İstanbul'da Yılbaşı Öncesi Torbacılara Nefes Kesen Operasyon: 9 Gözaltı - Son Dakika
3.Sayfa

İstanbul'da Yılbaşı Öncesi Torbacılara Nefes Kesen Operasyon: 9 Gözaltı

İstanbul\'da Yılbaşı Öncesi Torbacılara Nefes Kesen Operasyon: 9 Gözaltı

İstanbul'da narkotimler, yılbaşı öncesi Taksim, Dolmabahçe ve Tarlabaşı başta olmak üzere birçok semtte torbacılara yönelik operasyon düzenledi.

23.12.2018 09:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da narkotimler, yılbaşı öncesi Taksim, Dolmabahçe ve Tarlabaşı başta olmak üzere birçok semtte torbacılara yönelik operasyon düzenledi. Aramalarda bir şahsın pantolonunda esrar, bir diğerinin çantasında da ecstasy haplar ele geçilirken, ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ise kilolarca ve yüzlerce çeşitli uyuşturucu madde ele geçirildi. Operasyonda "Keş" ve "Gargamel" lakaplı torbacıların da aralarında bulunduğu gözaltına alınan 9 şüpheliden 5'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı Sokak Suçları ve Narkotim Büro Amirliği ekipleri, yılbaşı öncesi uyuşturucu madde satışı yapan ve depolayan "torbacı" diye tabir edilen sokak satıcılarına yönelik çalışma başlattı. Günlerce fiziki ve teknik takip yapan narkotimler, Dolmabahçe, Taksim, Tarlabaşı başta olmak üzere birçok semtte zehir tacirlerini takibe aldı. Yapılan çalışmalar sonucunda polis, bir süredir peşinde olduğu "Keş" lakaplı İbrahim K.'nın araçtan uyuşturucu madde satışı yaptığını tespit edince operasyon için düğmeye bastı. Hazırlıklarını tamamlayan polis, torbacının bir taksiye bindiğini belirlemesi üzerine takibe başladı. Bir süre sonra Beşiktaş Dolmabahçe Caddesi üzerinde inen şahsı yakalayan polis, şahsın üst aramasını yaptı.

"Üstümde bir içimlik cigara var"

Yapılan aramalarda torbacı polisin sorusuna karşılık, "Üzerimde bir içimlik cigara var, başka yok. O da üstümde" dedi. Polisi "içiciyim" diyerek kandırmaya çalışan şahsın pantolonunun içerisine bakan narkotimler, iç çamaşırında bir miktar uyuşturucu madde ele geçirdi. Maddenin bulunmasının ardından tim, torbacının Fatih Ayvansaray Esnaf Loncası Sokak üzerindeki evine girdi. İçeride didik didik arama yapan narkotimler, şahsın üstünde çıkan maddeyle aynı özellikte esrar ele geçirdi. Aramaları sürdüren tim, torbacının uyuşturucu maddeleri sarmak için kullandığı alüminyum folyo, şeffaf kilitli poşetler ve tartmada kullanılan hassas terazi ele geçirdi. Öte yandan, polis aramalar sonrasında hassas burunlu narkotik köpeğiyle de detaylı arama gerçekleştirdi.

"Keş" ve "Gargamel" lakaplı torbacılar yakalandı

Operasyona hız kesmeden devam eden narkotimler Beyoğlu Taksim Hocazade Sokak üzerinde günlük kiralık bir aparta operasyon düzenledi. Evde yapılan aramalarda çok sayıda ecstasy hap ve metamfetamin ile hassas terazi ele geçirildi. Evde bulunan Mustafa Y., Ümit V., Enes A. ve Çağrı B. gözaltına alındı. Şahısların ifadesini alan polis, maddeleri satın aldıkları torbacıları yakalamak için çalışma başlattı. Çalışma kapsamında narkotimler, Tarlabaşı Keresteci Recep Sokak üzerinde "Gargamel" lakaplı Tunus uyruklu Sami Issam M.'yi ve Türkmenistan uyruklu Atacan J.'yi durdurdu. Burada şahısların çantalarında arama yapan polis, yine çok miktarda ot esrar, kokain ile çok sayıda ecstasy hap ele geçirdi.

Kilolarca esrar ve yüzlerce ecstasy hap ele geçirildi

Fatih'te düzenlenen bir başka operasyonda ise emniyette çeşitli suçlardan çok sayıda kaydı bulunan ve 16 ay önce kilolarca uyuşturucu maddeyle yakalanan Kasedin Ç.'nin Karagümrük'teki parfümcü görünümlü iş yerlerine operasyon düzenlendi. Burada didik didik arama yapan polis, bina boşluğuna bakan pencereyi açtığında ağızları bağlı olan 2 poşet gördü. Poşetleri açan narkotimler, piyasadaki torbacılara dağıtılmak üzere satışa hazır kilolarca "skunk" diye tabir edilen ot esrar, toz kokain ve yüzlerce ecstasy hap ele geçirdi. Aramalara devam eden polis, hassas terazinin yanı sıra uyuşturucu madde ticaretinden elde edilen 24 bin liraya da el koydu. Operasyonlarda ele geçirilen maddelere, paralara ve hassas terazilere polis tarafından el konuldu.

9 şüpheliden 5'i tutuklanarak cezaevine gönderildi

Operasyonlar kapsamında Dolmabahçe'de gözaltına alınan İbrahim K., Tarlabaşı'nda alınan Tunus uyruklu Sami Issam M. ve Türkmenistan uyruklu Atacan J., Taksim'de alınan Mustafa Y., Ümit V., Enes A. ve Çağrı B. ile Karagümrük'te alınan Kasedin Ç. ve Cengiz Ç. ifadeleri alınmak üzere şubeye götürüldü. İşlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilerek mahkemeye çıkartılan torbacılardan Mustafa Y., Sami Issam M., Atajan J., Kasedin Ç. ve İbrahim K. "uyuşturucu madde ticareti yapmak ve sağlamak" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 4 şüpheliden Cengiz Ç. adli kontrol şartıyla, Ümit V., Enes A. ve Çağrı B. ise "uyuşturucu madde kullanmak" suçundan işlem yapılarak serbest bırakıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa İstanbul'da Yılbaşı Öncesi Torbacılara Nefes Kesen Operasyon: 9 Gözaltı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kozan'da Dolandırıcılık ve Uyuşturucu Satışı Yapan İki Kişi Yakalandı
    11:51 Kozan'da Dolandırıcılık ve Uyuşturucu Satışı Yapan İki Kişi Yakalandı

    Adana'nın Kozan ilçesinde yapılan huzur güven uygulaması sonucunda, dolandırıcılık ve uyuşturucu satışı suçlarından aranan iki kişi yakalandı. Uygulamalar sırasında bir tabanca ve fişekler ele geçirilirken, modifiye edilmiş 5 otomobile işlem yapıldı. Ayrıca, uyuşturucu ile mücadele çalışmaları kapsamında yapılan denetimlerde de uyuşturucu madde ele geçirilerek bir uyuşturucu satıcısı ve bir dolandırıcılık şüphelisi tutuklandı.

  • Atv ile yayaya çarptı, kaçarken yakalanıp darp edildi
    11:49 Atv ile yayaya çarptı, kaçarken yakalanıp darp edildi

    Bursa'da atv motosikleti ile yayaya çarptıktan sonra kaçan sürücü, 1 kilometre ileride vatandaşlar tarafından yakalanıp darp edildi. Sürücü, polis ekiplerine teslim edildi. Olay, merkez Nilüfer ilçesi Özlüce Mahallesi Özlüce Bulvarı üzerinde meydana geldi. Atv sürücüsü çarptığı yayanın arkadaşları tarafından yakalanarak darp edildi. Polis ekipleri olay yerine gelerek sürücüyü gözaltına aldı.

  • 15 Aylık Bebek Umreye Gitti
    11:48 15 Aylık Bebek Umreye Gitti

    Ali ve Tuğçe çiftinin minik oğulları Aslan Gündoğan, ailesiyle birlikte umreye gitti. 20 günlük umre vazifesini yerine getirecek olan Aslan, ilgi odağı oldu. Anne Tuğçe Gündoğan, oğlunu da yanında götürmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.

  • Bilecik Valisi Şefik Aygöl: 2024 yılında yatırımlar için 439 milyon TL harcandı
    11:47 Bilecik Valisi Şefik Aygöl: 2024 yılında yatırımlar için 439 milyon TL harcandı

    Bilecik Valisi Şefik Aygöl, 2024 yılının ilk 3 ayında yatırımlar için 439 milyon 693 bin TL harcandığını açıkladı. Aygöl, 2024 yılında uygulanacak 225 adet proje yatırımının toplam tutarının 8 milyar 641 milyon 889 bin TL olduğunu belirtti.

  • Elazığ'da 217 okul çevresi denetlendi, 5 araca ceza kesildi
    11:45 Elazığ'da 217 okul çevresi denetlendi, 5 araca ceza kesildi

    Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, 217 okul ve çevresinde şüpheli şahıslar, araçlar ve metruk binalar kontrol edildi. Ayrıca Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından 221 okul servis aracı denetlendi ve kurallara uymayan 5 araca ceza kesildi.

  • Tekirdağ'da yapılan operasyonda çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildi
    11:43 Tekirdağ'da yapılan operasyonda çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildi

    Tekirdağ'da polis ekipleri uyuşturucu ile mücadele kapsamında gerçekleştirdiği operasyonda Ayaspaşa Mahallesi'nde uyuşturucu madde ticareti yapıldığını tespit etti. O.D. isimli şahsa ait ikamette yapılan aramada 336 adet uyuşturucu hap ve 12.5 gram bonzai maddesi ele geçirildi. O.D. gözaltına alındı.

  • Tunceli'de Tartışma Sonucu İntihar
    11:42 Tunceli'de Tartışma Sonucu İntihar

    Tunceli'nin Ovacık ilçesinde, doktor arkadaşı ile balkonda tartışan sağlık memuru, 3. kattan kendini boşluğa bıraktı. Talihsiz adam hayatını kaybederken, arkadaşının ardından atlayan kadın doktor ise yaralandı. Olayın detayları inceleniyor.

  • Siirt'te kaybolan alzaymır hastası yaşlı şahıs ölü bulundu
    11:41 Siirt'te kaybolan alzaymır hastası yaşlı şahıs ölü bulundu

    Siirt'in Kurtalan ilçesine bağlı Bağlıca köyünde yaşayan 80 yaşındaki alzaymır hastası Hüseyin Tilki, dün gece evinden ayrıldıktan sonra geri dönmedi. Yapılan arama çalışmaları sonucunda Tilki'nin cansız bedenine ulaşıldı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Aydın İl Jandarma Komutanlığı Uyuşturucu Operasyonunda 41 Şüpheli Yakalandı
    11:40 Aydın İl Jandarma Komutanlığı Uyuşturucu Operasyonunda 41 Şüpheli Yakalandı

    Aydın İl Jandarma Komutanlığı'nın uyuşturucu madde kullanımı ve ticaretinin önlenmesine yönelik gerçekleştirdiği çalışmalar sonucunda 1-15 Nisan tarihleri arasında 41 şüpheli yakalandı. Yapılan operasyonlarda bin 655 gram metamfetamin, 204 gram kokain, 16 adet sentetik hap, muhtelif miktarda kubar esrar, 4 adet uyuşturucu kullanma aparatı, 1 adet tabanca ve 2 adet av tüfeği ele geçirildi. Şüphelilerden 4'ü tutuklanırken, 7'si adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı. Diğer 30 şüphelinin ise adli işlemleri devam ediyor.


Advertisement