmediği Bir Günün Ertesiydi", Müjdat Gezen Tiyatrosu'nda "Olmasaydı", Oda Tiyatrosu'nda "Dün Komik Bir Şey Oldu", 24 Kasım'da Sahne Cihangir'de "Faust", 25 Kasım'da Kumbaracı50'de "Öldün, Duydun mu?", 26 Kasım'da Maya Cüneyt Türel Sahnesi'nde "Biz Küçükken Babamla Oyun Oynardık", 27 Kasım'da Gri Sahne'de "Kısalar", İkinci Kat'ta "Hakiki Gala", Ortaköy Afife Jale Sahnesi'nde "Kibarlık Budalası", 28 Kasım'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde "Sanat", Akatlar Kültür Merkezi'nde "Düğünde Panik" adlı oyunlan sergilenecek.

Sergi

Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (AnaMed), fotoğraf sanatının önde gelen isimlerinden James Robertson'ı, doğumunun 200. yılı anısına düzenleyeceği sergiyle ağırlayacak. Bahattin Öztuncay'ın küratörlüğünü üstlendiği ve Ömer M. Koç koleksiyonundan Robertson'a ait orijinal fotoğraf ve suluboya eserlerin yer alacağı sergi, 27 Kasım'da AnaMed Galerisi'nde ziyarete açılacak. "Robertson, Osmanlı Başkentinde Fotoğrafçı ve Hakkak" başlıklı sergide, sanatçının darphanedeki faaliyetlerinin yanı sıra, suluboya ve fotoğraf çalışmalarından da örnekler görülebilecek.

Galeri Merkur, 25 Kasım'dan itibaren Sinan Demirtaş'ın "Yolculuk" adlı sergisine evsahipliği yapacak. Soyutlamayla varılan sonsuzluk duygusu ve bu duygunun yarattığı alışık olunmayan zaman ve mekan algısı, sanatçının resimlerinin tamamında kendini gösteriyor

Aysel Miman'ın "Ala/Colorful" adlı sergisi, 23 Kasım'dan itibaren Galeri Artist Çukurcuma'da gezilebilecek.

Umut Germeç'in resim sergisi, 23 Kasım'da Düş Yolcusu Sanat Durağı'nda açılacak.

Çocuklar için

Milano Sirki, yarın, 23 ve 24 Kasım'da Via Port'ta olacak. Sirkte, Bengal kaplanları, köpekler, palyaço Rossi, sihirbaz Yarda, komik zebra, hulo hoop, yer akrobasileri gösterileriyle izleyenlere eğlenceli dakikalar yaşatacak.

Avrupa'nın en büyük tema parkları arasında yer alan Jurassic Land, Forum İstanbul Alışveriş Merkezi'nde gezilebilecek. 10 bin metrekarelik dev bir alana kuruluKültür ve Turizm Bakanlığı denetiminde "özel tesis" statüsünde olan Jurassic Land'in farklı dönemlere ait dinozorların iskeletleri, rölyefleri, yumurtaları ve hareketli görsellerin sergilendiği müze bölümünde, dinozorların yaşadığı döneme ait bilgiler de yer alıyor.

Çocuk oyunları "Odada Dört Mevsim" 23 ve 24 Kasım'da Beşiktaş Kültür Merkezi'nde, "Şokola Prenses" 23 Kasım'da Sabancı Gösteri Merkezi'nde, TİM Fettah Aytaç Sahnesi'nde 23 Kasım'da "Oz Ülkesi" ve 24 Kasım'da "Balerin Prensesler" sahnelenecek. - İstanbul

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement