İstanbul'da Uyuşturucu Operasyonu - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Uyuşturucu Operasyonu

İstanbul\'da Uyuşturucu Operasyonu

Irak'ta tıra saklanarak yurda sokulan ve Polonya'ya götürülmeye çalışılan 124 kilogram eroin ele geçirildi.

10.01.2013 13:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ta tıra saklanarak yurda sokulan ve Polonya'ya götürülmeye çalışılan 124 kilogram eroin ele geçirildi.

Irak'tan Türkiye'ye uyuşturucu sevkıyatı yapılacağı istihbaratını alan Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Habur Sınır Kapısı'ndan giriş yapan tırın izlenmesi için Şırnak, Mardin, Urfa ve Hatay il emniyet müdürlüklerini bilgilendirdi. Güzergahtaki illerin narkotik ekiplerinin takibinde Mersin'e gelen boş tır, burada mandalina yüklendikten sonra İstanbul'a hareket etti.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, tırı Pendik'te durdurarak arama yaptı. Narkotik detektör köpeklerinin de katıldığı aramada, tırın dorsesinin alt kısmında saklanmış 22 paket halinde 124 kilo 750 gram eroin bulundu. Tır şoförü Mehmet Ö. gözaltına alındı.

Narkotik polisinin yaptığı araştırmada, tırda bulunan eroinin önce Polonya'ya, sonra da Hollanda'ya götürülmesinin planlandığı ve uyuşturucu sevkıyatı organizasyonunun Mehmet Sait Ö. tarafından yapıldığı ortaya çıktı.

Irak'ta olduğu tespit edilen Mehmet Sait Ö'nün eşi Nazime Ö, oğlu Yılmaz Ö. ve akrabası Şehmus A. "uyuşturucu sevkıyatına karıştıkları" iddiasıyla Florya ve Bahçelievler'deki evlerinde yakalandı.

Evlerde yapılan aramalarda 6'sı ruhsatsız 8 tabanca, 356 mermi, 13 şarjör, 1 adet tabancaya takılan susturucu bulundu.

Mehmet Sait Ö'nün, İstanbul polisinin 28 Ocak 2011'de, 281 kilo 500 gram kokain ele geçirdiği operasyonda "baron" olarak bilinen Hüseyin Baybaşin ile birlikte yakalanarak tutuklandığı, 3 Şubat 2012 günü kardeşinin ölümü nedeniyle Silivri Cezaevi'nden taziye izni alarak gittiği Bahçelievler'deki evden firar ettiği öğrenildi.

Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan Nazmiye Ö, Yılmaz Ö, Şehmus A. ve Mehmet Ö. Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Muhabir: Arif Yakıcı

Yakıcı: Sabri Çelebioğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'da Uyuşturucu Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement