İstanbul'da "Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir" etkinliği düzenlendi - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da "Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir" etkinliği düzenlendi

İstanbul\'da "Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir" etkinliği düzenlendi

İçişleri Bakanlığının "Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir" uygulaması kapsamında İstanbul'daki birçok noktada şerit boyama etkinliği gerçekleştirildi.

30.03.2021 13:53  Güncelleme: 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanlığının "Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir" uygulaması kapsamında İstanbul'daki birçok noktada şerit boyama etkinliği gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığınca, kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermeye dikkati çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla "Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir" uygulaması yapıldı.

Bu kapsamda Şişli'de düzenlenen etkinlik, İlçe Kaymakamı Ali Fuat Türkel ve Belediye Başkanı Muammer Keskin'in öncülüğünde Şişli Meslek ve Teknik Anadolu Lisesinin önünde başladı.

Kaymakam Türkel, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, trafik kazalarının yaşanmaması için özellikle sürücülerin duyarlı olması gerektiği söyledi.

Sürücülerin yayalara karşı hassasiyet göstermesi çağrısında bulunan Türkel, kendisinin de kaza geçirdiğini ve o dönem uzun süre okula gidemediğini anlattı.

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin de ana arterler başta olmak üzere birçok noktada söz konusu uygulama kapsamında çalışmalara katılacaklarını ifade etti.

Türkel ve Keskin konuşmaların ardından okul önündeki yaya geçiş noktasını kırmızı renkle boyadı.

Avcılar'da da Kaymakam Kemal İnan, Belediye Başkanı Turan Hançerli, İlçe Emniyet Müdürü Murat Çakır, ilçedeki bir yaya geçidinde sürücülere uyarıcı broşür dağıttı.

Başakşehir'de Yeşilvadi Caddesi'nde düzenlenen etkinliğe, Kaymakam Uğur Turan, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Melik, İlçe Emniyet Müdürü Necati Aktuğ Şahin katıldı.

Programda, sürücülere "öncelik yayanın, öncelik hayatın" yazılı broşürler dağıtıldı. Araçlardaki çocuklara büyüklerinin hata yapıp yavaşlamadığı zamanlarda kullanmaları için kırmızı düdük hediye edildi.

Kaymakam Turan, gazetecilere yaptığı açıklamada, uygulama noktalarında hazırlanan kırmızı çizgilere gelen sürücülere, ilçede 30 ayrı noktada eş zamanlı olarak denetlemelerin yapıldığını söyledi.

Beylikdüzü'nde de Kaymakam Mustafa Altınpınar ve beraberindekiler ilçede düzenlenen etkinliğine katıldı. Katılımcılar, uygulama kapsamında araç sürücülerine yaya önceliğine yönelik bilgilendirici broşür dağıttı.

Öğrenciler "öncelik yayanın, öncelik hayatın" yazılı pankart taşıdı

Maltepe'de de Kaymakamı Meftun Dallı ve İlçe Emniyet Müdürü Selçuk Aldemir'in katılımıyla Bağlarbaşı İlkokulu önünde uygulama yapıldı.

Programda, öğrenciler "öncelik yayanın, öncelik hayatın" yazılı pankart taşıyarak yaya geçidinde geçiş yaptı.

Arnavutköy, Silivri ve birçok noktada düzenlenen programlarda da şerit boyama etkinliği düzenlenerek sürücülere broşür dağıtıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'da 'Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir' etkinliği düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement