İstanbul'da Skandal Karar! Deprem Bölgesi, Konut Alanı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Skandal Karar! Deprem Bölgesi, Konut Alanı Yapıldı

İstanbul Beylikdüzü'nde bulunan ve deprem bölgesi olması nedeniyle yerleşime uygun olmayan alan olarak nitelendirilen arazi, AK Parti, CHP ve MHP'li İBB Meclisi üyelerinin ortaklaşa onayıyla 'konut alanı' yapıldı.

15.12.2018 08:39  Güncelleme: 09:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Beylikdüzü'ndeki bir arazi hakkında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi, tartışma yaratacak bir karar aldı. Beylikdüzü'nde bulunan ve yerleşime uygun olmayan alan olarak nitelendirilen arazi, Ulaşım Planlama Müdürlüğü ile Deprem Zemin İnceleme Müdürlüğü'nün olumsuz görüşlerine rağmen, AK Parti, CHP ve MHP'li İBB Meclisi üyelerinin ortaklaşa onayıyla "konut alanı" yapıldı.

DEPREM RİSKİ BULUNUYOR

Arazinin konut alanı yapılmasına gerekçe olarak ise 1991 tarihindeki sakıncalı alanların, yani zemin açısından yerleşime uygun olmayan ve deprem riski bulunan, "Önlem alınmadan yapılaşmaya izin verilmeyecek alanlar" şeklinde nitelendirilen alanların, tamamının inceleme alanı dışında bırakılması ve bölgenin 2010 yılından beri imar planı olmaması nedeniyle yaşanılan sıkıntıların giderilmesi savları öne sürüldü.

'ÖZEL ÖNLEM GEREKTİREN ALAN'

Odatv'de yer alan habere göre, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından da 'jeolojik, biyometeorolojik, topografik ve taşkın gibi nedenlerle özel önlem gerektiren alan' olarak nitelendirilen 2 bin 400 metrekarelik arsa, AK Parti, CHP ve MHP'li İBB Meclisi üyelerinin ortaklaşa onayıyla 'konut alanı' yapıldı.

İstanbul\'da Skandal Karar! Deprem Bölgesi, Konut Alanı Yapıldı

Son Dakika Güncel İstanbul'da Skandal Karar! Deprem Bölgesi, Konut Alanı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı
    09:54 Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı

    Dolar 32,3370 liradan, euro ise 35,1300 liradan güne başladı. İstanbul Kapalıçarşı'da dolar 32,3370 liradan, euro ise 35,1300 liradan satılıyor.

  • Adana'da 80 Ruhsatsız Tabanca Ele Geçirildi, 329 Kişi Yakalandı
    09:54 Adana'da 80 Ruhsatsız Tabanca Ele Geçirildi, 329 Kişi Yakalandı

    Adana Seyhan polisi, yaptığı çalışmalarda 80 ruhsatsız tabanca ele geçirirken çeşitli suçlardan aranan 329 kişiyi de yakaladı. Ayrıca, ekipler tarafından 60 ruhsatsız tabanca, 5 kurusıkı tabanca, 15 ruhsatsız tüfek, 229 şarjör, 673 mermi ve tabanca yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi. Yapılan asayiş uygulamalarında ise 626,68 gram narkotik madde, 629 uyuşturucu hap ve 7 çalıntı araç bulundu. Ruhsatsız silah yakalanan 7 kişi ve diğer suçlardan yakalanan 31 kişi tutuklandı.

  • Tekirdağ'da Yoğun Sis Görüş Mesafesini Düşürdü
    09:53 Tekirdağ'da Yoğun Sis Görüş Mesafesini Düşürdü

    Tekirdağ'da gece saatlerinde başlayan yoğun sis, sabah etkisini daha da artırarak görüş mesafesini yer yer 40 metreye kadar düşürdü. Malkara, Hayrabolu ve Muratlı ilçelerindeki kara yollarında trafikte olumsuzluk yaşanmaması için önlemler alındı. Deniz ulaşımı da etkilendi ve bazı gemiler Tekirdağ açıklarına demirledi. Sisin öğle saatlerine kadar etkili olması bekleniyor.

  • Edirne'de 6 düzensiz göçmen yakalandı
    09:53 Edirne'de 6 düzensiz göçmen yakalandı

    Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, yasa dışı yollarla yurda girdikleri belirlenen 6 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, jandarma tarafından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderildi.

  • Düzce Belediyesi Sokak Köpekleri Sorununu Çözmek İçin Harekete Geçti
    09:51 Düzce Belediyesi Sokak Köpekleri Sorununu Çözmek İçin Harekete Geçti

    Düzce Belediyesi, başıboş ve saldırgan sokak köpekleri ile ilgili sorunu kökünden çözmek üzere harekete geçti. İlçelerde kurulacak ilkyardım merkezlerinde köpeklerin kısırlaştırma ve tedavi işlemleri yapılarak, saldırganlıkları ve üremeleri kontrol altına alınacak.

  • Adana'da Cinayet Zanlıları Tutuklandı
    09:50 Adana'da Cinayet Zanlıları Tutuklandı

    Adana'da bir kişinin öldürülmesi olayında, cinayeti işledikten sonra ihbarda bulunan ve olay yerine gelen iki şüpheli tutuklandı. Şahısların, cinayetin ardından tabancayı alarak kaçtığı belirtildi. Ölen kişinin ve şüphelilerin suç kayıtları da ortaya çıktı.

  • Boyabat Kaymakamlığı, şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar yemeği düzenledi
    09:50 Boyabat Kaymakamlığı, şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar yemeği düzenledi

    Boyabat Kaymakamlığı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü kapsamında şehit aileleri, gaziler ve gazi yakınlarına iftar yemeği verdi. Kaymakam Enver Yılmaz, katılımcılara teşekkür ederek, şehitleri ve gazileri rahmet ve minnetle anıldığını belirtti. Programa, Belediye Başkanı Hüseyin Coşar, Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Akın, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Çağrı Alperen ve diğer ilçe yetkilileri katıldı.

  • Depremzede protezine kavuştu: 'Yürümeyi özlemiştim'
    09:50 Depremzede protezine kavuştu: 'Yürümeyi özlemiştim'

    Kahramanmaraş merkezli asrın felaketinde enkaz altında bir bacağını kaybeden Murat Akkoç, yeni proteziyle artık yürüyebiliyor. İstanbul Beylikdüzü'nde bulunan İrade Adımları Derneği tarafından ücretsiz olarak protez bacak takılan Akkoç, yaşadığı zorlu süreci anlattı ve protezinin hayatını nasıl değiştirdiğini paylaştı.

  • Aydın'da İl Jandarma Komutanlığı tarafından aranan 38 şahıs yakalandı
    09:49 Aydın'da İl Jandarma Komutanlığı tarafından aranan 38 şahıs yakalandı

    Aydın İl Jandarma Komutanlığı tarafından aranan şahıslara yönelik iki günde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda 38 şahıs yakalandı. Operasyonlarda hırsızlık, uyuşturucu, yağma, resmi belgede sahtecilik, cinsel istismar ve fuhuş gibi suçlardan aranan şahıslar bulundu.

  • Eskişehir'de öldürülen genç kızın babası sergi açtı
    09:49 Eskişehir'de öldürülen genç kızın babası sergi açtı

    Eskişehir'de erkek arkadaşı tarafından öldürülen Ayşenur Çolakoğlu'nun babası, kızının hayallerini gerçekleştirmek ve kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla resim sergisi açtı. Sergide, baba ve kursiyerlerin Ayşenur Çolakoğlu anısına yaptığı 35 parça eser yer alıyor.

  • Edirne'de Son Bir Haftada 105 Aranan Şüpheli Yakalandı
    09:49 Edirne'de Son Bir Haftada 105 Aranan Şüpheli Yakalandı

    Edirne Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri son bir haftada çeşitli suçlardan aranan 105 şüpheliyi yakaladı.


Advertisement