İstanbul'daki Bomba Yüklü Minibüsün Hedefinde Polisleri Taşıyan Çevik Kuvvet Otobüsü Vardı! - Son Dakika
Güncel

İstanbul'daki Bomba Yüklü Minibüsün Hedefinde Polisleri Taşıyan Çevik Kuvvet Otobüsü Vardı!

Bahçelievler'de ele geçirilen bomba yüklü minibüsün hedefinde polisleri taşıyan çevik kuvvet otobüsünün olduğu ortaya çıktı. Düzenlenen operasyonla büyük bir saldırı önlenmiş oldu.

14.12.2017 21:08  Güncelleme: 01:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Bahçelievler'de ele geçirilen patlayıcı yüklü minibüsün hedefinde polisleri taşıyan çevik kuvvet otobüsü olduğu öğrenildi.

OLAYLA İLGİLİ 10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, çarşamba günü Bahçelievler'de ele geçirilen patlayıcı yüklü minibüsle ilgili soruşturmada patlayıcı yüklü aracın sahibinin de aralarında olduğu gözaltındaki şüphelilerin sayısı 10'u buldu.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) İstanbul Bölge Başkanlığı ve İstanbul Terörle Mücadele (TEM) ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenledikleri ortak operasyonla büyük bir saldırının önlendiği ortaya çıktı.

PATLAYICILAR KIRSALDAN GETİRİLDİ

Bomba yüklü araç dün güvenlik güçleri tarafından kontrollü şekilde etkisiz hale getirilirken, emniyet yetkilileri, bomba yüklü aracın sahibi ile gözaltında olan bir kadının minibüsü doğu ve güneydoğu illerine götürdüğünü, Irak'ın kuzeyindeki PKK kamplarından yurda sokulan patlayıcıların doğu illerinde yerleştirildiğini tespit etti. Strafor kutular içine yangın tüpleri ve çok sayıda plastik kovaya konularak patlayıcı maddelerin İstanbul'a getirildiğini belirleyen emniyet güçleri, minibüsteki patlayıcı türünün fabrikasyon RDX, PTN ve HMX karışımı olduğunu ortaya koydu.

PATLAYICILARIN KAÇ GÜN ÖNCEDEN YURDA SOKULDUĞU BİLİNMİYOR

Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ile Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, minibüsteki plastik kovalar ile 8 farklı boyda yangın tüpünü detaylı şekilde incelerken, araçta bulunan 8 farklı boydaki yangın tüplerinin kafaları sökülerek içlerine saldırıdaki etkiyi arttırmak amacıyla demir bilye ve çivilerle desteklendiği anlaşıldı. Patlayıcıların, tasarlanan saldırıdan kaç gün önce yurda sokulduğu henüz tespit edilemezken, eylem planın arkasındaki bağlantılarını araştıran polis, teröristlerin bombaları kırsal alandan getirdikten sonra İstanbul'da park edilen yerde geçen sürenin 24 saat olduğunu belirledi.

HEDEFİNDE ÇEVİK KUVVET OTOBÜSÜ VARDI

Patlayıcı yüklü minibüse uzaktan kumanda ile patlatılmaması için frekans kırıcı cihaz kullanılarak müdahale edilen araçla ilgili yeni ulaşılan ayrıntılarda, teröristlerin İstanbul polisine ait bir çevik kuvvet otobüsüne saldırmayı hedefledikleri belirtildi.

BEŞİKTAŞ SALDIRISINDA KULLANILAN BOMBALARLA BENZERLİK TAŞIYOR

Öte yandan saldırı aşamasındayken etkisiz hale getirilen minibüsteki patlayıcıların, geçen yıl çoğu polis 46 kişinin şehit olduğu Beşiktaş'taki saldırıda kullanılan bombalarla benzerlik taşıdığı tespit edildi.



İstanbul\'daki Bomba Yüklü Minibüsün Hedefinde Polisleri Taşıyan Çevik Kuvvet Otobüsü Vardı!
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İstanbul'daki Bomba Yüklü Minibüsün Hedefinde Polisleri Taşıyan Çevik Kuvvet Otobüsü Vardı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement