İstanbul'da Kültür-sanat... - İstanbul Avrupa Korosu, Bugün St. Esprit Katedrali, Yarın Da Moda'daki Asompsiyon Kilisesinde Konserler Verecek - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Kültür-sanat... - İstanbul Avrupa Korosu, Bugün St. Esprit Katedrali, Yarın Da Moda'daki Asompsiyon Kilisesinde Konserler Verecek

İstanbul Avrupa Korosu, bugün Harbiye'deki St. Esprit Katedrali, yarın da Moda'daki Asompsiyon Kilisesinde konserler verecek.

02.06.2006 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Avrupa Korosu, bugün Harbiye'deki St. Esprit Katedrali, yarın da Moda'daki Asompsiyon Kilisesinde konserler verecek.

İstanbul Avrupa Korosu, 30. kuruluş yılı ve besteci Wolfgang Amadeus Mozart'ın 250. doğum yıldönümü dolayısıyla iki önemli konser gerçekleştirecek.

Harbiye'deki St. Esprit Katedralinde bugün, yarın da Moda'daki Asompsiyon Kilisesinde iki konser verecek olan koro, Mozart'ın başyapıtlarından ''Requiem KV626'' ile İstanbullularla buluşacak.

Şef Gökçen Koray yönetimindeki koroya, piyanist Sergei Gavrilov ve solistler Monica Gentina Ünel, Zeynep Bilge, Onur Erdinç, Burkay Adalığ eşlik edecek. Her iki konserin de girişi ücretsiz olacak.

Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası, bu akşam Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayında bilet gelirleri Anadolu'daki Güzel Sanatlar Liselerinin müzik aleti gereksinimlerini karşılamak üzere bir konser verecek. Şef Rengim Gökmen yönetimindeki orkestraya, solist Alexander Markov eşlik edecek.

Beyoğlu'ndaki Balans Performance & Music Hall'da 2 gün sürecek ''Rock Fest'' konserleri yarın başlayacak. Festivalde, gençlerin severek dinlediği grup ve müzisyenler peşpeşe sahne alacak. 18 yaş sınırı olmayan festivalde, liseli gençler de kulüp ortamında müzik dinleme fırsatı bulacak.

Onyedi Dergisinin düzenlediği festival, liseli müzisyenleri desteklemek adına birer okul grubuna da sahnede yer veriyor. Galatasaray Lisesi ve İstanbul Lisesi de festivalin okullu grupları olacak.

Bu arada, 4 Haziran'da Duman & Ceza konseri Bostancı Gösteri Merkezi'nde, Edip Akbayram & Koma Agire Jiyan & Kızılırmak konseri Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosunda gerçekleştirilecek.

Müslüm Gürses Gala Konseri, 7 Haziran'da Parkorman'da yapılacak.

-34. ULUSLARARASI İSTANBUL MÜZİK FESTİVALİ-

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfınca düzenlenen ''34. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali'', 8 Haziran'da Aya İrini Müzesinde konuk şef Joseph Wolfe yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrasının açılış konseriyle başlıyor.

Konserde, Arriaga'nın Los Esclavos Felices Uvertürü, Mozart'tan ''Altı Alman Dansı, KV 571'' ve ''Prag Senfonisi, KV 504'' seslendirilecek.

Festival, 24 Haziran'a kadar çeşitli konserlerle devam edecek.

''1. Kadıköy Kısa Film Festivali'', bugün Caddebostan Kültür Merkezinde (CKM) başlıyor. Festival, 3 gün sürecek.

-SERGİ-

Aynur Küçükyalçın'ın ''Zamanın Ruhu'' adlı resim sergisi bugün İstanbul Arkeoloji Müzeleri Assos Salonunda açıldı. Anadolu'nun binlerce yıllık desen, motif ve sembollerinden oluşan sergi, 12 Haziran'a kadar devam edecek.

Sanatçı doğal kağıt üzerine yaptığı eserlerinde, Hitit, Asur, Roma, Bizans ve Osmanlı uygarlıklarının birbirlerinden nasıl etkilendiklerini gösteriyor.

İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (İFSAK) eğitmenlerinden Muhsin Divan ve Tufan Kartal'ın doğa fotoğraflarından oluşan ilk ortak sergileri ''Hüsn-ü Tabiat'', yarın İFSAK Sergi Salonunda açılıyor. Sergi, 30 Haziran kadar açık kalacak.

Ressam Hüseyin Yıldırım'ın resim sergisi Ziraat Bankası Tünel Sanat Galerisinde 9 Haziran 2006'ya kadar gezilebilecek.

Gün ışığına çıkan 9 bin yıllık buluntuların sunulacağı ''Topraktan Sonsuzluğa Çatalhöyük'' sergisi, Yapı Kredi Vedat Nedim Tör Müzesinde devam ediyor. Dünyanın en önemli arkeolojik alanlarından biri kabul edilen Çatalhöyük'te yapılan kazılarla gün ışığına çıkan 9 bin yıllık buluntuları İstanbul'a taşıyacak olan sergide, Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müzelerden seçilen 282 eser yer alıyor.

Çatalhöyük'te 1961-65 yılları arasında ilk kazıları gerçekleştiren ünlü arkeoloji profesörü James Mellaart'ın elinde bulunan özel bazı çizimlerin de yer aldığı sergi, 31 Ağustos 2006'ya kadar izlenime açık kalacak.

Sema Tahincioğlu'nun ilk kişisel heykel sergisi olan ''5. Mevsim'' 10 Haziran'a kadar Hobi Sanat Galerisinde, modern sanatın öncülerinden anne Fahrelnissa Zeid ve oğlu Nejad Devrim'in eserlerinin bir sergide buluştuğu ''Gökkuşağı'nda İki Kuşak'' sergisi 27 Ağustos'a kadar, aralarında Ulu Önder Atatürk'ün balmumu heykelinin de bulunduğu ''St. Petersburg Balmumu Heykel Sergisi'', Profilo Alışveriş Merkezinde 16 Ağustos 2006'ya kadar gezilebilecek.

Çeşitli ülkelerden sanatçıların çalışmalarından oluşan ''Kırmızı'' başlıklı sergi, Çukurcuma'daki Article Art Galleryde 15 Temmuz, ''Mahrum ve Boş: Akropol'den Manzara'' başlıklı projenin sergisi Platform Güncel Sanat Merkezinde 17 Haziran, ''Aradığınız Kişiye Şu An Ulaşılamıyor: Türkiye'de Hayat Tarzı Temsilleri 1980-2005'' başlıklı sergi Osmanlı Bankası Müzesinde 17 Eylül, Süleyman Saim Tekcan resim sergisi İş Sanat Kibele Galerisinde 24 Haziran tarihine kadar açık kalacak.

Osmanlılarda kullanılan hamam eşyaları, berber takımları, kişisel bakım ile ilgili objelerin sergilendiği ''Hamam -Osmanlı'da Yıkanma Geleneği ve Berber Zanaatı'' adlı sergi Topkapı Sarayı Müzesinde 31 Temmuz tarihine kadar izlenime açık olacak.

-YENİ FİLMLER, KİTAPLAR-

Bu hafta, 4 yeni film sinemaseverlerle buluştu.

Fernando Meirelles'in yönettiği, başrollerinde Ralph Fiennes ve Daniele Harford yer aldığı ''Arka Bahçe'', yönetmenliğini Brian Robbins'in yaptığı ''Bak Şu Köpeğe'', Jean-Marc Vallee'nin yönettiği ''Çılgın'' ve Arnaud Larrieu ve Jean-Marie Larrieu'nun yönettiği ''Mutluluğun Resmi'' vizyona girdi.

Eldar Gurtuyev'in ''Kafkasyalı Hasan'' ve Ahmed Günbay Yıldız'ın ''Sevmekten Korkuyorum'' adlı kitabı Timaş Yayınlarından, Işıl Yüce'nin ''Aşkın İki Yüzü'' adlı kitabı da Tera Yayınlarından çıktı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'da Kültür-sanat... - İstanbul Avrupa Korosu, Bugün St. Esprit Katedrali, Yarın Da Moda'daki Asompsiyon Kilisesinde Konserler Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement