İstanbul'daki belediyeler Büyük Önder Atatürk'ü törenlerle andı - Son Dakika
Güncel

İstanbul'daki belediyeler Büyük Önder Atatürk'ü törenlerle andı

İstanbul\'daki belediyeler Büyük Önder Atatürk\'ü törenlerle andı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve ilçe belediyeleri Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 84. yılında çeşitli anma törenleri düzenledi.

10.11.2022 16:00  Güncelleme: 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve ilçe belediyeleri Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 84. yılında çeşitli anma törenleri düzenledi.

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü kapsamında İBB'nin Saraçhane'deki Başkanlık binasının havuz başında düzenlenen törene, belediye personeli katıldı.

Güvenlik görevlileri ile zabıtaların resmi kıyafetleriyle hazır bulunduğu törende, İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar, Atatürk büstüne çelenk sundu.

Siren sesiyle saat 09.05'te saygı duruşunun ardından katılımcılar büste karanfil bıraktı.

İBB'nin, Bakırköy ve Kasımpaşa ek hizmet binaları, İSKİ ve İETT'de de tören düzenlendi.

7'den 70'e her yaştan vatandaş törene katıldı

Büyükçekmece'de Cumhuriyet Meydanı'ndaki anma töreni, Büyükçekmece Kaymakamı Ali İkram Tuna, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Garnizon Komutanı Albay Turan Akdemir'in, Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.

Her yaştan vatandaşın katıldığı törende, 09.05'teki saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Anma törenine ellerinde Atatürk portreleriyle katılan Büyükçekmece Gökkuşağı Engelli İzci Kulübü üyeleri, getirdikleri çiçekleri Atatürk Anıtı'na bıraktı.

Anıta çiçek bıraktılar

Ataşehir'deki anma töreni de Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi. Tören, Ataşehir Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Ataşehir Belediye Başkanlığının Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı.

Törene, Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Garnizon Komutanı Vekili İkmal Albay Veysel Baştuğ, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Çakar ile vatandaşlar katıldı.

Saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla birlikte bayraklar yarıya indirildi ve saygı duruşunda bulunuldu. Cadde ve sokaklarda yürüyen, araçlarıyla seyir halinde olan vatandaşlar da saygı duruşuna katılarak Ata'ya sevgi, saygı ve bağlılıklarını gösterdi. İstiklal Marşı okunmasının ardından vatandaşlar anıta çiçek bıraktı.

Beylikdüzü Yaşam Vadisi'ndeki törende ilçe protokolü anıta çelenk bıraktı.

Törene katılan dernek üyeleri ve vatandaşlar saat 09.05'te saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı'nı okudu.

Atatürk'ün sevdiği türküler seslendirildi

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Aralık 1918'den 16 Mayıs 1919'a kadar annesi ve kız kardeşiyle birlikte kaldığı ve müzeye dönüştürülen Şişli'deki "Atatürk Müzesi" vatandaşlar ve çocuklar tarafından ziyaret edildi.

Müzenin önünde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Atatürk'ün çalışma odasına çiçek sunulmasının ardından İBB Oda Orkestrası Atatürk'ün sevdiği türküleri seslendirdi.

Beşiktaş Meydanı'dan Dolmabahçe'ye yürüyüş

Öte yandan, Beşiktaş Meydanı'nda saat 08.00'de toplanan kalabalık bir grup, ellerinde Mustafa Kemal Atatürk posterleri ve Türk bayrakları ile Dolmabahçe Sarayı önüne kadar yürüdü.

Florya Atatürk Ormanı'nda da çok sayıda kişinin katılımıyla "Ata'ya Saygı Yürüyüşü" gerçekleştirildi. Kortejde, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün resmi ve Türk bayrağı açıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'daki belediyeler Büyük Önder Atatürk'ü törenlerle andı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement