İstanbul'daki 3. "Kck" Davası - Son Dakika
Güncel

İstanbul'daki 3. "Kck" Davası

İstanbul\'daki 3. "Kck" Davası

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya ilişkin, aralarında gazetecilerin de bulunduğu 22'si tutuklu 46 sanığın yargılandığı davada, bir kısım sanıkların savunması alındı

26.09.2013 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya ilişkin, aralarında gazetecilerin de bulunduğu 22'si tutuklu 46 sanığın yargılandığı davada, bir kısım sanıkların savunması alındı.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi dışında oluşturulan büyük salonda görülen duruşmada, Türkçe savunma yapan tutuksuz sanık Arzu Demir, 1998 yılından bu yana gazetecilik yaptığını, gazeteciliği sadece bir meslek olarak görmediğini, yaşam tarzı, ideolojik ve politik bir tutum olarak tanımladığını belirtti.

Demir, her zaman muhalif basın kuruluşlarında çalıştığını, Kürt basınıyla gösterdiği dayanışma nedeniyle sanık sandalyesine oturduğunu, 15 yıldır gerçeklerden asla taviz vermeyen bir gazeteci olduğunu belirtti.

Türkçe savunma yapan tutuksuz sanık Oktay Candemir de hazırlanan iddianamenin gerçek dışı ve çekişkilerle dolu olduğunu dile getirerek, gazetecilik faaliyetlerinin suç sayıldığını ve haberlerinin kriminalize edilmeye çalışıldığını ifade etti.

İddianamede, yaptığı haberlerin altına yapılan değerlendirmelerin isabetsiz, zorlama ve niyet okumaya dayalı olduğunu ifade eden Candemir, şunları söyledi:

"Kesinlikle bu iddiaları kabul etmiyorum. Bu iddianameyle 1990'lı yıllarda faili belli cinayetlerle özgür basın geleneğini bertaraf edemeyenler, 20 Aralık 2011'de altın bir vuruşla Kürt basınını susturmaya çalışmış ama başarılı olamamıştır. Bu operasyonla düşünce, ifade ve basın özgürlüğü yok sayılmış, tarihe geçecek bir ayıba imza atılmıştır. 14 Nisan 2009 tarihinde başlayan ve KCK adı altında yürütülen operasyonlarda iş, basına kadar uzanmış ve bir gecede 46 gazeteci hukuksuz bir biçimde gözaltına alınmış, 36 gazeteci tutuklanmıştır."

Gerçeği yazdıkları için "anormal gazeteci" ilan edildiklerini anlatan Candemir, normal olmaya da hiç niyetinin olmadığını, 1990'lı yıllarda 76 Kürt gazetecinin sokak ortasında faili belli bir biçimde katledildiğini, 76 yaşındaki Musa Anter'in sokak ortasında kurşunlanarak öldürüldüğümü, hukuksuz tutuklu yargılamaların sürdüğünü, sansürün arttığını ifade etti.

Bir kısım tutuksuz sanıkların savunmasını tamamlamasından sonra Türkçe savunma yapacak olan diğer tutuksuz sanıkların hazır olmadıklarını belirtmesi üzerine ve duruşmada Kürtçe tercüman olmaması sebebiyle, duruşma yarına ertelendi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'daki 3. 'Kck' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement