İstanbul'da Teog Heyecanı - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Teog Heyecanı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, 8. sınıf öğrencilerine yönelik ikinci dönem merkezi ortak sınavların ilk oturumu başladı.

27.04.2016 09:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, 8. sınıf öğrencilerine yönelik ikinci dönem merkezi ortak sınavların ilk oturumu başladı.

Bakırköy'deki Gazi Ortaokulunda sınava girecek öğrenciler ile aileleri, sabahın erken saatlerinde okul bahçesinde toplandı.

Sınav öncesi heyecanlı oldukları gözlenen öğrencileri aileleri sakinleştirmeye çalıştı. Öğrencilerin sınav salonlarında kendilerine ayrılan yerlere oturmasının ardından, veliler de dışarıda çocuklarını beklemeye başladı.

Veliler, çocuklarının bir senedir sınava sıkı şekilde çalıştıklarını ifade ederek, tüm öğrencilere başarılar diledi.

Adaylar sınav salonlarında ter dökerken, aileleri de çocuklarının başarısı için dua ediyor.

Öğrenciler, bugünkü birinci oturumda, Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden sınava giriyor.

İki gün sürecek sınavda oturumlar 09.00, 10.10 ve 11.20'de başlayacak. Teneffüs araları 30 dakika olacak. Sınav uygulaması tüm merkezlerde eş zamanlı gerçekleştirilecek.

Her ders için dört seçenekli çoktan seçmeli testlerden oluşan 20 soruluk A, B, C, D kitapçık türleri kullanılacak ve her bir dersin test süresi 40 dakika olacak. Öğrenciler, olağanüstü haller ve özel durumlar dışında kendi okullarında belirlenen sınıflarda sınava alınacak.

Öğrencilerin bilgisayar özelliği bulunan her türlü cihaz ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz veya radyo gibi iletişim araçları ile sınava girmeleri yasaklandığından, bunları bulundurduğu tespit edilen öğrencinin sınavı, salondaki görevlilerce hazırlanan tutanakla geçersiz sayılacak.

Öğrenciler yarınki ikinci oturumda, fen ve teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınava girecekler.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'da Teog Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement