İstanbul'da ölü bulunan eski İngiliz ajanının bedeninde kesik izlerine rastlandı - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da ölü bulunan eski İngiliz ajanının bedeninde kesik izlerine rastlandı

İstanbul Beyoğlu'nda ölü bulunan Beyaz Miğferler olarak bilinen, El Kaide'ye yakın ekiplerin kurucusu olan James Gustaf Edward Le Mesurier'in nasıl öldürüldüğü hala gizemini korurken, yüzünde kesik izleri olduğu öğrenildi.

11.11.2019 14:15  Güncelleme: 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyoğlu'nda cesedi bulunan kişinin, Suriye'de 'Beyaz Miğferler' olarak bilinen grubun kurucusu olan eski İngiliz istihbarat subayı James Gustaf Edward Le Mesurier olduğu tespit edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, cesedin yüzünde kesici alet yarasına rastladı.

YÜZÜNÜ KESİP ELLERİNİ BAĞLADILAR

Olay, Karaköy Kılıç Ali Paşa Cami yanında saat 05.30 sıralarında yaşandı. Cami görevlileri, caminin yan tarafında bir kişinin yerde hareketsiz yattığını görünce durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yerde hareketsiz yatan kişinin öldüğü belirledi. Bu sırada polis ekipleri de çevrede güvenlik önlemi aldı.

Cesedin yüzünde kesici alet yarası, elleri ve ayaklarının ise kırık olduğu tespit edildi. Ceset ilk incelemeler sonrası otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

İstanbul'da ölü bulunan eski İngiliz ajanının bedeninde kesik izlerine rastlandı

İNGİLİZ AJANI OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

Yapılan incelemede cesetin Suriye'de 'Beyaz Baretliler' olarak bilinen gruba desteği ile tanınan eski İngiliz istihbarat subayı James Gustaf Edward Le Mesurier'e ait olduğu olduğu tespit edildi.

48 yaşındaki Le Mesurier'in şüpheli ölümü, polis kayıtlarına göre 'yüksekten düşme' olarak geçti.

Le Mesurier'in eşinin ilk ifadesinde saat 04.00 sıralarında uyku ilacı aldıklarını, kapının çalınması üzerine uyandığını ve eşinin cesedini çevredekilerin uyarısı üzerine gördüğünü söylediği belirtildi.

İstanbul'da ölü bulunan eski İngiliz ajanının bedeninde kesik izlerine rastlandı

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada şöyle denildi: Beyoğlu'nda İngiliz uyruklu James Gustaf Edward Lemesurier'in ölümüyle ilgili geniş kapsamlı idari ve adli tahkikat başlatılmıştır.

BEYAZ MİĞFERLER'İN KURUCUSU

Le Mesurier, Suriye'de Beyaz Miğferler'in kurucusu olarak biliniyor. Beyaz Miğferler, sivil savunma faaliyeti gösterdiğini savunsa da El Kaide'nin Suriye kolu olan Nusra Cephesi'yle yakın bağı olduğu biliniyor.

İstanbul\'da ölü bulunan eski İngiliz ajanının bedeninde kesik izlerine rastlandı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstanbul'da ölü bulunan eski İngiliz ajanının bedeninde kesik izlerine rastlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • BABACINO3469: her sey güzel olacakti hani 2 0 Yanıtla
    osman: belediye başkanına ithafen bu cümleyi yazmak da moda oldu. sanırsın dünyanın sahibi oldu adam. lan adamın yetkisi bir yere kdr. bi okuyun cahil 0 0
  • ferit: madem bu adam ajanmış, Türkiye de nasıl tutuluyordu bu adam.ajan idiyse bizim hayrımıza çalışmıyordu öyle ya. 1 0 Yanıtla
  • ali: herşey güzel çok şükür 1 0 Yanıtla

Advertisement