İstanbul'da Şeyh Zayed Geleneksel Oyunlar Şenliği düzenlendi - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Şeyh Zayed Geleneksel Oyunlar Şenliği düzenlendi

İstanbul\'da Şeyh Zayed Geleneksel Oyunlar Şenliği düzenlendi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı İsmail Ergüneş, çocukların ülkenin istikbali, bugünü ve yarını olduğunu belirterek, "Bugün aile yanında sosyoekonomik destek verdiğimiz çocuk sayımız 150 bini geçmiştir.

12.11.2022 23:29  Güncelleme: 23:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı İsmail Ergüneş, çocukların ülkenin istikbali, bugünü ve yarını olduğunu belirterek, "Bugün aile yanında sosyoekonomik destek verdiğimiz çocuk sayımız 150 bini geçmiştir." dedi.

Bahçelievler Şeyh Zayed Çocuk Koruma Vakfı ile Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu, "Şeyh Zayed Geleneksel Oyunlar Şenliği" düzenledi.

Ergüneş, etkinlikte yaptığı konuşmada, bu şenlikle barış ve kardeşliğin yansımasını gördüklerini ifade ederek, "'Kendi kültürünü, tarihini bilmeyen geleceğini de inşa edemez.' sözüne binaen biz kültür ve tarihimizi inşa etmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Ergüneş, "Bizim medeniyetimizde insan, eşrefi mahlukattır. İnsan onuruna yakışır muameleyi hak eder. İnsana bu bilinçle yaklaştığınızda çok daha olumlu neticeler almamız kaçınılmazdır." ifadelerini kullandı.

Hayatın tüm alanlarında bütüncül bir yaklaşıma ihtiyaç olduğunu kaydeden Ergüneş, "Geleneksel değerlerimize yön veren öncü kuşaklar vardır. Öncü kuşakların en temel özellikleri büyük rüyaların, büyük iddiaların ve insanlık çapında büyük hayallerin sahibi olmalarıdır. Tahayyül ettikleri dünyada bütün insanlığa yer vardır." şeklinde konuştu.

Öncü kuşakların medeniyetleri hem kuran hem konumlandıran hem de koruyan kişiler olduğuna işaret eden Ergüneş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunlar Batı'da aydın ve akademisyenlerdir. Bizde ise bilme yolculuğuna çıkan alimler, bulma yolculuğunu yapan arifler ve olma yolculuğunu yapan hikmet ehli insanlardır. Bugün buradaki çocuklarımızla birlikte öncü kuşaklar olma yönünde adım atmaktayız. Bir çocuğun insana özgü yetenekleri kazanması, kişiliğini oluşturması ve toplumsallaşması, yaşadığını toplumsal çevreden aldığı tepkilerle süreç içerisinde gerçekleşir. Bu sürecin gerçekleşmesi için insanoğlunun bin yıllardır kuşaktan kuşağa aktardığı yaşantılar yer alır. İnançları, gelenekleri, görenekleri kısacası maddi ve manevi kültür değerleri toplumumuzun, günümüzün toplumlarını oluşturur. 'Gelenek' demek bir bakıma geleceğe öncülük etmek, 'kültürel kod' demektir. İnanıyorum ki kıymetli gençlerimizle birlikte geçmiş değerlerimizi bugüne taşıma gayretimiz karşılıksız kalmayacaktır."

Bakanlık olarak gerçekleştirdikleri hizmetlerin odağında ailenin olduğunu vurgulayan Ergüneş, "Aile güçlü olursa Türkiye de güçlü olur. Bunun bilinciyle hareket ediyoruz. Kadın, çocuk, engelli ve yaşlı, şehit yakını ve gazilerimiz olmak üzere her sorunu aile yanında destek programları ile çözüme kavuşturuyoruz. Kuşkusuz aileyi çok daha anlamlı kılan çocuklarımızdır. Çocuklar, bizim istikbalimiz, bugünümüz hem de yarınımızdır." diye konuştu.

Ergüneş, çocuklara yönelik eğitsel, sosyal, sportif ve kültürel birçok programı uygulamaya koyduklarını ifade ederek, "Çocuklarımız için en iyi ortamın aile ortamı olduğunu biliyoruz. Bu yüzden önceliğimiz korunması gereken evlatlarımızın öncelikli olarak aile yanında bakımını desteklemektir. Bugün aile yanında sosyoekonomik destek verdiğimiz çocuk sayımız 150 bini geçmiştir." dedi.

"Abu Dabi ve Ankara, ortak insani çalışma ve üstün değerler etrafında bir araya geldi"

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Ankara Büyükelçisi Saeed Al-Dhaheri de Türkiye ile BAE'nin ortak insani çalışma ve üstün değerler etrafında bir araya geldiğini belirtti.

İki ülke ve halkı bir araya getiren güçlü tarihi ilişkilere değinen Dhaheri, "Abu Dabi ve Ankara, ortak insani çalışma ve üstün değerler etrafında bir araya geldi. Öyle ki iki ülke bölgesel ve uluslararası insani çalışmada sembol haline geldi." ifadelerini kullandı.

Yüzlerce çocuğu mutlu eden bu etkinlikten gurur duyduğunu belirten Dhaheri, BAE'nin vefat eden Devlet Başkanı Şeyh Zayid'in, toplumların kalkınması ve uluslar inşa etmenin temeli olan çocuklara özel önem verdiğini söyledi.

Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu (ÇOSKF) Başkanı Mehmet Mutlu da çocuklara hitaben yaptığı konuşmada, yılbaşı itibarıyla mendil kapmaca ve seksek gibi oyunların olduğu Geleneksel Çocuk Oyunları Ligi'ni düzenleyeceklerini anlattı.

Mutlu, 8,10,12 yaş grupları arasında kurdukları 10 takımın katıldığı şampiyonanın bir ay süreceğini ve sonunda olimpiyatlarda dahi olmayan madalyalar vereceklerini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'da Şeyh Zayed Geleneksel Oyunlar Şenliği düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement