İstanbul'da polise tokat attığı iddia edilen astsubay hakim karşısında - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da polise tokat attığı iddia edilen astsubay hakim karşısında

İstanbul\'da polise tokat attığı iddia edilen astsubay hakim karşısında

Konya'da Dr. Ekrem Karakaya'nın görevi başında öldürülmesini İstanbul'daki Çapa Tıp Fakültesi önünde protesto eden bazı sağlık çalışanlarıyla polisler arasında yaşanan arbedede bir polis memuruna tokat attığı öne sürülen astsubayın yargılanmasına başlandı.

29.12.2022 11:50  Güncelleme: 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da Dr. Ekrem Karakaya'nın görevi başında öldürülmesini İstanbul'daki Çapa Tıp Fakültesi önünde protesto eden bazı sağlık çalışanlarıyla polisler arasında yaşanan arbedede bir polis memuruna tokat attığı öne sürülen astsubayın yargılanmasına başlandı.

İstanbul 18. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya müşteki polis memuru T.I. ve sanık astsubay N.K.Ö. ile taraf avukatları katıldı.

Kimlik tespitinin ardından savunma yapan sanık N.K.Ö, olayın yaşandığı gün eşinin çantasını kaybettiğini ve gruptan ayrılarak çantayı aradıklarını ifade etti.

Kayıp çantayı yürüyüş sırasında görevlilere sorduklarını belirten N.K.Ö, "Arama sırasında bariyerlerin oraya geldik, bariyerlerin arka tarafına yaklaşık 20-30 kişilik grup geçmişti. Biz de açık zannederek çantayı aramak için geçmek istedik. O sırada yoğun bir kargaşa oluştu, eşime bir darbe geldi." dedi.

Eşine ikinci bir darbe gelmemesi için elini savurduğunu ancak kimseye vurma niyeti olmadığını ifade eden sanık, polislerin kendilerini oradan uzaklaştırdığını ve çantayı aramayı sürdürdüklerini belirtti.

Eyleme katılmak niyetinde olmadıklarını dile getiren sanık N.K.Ö, "Müştekiyi yaralama kastım da yoktur. Olsaydı elim açık şekilde değil yumruk şeklinde vurmam, sonrasında da eylemi sürdürmem gerekirdi. Suç kastım yoktur, beraatımı talep ederim." dedi.

Duruşmada söz alan sanık avukatı Begüm Yakar, hem müvekkili hem de eşinin darbedildiğini öne sürerek, "Müvekkilim orada hedef almaksızın elini savurmuştur. Müvekkilimin kanuna aykırı yürüyüşten haberi yoktur, amacı kalabalık gruba dahil olmak değildir, anons yapılmamıştır." ifadelerini kullandı.

Savunma yapan müşteki avukatı Merve Özçelik Özkanise de olay yerinde uyarı anonsları yapıldığını, kamera kayıtlarında sanığın barikatları aşmaya çalıştığının anlaşıldığını ve olay anındaki amacının görevini yapmakta olan memura direnmek olduğunu söyledi.

Mahkeme, savcının mütalaasını hazırlaması ve eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Konya'da Dr. Ekrem Karakaya'nın görevi başında öldürülmesi üzerine 7 Temmuz 2022 tarihinde Çapa Tıp Fakültesi'nin bahçesinde bir saat içinde 1100 kişinin toplanıp basın açıklaması yaptığı anlatılıyor.

İddianamede grubun, açıklamanın ardından polis ekiplerinin uyarılarını dikkate almayarak, İl Sağlık Müdürlüğüne kadar yürüyüp basın açıklaması yaparak dağıldığı kaydediliyor.

Çapa Tıp Fakültesi önüne çekilen polis bariyerini aşmak isteyen grup içinde astsubay N.K.Ö'nün de olduğu ve olay yerinde görevini yapan polis memuru T.I'ya tokat attığı belirtilen iddianamede, doktor raporuna göre polis memurunun basit tıbbi müdahale ile giderilecek şekilde yaralandığına yer veriliyor.

İddianamede T.I'nın şikayetçi olduğu N.K.Ö'nün savcılık ifadesinde, eşini korumak amacıyla görevli polis memurunu ittiğini söylediği belirtilerek, sanığın, ifadesinin devamında görüntülerin kendisine izletilmesiyle polis memuruna anlık refleks ile vurduğunu kabul ettiği ifade ediliyor.

N.K.Ö'nün "Kanuna aykırı toplanma ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen dağılmama" ve "Kamu görevlisin görevi yaptırmamak için direnme" suçlarından 1 yıldan 6 yıla kadar hapsi isteniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'da polise tokat attığı iddia edilen astsubay hakim karşısında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mersin'de 10 Milyon TL Değerindeki Lüks Araçlar Ele Geçirildi
    09:15 Mersin'de 10 Milyon TL Değerindeki Lüks Araçlar Ele Geçirildi

    Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi, 2 şüpheliyi yakaladı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, yurt dışından gümrük kaçağı olarak getirilip yedek parça olarak kullanılan araçlara yönelik çalışma yaptı. Polis, merkez Akdeniz İlçesinde bir oto tamirhanesine operasyon düzenleyerek, piyasa değeri 10 milyon TL olan 4 adet gümrük kaçağı aracı ele geçirdi. Operasyonda 2 şüpheli gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi.

  • Mersin'de Uyuşturucu Operasyonu: 2 Tutuklama
    09:15 Mersin'de Uyuşturucu Operasyonu: 2 Tutuklama

    Mersin'de jandarma ekipleri tarafından düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 4 şüpheliden 2'si tutuklandı. Operasyonda, 760 gram kubar esrar, 150 gram eroin, 57 adet uyuşturucu hap, 1 hassas terazi, 3 cep telefonu, 1 bıçak ve 1 tabanca ele geçirildi. Ayrıca, 18 bin 350 lira paraya da el konuldu.

  • Beylikdüzü'nde Motosikletli Şüphelilerin Kovalamacası
    09:15 Beylikdüzü'nde Motosikletli Şüphelilerin Kovalamacası

    Beylikdüzü'nde polis, motosikletli şüphelilerin belindeki silahı fark ederek dur ihtarında bulundu. Şüpheliler ihtara uymayınca polis tarafından kovalamaca yaşandı. Kovalama anları kask kamerasına yansırken, şüphelilerin üzerinde yasaklı ilaçlar ve havalı tabanca bulundu. Gözaltına alınan şüphelilere ceza kesildi.

  • Etrafındaki bütün binalar yıkıldı, bu binanın camı bile kırılmadı
    09:15 Etrafındaki bütün binalar yıkıldı, bu binanın camı bile kırılmadı

    Kahramanmaraş Mimarlar Odası hizmet binası, 6 Şubat depremlerinde etrafındaki onlarca binanın yıkılmasına rağmen hala ayakta duruyor. Mimarlar Odası yönetimi, binanın rezerv alan içinde kaldığını ve kentsel hafıza alanı çerçevesinde yıkılmaması gerektiğini savunuyor.

  • Maserati GranCabrio Folgore: Tamamen elektrikli ve üstü açılır otomobil
    09:10 Maserati GranCabrio Folgore: Tamamen elektrikli ve üstü açılır otomobil

    Otomotiv sektöründe gündemden düşmeyen Maserati, tamamen elektrikli olan GranCabrio Folgore modeliyle dikkat çekiyor. İtalya'da tanıtılan araç, sportif ve modern çizgileriyle öne çıkıyor. Maserati'nin elektrikli modelleri arasında zirveyi temsil eden GranCabrio Folgore, global pazarda ilgi gördüğü takdirde değişik versiyonlarıyla da karşımıza çıkabilir. Araç, 220 bin dolar civarında bir fiyatla satışa sunulacak.

  • OnePlus Pad 2 Özellikleri ve Tanıtım Tarihi Sızdırıldı
    09:10 OnePlus Pad 2 Özellikleri ve Tanıtım Tarihi Sızdırıldı

    OnePlus, yeni amiral gemisi tablet olan OnePlus Pad 2'yi tanıtmaya hazırlanıyor. Sızıntılara göre cihaz, Snapdragon 8 Gen 3 işlemci, parlak AMOLED ekran, büyük batarya ve daha fazla depolama alanı gibi üst seviye özelliklerle gelecek. OnePlus Pad 2'nin tanıtım tarihi ise 2024'ün ikinci yarısında olması bekleniyor.

  • Android 15, NFC ile kablosuz şarjı mümkün kılacak!
    09:09 Android 15, NFC ile kablosuz şarjı mümkün kılacak!

    Geçen sene Android 14 işletim sistemini kullanıma sunan Google, bu yıl Android 15 ile karşımıza çıkacak. Android 15 Beta sürümünde "NfcCharging" adlı yeni bir özellik keşfedildi. Bu özellik, temassız ödeme ve dosya paylaşımı gibi amaçlar için kullanılan NFC teknolojisinden destek alarak Android telefonların kablosuz olarak şarj edilmesine imkan tanıyacak. NFC ile şarj özelliği, yalnızca 1W güç kapasitesine sahip olacak ve daha çok düşük bataryaya sahip cihazlar için uygun olabilir. Bu özellik, Android 15 işletim sistemine sahip tüm telefonlarda kullanılıp kullanılmayacağı veya üreticilerin NFC donanımında özel bir düzenleme yapmaları gerekip gerekmediği henüz bilinmiyor. Android 15'in beta testleri temmuz ayında sonlanacak ve ağustos-ekim ayları arasında yayınlanması bekleniyor.

  • Apple, iOS 17.5 ve iPadOS 17.5 Beta 2 Sürümlerini Dağıtıma Çıkardı
    09:09 Apple, iOS 17.5 ve iPadOS 17.5 Beta 2 Sürümlerini Dağıtıma Çıkardı

    Apple, iOS 17.5 ve iPadOS 17.5 güncellemelerinin ikinci beta sürümlerini dağıtıma çıkardı. Yeni beta paketi, geliştirici olmayan kullanıcılar için indirilebilir durumda. Güncelleme, Avrupa Birliği'nin gerektirdiği değişikliklere odaklanıyor ve AB'deki kullanıcıların web siteleri üzerinden iPhone uygulamalarını indirebilmesine olanak sağlıyor. Ancak AB geliştiricileri için bazı kısıtlamalar da getiriliyor. Ayrıca yeni beta sürümleri, aygıt yönetimi özelliklerine ve Pil Sağlığı desteğine yönelik iyileştirmeler içeriyor.

  • Oppo A60 Özellikleri Ortaya Çıktı
    09:09 Oppo A60 Özellikleri Ortaya Çıktı

    Oppo, orta segment kataloğuna yeni bir model eklemeye hazırlanıyor. Oppo A60 adlı bu model, Qualcomm Snapdragon 680 işlemci ve 8 GB RAM ile güçlendirilecek. Ayrıca telefon, 1604 x 720 piksel çözünürlüğe sahip bir ekran ve 5.000 mAh kapasiteli bir batarya ile gelecek.

  • Telegram, aylık 1 milyar aktif kullanıcı sayısı için gün sayıyor
    09:09 Telegram, aylık 1 milyar aktif kullanıcı sayısı için gün sayıyor

    Telegram Kurucusu Pavel Durov'a göre, uygulama önümüzdeki yıl içerisinde 1 milyar aylık aktif kullanıcıya sahip olacak. WhatsApp'ın güvenlik sorunlarına dikkat çeken Durov, Telegram'ın popülerlik kazandığını belirtti. Şirket ayrıca platformdan daha fazla para kazanmayı umuyor ve yeni özellikler eklemeyi planlıyor.


Advertisement