İstanbul'da Nefes Kesen Rehine Operasyonu - Son Dakika
3.Sayfa

İstanbul'da Nefes Kesen Rehine Operasyonu

İstanbul\'da Nefes Kesen Rehine Operasyonu

Bağcılar’da Pakistan uyruklu adam, dini nikahlı eşiyle ilişkisi olduğunu iddia etti Pakistanlı genci kaçırarak, 50 bin dolara Afganistanlı fidye çetesine teslim etti.

15.11.2018 13:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağcılar'da Pakistan uyruklu adam, dini nikahlı eşiyle ilişkisi olduğunu iddia etti Pakistanlı genci kaçırarak, 50 bin dolara Afganistanlı fidye çetesine teslim etti. Gencin ailesini görüntülü arayarak 130 bin dolar fidye isteyen Afgan zanlılar, polisin nefes kesen operasyonuyla yakalandı.

Olay, geçtiğimiz Çarşamba günü Bağcılar'da meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ülkeye kaçak yollarla girerek İstanbul Bağcılar'da arkadaşlarıyla bir evde yaşayan Pakistan uyruklu Shabbır A. (26), bir süre önce dini nikahla evli olan Asma J. (26) ile ilişki yaşamaya başladı. Bu durumu öğrenen Asma'nın eşi Muhammed A. (30), Shabbır'ı kaçırmak için plan yaptı. Eşi Asma'ya, "Sen karışmayacaksın, onu Afganistanlılara satacağım" diyen Muhammed A., ardından Sultangazi'deki bir arkadaşına ulaşıp, siyah bir minibüs kiralayarak beklemeye başladı. Asma J. ise, eşinin zorlamasıyla Shabbır'ı konuşmak işin Bağcılar'daki evine çağırdı. Eve giden genç, Muhammed A. ve 6 arkadaşı tarafından derdest edilip elleri ve ayakları bağlanarak kiralık siyah minibüsle Ümraniye'deki bir eve götürüldü. Olayın ardından arkadaşları Shabbır'ı aramaya başladı. Cep telefonunundan gence ulaşamayan arkadaşları, Asma J.'nin evine gitti. Burada Asma'yı sorguya çeken gencin arkadaşları, yerini söylememesi üzerine kadını Esenyurt Kıraç Polis Merkezine götürdü. Kadın hakkında polis ekipleri kaçak yollarla ülkeye girdiği için idari işlem yaparken, gencin arkadaşları durumu amcası Mazhar H.'ye de anlattı. Bunun üzerine gencin amcası savcılığa başvuruda bulundu. Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliğine bağlı Rehine Kurtarma ve Müzakere Timi konuyla ilgili çalışma başlattı. Hiçbir veri ve güvenlik kamera görüntüsüne ulaşamayan ekipler, gencin son olarak Asma J'nin evine gittiğini belirledi. Ancak kadını ve eşini evde bulamayan polis, gencin arkadaşlarına ulaşarak, kadının polis merkezinde olduğunu öğrendi. Karakola giden tim, kadına kocasını arattırarak yerini tespit etti. Bu sayede kadın ve eşi gözaltına alındı.

Ailesini görüntülü arayarak fidye istediler

Kadın ve eşinin ifadeleri doğrultusunda çalışma yapan tim, gencin Ümraniye Adem Yavuz Mahallesi Koçyiğit Sokak'taki bir gecekonduda tutulduğunu tespit etti. Yaklaşık 30 gecekonduyu tek tek kontrol eden polis, geçtiğimiz Pazar günü saat 20.00 sıralarında kaçırılan Shabbır'ı elleri ve ayakları bağlanmış halde buldu. Evin içerisindeki 6 şüpheli gözaltına alınarak şubeye götürüldü. Operasyon anı ise güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Yakalanan şüphelilerin 50 bin dolara Muhammed A.'dan satın aldığı gencin ailesini cep telefonuyla görüntülü arama yaparak 130 bin dolar fidye istedikleri tespit edildi. Gözaltına alınan Asma J. (26), Muhammed A. (30), Afganistan uyruklu Maşi P. (22), Muhammed Ahmet İ. (19), Hamid S. (20), Aga G. (19), Seyfiullah A. (19) ve Şayezb M. (22) şubedeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa İstanbul'da Nefes Kesen Rehine Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bursa'da Bir Kadın, Dükkanın Önündeki Köpeği Çaldı
    09:42 Bursa'da Bir Kadın, Dükkanın Önündeki Köpeği Çaldı

    Bursa'da bir kadın, hava alsın diye dükkanın önüne bağlanan köpeği önce sevdi sonra çaldı. Güvenlik kamerasına yansıyan o anlar, Şaban Alper'in köpeğinin çalınmasına şahit oldu. Alper, polis ekiplerine haber vererek köpeğini bulmak için çalışma başlattı.

  • Irak ve Suriye'de faaliyet yürüten 5 DEAŞ'lı Kayseri'de yakalandı
    09:32 Irak ve Suriye'de faaliyet yürüten 5 DEAŞ'lı Kayseri'de yakalandı

    Kayseri'de polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, Irak ve Suriye'de faaliyet yürüten 5 DEAŞ üyesi şahıs yakalandı. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, DEAŞ terör örgütünün eylem ve faaliyetlerini engellemek amacıyla çalışma yaptı. Operasyon sonucunda 5 şahıs gözaltına alındı ve işlemleri devam ediyor.

  • Tokat Belediye Başkanı Yazıcıoğlu: 'Durum tespit çalışmaları devam ediyor'
    09:32 Tokat Belediye Başkanı Yazıcıoğlu: 'Durum tespit çalışmaları devam ediyor'

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremlerin ardından Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu depremin merkez üssüne gelerek incelemelerde bulundu. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yazıcıoğlu, 'Durum tespit çalışmaları devam ediyor' dedi.

  • FETÖ'den aranan firari emniyet müdürü hücre evine yaptığı gizli geçitten kaçarken yakalandı
    09:19 FETÖ'den aranan firari emniyet müdürü hücre evine yaptığı gizli geçitten kaçarken yakalandı

    Kayseri'de terör örgütü FETÖ'den aranan firari emniyet müdürü, hücre evine yaptığı gizli geçitten kaçarken yakalandı. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, firari emniyet müdürünün hücre evinde saklandığını tespit ederek operasyon düzenledi. Şüpheli, polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı.

  • Kayseri'de DEAŞ Üyesi 5 Kişi Yakalandı
    09:16 Kayseri'de DEAŞ Üyesi 5 Kişi Yakalandı

    Kayseri'de polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, Irak ve Suriye'de faaliyet yürüttüğü belirlenen terör örgütü DEAŞ üyesi 5 kişi yakalandı. Operasyon sonucunda yakalanan şahısların işlemleri devam ediyor.

  • Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu Depremin Merkez Üssüne Gitti
    09:16 Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu Depremin Merkez Üssüne Gitti

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremlerin ardından Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu depremin merkez üssüne gelerek incelemelerde bulundu. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yazıcıoğlu, 'Durum tespit çalışmaları devam ediyor' dedi.

  • TikTok'ta 50 yaşındaki kadının skandal dans videosu infial yarattı
    09:15 TikTok'ta 50 yaşındaki kadının skandal dans videosu infial yarattı

    Dünyaca ünlü sosyal medya platformu TikTok, son dönemde skandal videolara sahne olurken, bir kadının 50 yaşında olduğunu iddia ederek dans ettiği ve tartışma yaratan bir video ortaya çıktı. Videoda kadının '50 yaşındayım ama eteğin altındaki 20 yaşında' notunu düştüğü görüldü.


Advertisement