İstanbul'da Kültür Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

İstanbul'da Kültür Sanat

İstanbul\'da Kültür Sanat

"Ramazanda Caz" festivali kapsamında Norveç cazının usta isimleri Hakon Kornstad, Ingebrigt Haker Flaten ve Jon Christensen 19 Temmuz'da Zorlu Center PSM'de konser verecek Nilüfer, "Avea ile Yıldızlar Açıkhava Sahnesi'nde" konserleri çerçevesinde 19 Temmuz'da Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde hayranlarıyla buluşacak "Harbiye Açıkhava Konserleri"nde Sezen Aksu 21, 22, 23 ve 24 Temmuz'da Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde sevenlerinin karşısında olacak.

17.07.2014 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 5'inci kez gerçekleştirilen "Ramazanda Caz" festivali kapsamında Norveç cazının usta isimleri Hakon Kornstad, Ingebrigt Haker Flaten ve Jon Christensen sahne alacak.

Üçlünün 19 Temmuz'da Zorlu Center PSM'de vereceği konser ile festival sona erecek.

"Avea ile Yıldızlar Açıkhava Sahnesi'nde" konserleri çerçevesinde Nilüfer 19 Temmuz'da Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde konser verecek.

Konserde kendi şarkılarının yanı sıra 1970'ler, 1980'ler ve 1990'lı yıllardan "zamanı geçmeyen" şarkıları seslendirecek olan Nilüfer, Ajda Pekkan, Sezen Aksu, İlhan İrem, Cem Karaca, Barış Manço, Füsun Önal, Mazhar Fuat Özkan, Nükhet Duru, Tarkan ve daha birçok sanatçının şarkılarını büyük orkestra eşliğinde yorumlayacak.

Sezen Aksu, "Harbiye Açıkhava Konserleri" kapsamında 21, 22, 23, 24 Temmuz'da Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde sevenleriyle buluşacak.

Konserlerinde en sevilen şarkılarını seslendirecek Aksu'ya, Fahir Atakoğlu önderliğindeki Acoustic Band'in yanı sıra Mustafa Ceceli ve Erdem Yörük gibi müzisyenler eşlik edecek.

Konserde bir ilke de imza atacak olan Aksu, yazıp bestelediği fakat nakaratında hangisini seçeceğine karar veremediği yeni şarkısının sözlerini oylamaya sunacak. Konserlere katılanlar, seçtikleri sözlerle ilk kez Aksu ile bir şarkıya imza atmış olacak

Ünlü neyzen Mercan Dede'nin sanat yönetmenliğini üstlendiği "Mercan Dede Ensemble Özel Ramazan Projesi"nin son konseri 23 Temmuz'da Zorlu Center PSM'de gerçekleştirilecek. Konserde vokal sanatçısı Azam Ali ve şarkıcı Zara, Mercan Dede'ye eşlik edecek.

Sergi

Beyoğlu'ndaki Mixer sanat galerisi, küratörlüğünü Mehmet Kahraman ve Elvin Vural'ın yaptığı "Varolmayan Resimler" adlı karma sergiye ev sahipliği yapıyor.

Fotoğraf, desen, resim, video ve neon yerleştirme gibi farklı disiplinlerden işleri bir araya getiren sergide, Bengisu Bayrak, Dilek Öztürk, Ella Becker, Nalan Kilimci, Sema Özevin, Sırma Doruk, Ömürhan Alptekin, Tuğçe Çubukçuoğlu'nun eserleri görülebiliyor.

Sergi 14 Eylül'e kadar ziyaret edilebilecek.

Gazeteci ve gezi editörü Levent Özçelik'in Instagram fotoğrafları, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ndeki primeclass Lounge'da sergileniyor.

Özçelik'in "Instagram Günlüğü" kitabındaki fotoğrafların yer aldığı sergide, dünyanın farklı köşelerinden kentleri ve insanları yansıtan 38 fotoğraf bulunuyor.

Sergi, yıl sonuna kadar ziyaret edilebilecek.

Şehrizar Konakları, ressam İsmail Acar'ın "Geçmişten Geleceğe" temalı resim sergisine ev sahipliği yapıyor.

Kentin tarihini, estetik birikimini ve geleneksel değerlerini barındıran özelliklerini güçlü bir biçimde vurgulamak amacıyla gerçekleştirilen sergide, figürler, objeler ve resimlerden oluşan özel bir seçki yer alıyor.

Sergi, ramazan ayı boyunca görülebilecek. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İstanbul'da Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement