İstanbul'da Silahlı Saldırı: 1 Şehit! - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Silahlı Saldırı: 1 Şehit!

İstanbul\'da Silahlı Saldırı: 1 Şehit!

İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde düzenlenen saldırıda 1 polis memuru şehit oldu.

16.06.2012 13:37  Güncelleme: 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Emniyeti biri kadın olmak üzere iki saldırganı şehrin dört bir yanında aramaya başladı çünkü bu iki kişi Gaziosmanpaşa semtinde görev yapan polislere silahlı saldırı düzenledi.

Gaziosmanpaşa'da polislere silahlı saldırıda yaralanan polis memuru hastanede şehit oldu.

Gaziosmanpaşa'da düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan polis memuru şehit oldu. Polis telsizinden, saldırıyı gerçekleştirenlerin biri kadın iki kişi olduğu anons edildi.

Olay, öğle saatlerinde Hürriyet Mahallesi 254. Sokak'ta meydana geldi. Kimliği belirlenemeyen silahlı şahıslar, bir polis memuruna ateş etti. Saldırganlar olay yerinden yaya olarak kaçtı. Yaralı polis memuru da özel bir hastaneye kaldırıldı. Ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan polis memuru şehit oldu.

Bu arada polis telsizinden, saldırıyı biri kadın iki kişinin gerçekleştirdiği, erkeğin siyah pantolon ve siyah tişörtlü, kadının da siyah tişört ve şapkalı olduğu anons edildi. Bölgeye özel harekat polisleri ile birlikte polis helikopteri sevk edildi. Polis helikopteri, saldırganların kaçış güzergahları üzerinde uçuş yaptı.

Öte yandan, olay yerinde Emniyet'in yaptığı olay yeri inceleme çalışmaları sonucunda 4 adet uzun namlulu silah, 2 adet de tabanca mermisi kovanı bulundu.

Bu arada şehit olan polisin adı Zekeriya Yurdakul.

EMNİYET MÜDÜRÜ BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Gaziosmanpaşa'daki silahlı saldırıda 1 polis memurunun şehit olmasıyla ilgili, "Çalışmalarımız sürüyor, teşkilatımızın başı sağolsun." dedi.

Olay yerinden inceleme yapan Hüseyin Çapkın, "Çalışmalarımız sürüyor. Şu an bir şey söylemek için erken. Teşkilatımızın başı sağolsun." şeklinde konuştu.

"BU OLAYLARI YANLARINA BIRAKMAYIZ"

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Gaziosmanpaşa'da bir polise düzenlenen silahlı saldırının iki kişi tarafından gerçekleştirildiğini ifade etti.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreni'ne katıldı.

Vali Mutlu program arasında gazetecilerin silahlı saldırı olayı ile ilgili sorularını cevapladı. Mutlu olaya ilişkin şunları söyledi: "Memurumuza Allah'tan rahmet diliyorum. Saldırı iki kişi tarafından gerçekleştirildiği yönünde. Emniyetimiz mevcut verileri detaylı bir şekilde değerlendirecek. Yine Avcılar'da bankamatikten para çektikten sonra aracına yalnız başına binerken polis memurumuza yapılmıştı. Sağlık durumu iyiye gidiyor. Dün de polis memurumuz böyle bir saldırıya maruz kalmıştı. Yine oturduğu yerden yalnız başına saldırıya uğrayan polis memurumuzu kaybettik. Hiç kimsenin yaptığı yanına kar kalmaz. Devlet ve millet güçlüdür. Hem gazimizin hem şehidimize saldıran faillerin izlerini süreriz. Bunların yanına kar bırakmayız."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstanbul'da Silahlı Saldırı: 1 Şehit! - Son Dakika


Advertisement