İstanbul'daki İzinsiz Nevruz Kutlamaları İstanbul Valisi Mutlu Açıklaması - Son Dakika
Politika

İstanbul'daki İzinsiz Nevruz Kutlamaları İstanbul Valisi Mutlu Açıklaması

İstanbul\'daki İzinsiz Nevruz Kutlamaları İstanbul Valisi Mutlu Açıklaması

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul'da dün yaşanan olaylarda yaşamını yitirdiği iddia edilen Hacı Zengin'in ölümüne ilişkin, "Vatandaşımız, ciddi kronik astım rahatsızlığı olan birisi."

19.03.2012 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul'da dün yaşanan olaylarda yaşamını yitirdiği iddia edilen Hacı Zengin'in ölümüne ilişkin, "Vatandaşımız, ciddi kronik astım rahatsızlığı olan birisi. Bu nedenle adli tıp ölüm nedenini inceleme sonrasında belirleyecek" dedi.

Vali Mutlu, Özel Esayan Ermeni Lisesini ziyareti sırasında gazetecilerin, dünkü izinsiz nevruz gösterisi sırasında yaşanan olaylara ilişkin sorularını yanıtladı.

Gazetecilerin, "İstanbul'da dünkü olaylarda gözaltına alınanların sayısı arttı mı-" sorusuna "Artış değil, dünkü sayı 135'ti. Dünden bugüne herhangi bir artış da yok. Sayımız şu anda 135" dedi.

Bir gazetecinin, "Dünkü olaylara katılan BDP Arnavutköy İlçe Başkanının biber gazı nedeniyle vefat ettiği iddiası var. Size ulaşan bilgi var mı-" sorusuna Vali Mutlu, ölen kişinin doğrudan doğruya bir parti yöneticiliğinin olmadığını belirterek şunları kaydetti:

"Yani partide görev almış bir pozisyonu yok bildiğim kadarıyla. Parti mensubu, bu doğru. Vatandaşımızın bilinen bir rahatsızlığı var. Ciddi astım rahatsızlığı var. Bununla ilgili tedavi gören birisi. Saat 13.30'da Arnavutköy'deki evinde vatandaşımız. Hastalandığı saat itibariyle 15.30. Hastaneye gidiş saati. Hastanede yapılan değerlendirme, vücudunda herhangi bir bahsettiğiniz gibi, işaret fişeği veya farklı şeylerden dolayı iz veya emare yok. İsabet etmiş herhangi bir şeyden dolayı etkilenme söz konusu değil. Kafasına, vücuduna isabet eden herhangi bir darp emaresi yok."

"Vatandaşımız, ciddi kronik astım rahatsızlığı olan birisi. Bu nedenle adli tıp ölüm nedenini inceleme sonrasında belirleyecek"diyen Mutlu, "Bunun neye bağlı olduğu. Bir kalp krizi geçirdiği değerlendirmesi var. Bunu Adli Tıp Kurumu belirler. Vatandaşımızın yüzünde, vücudunda olayla ilgili, olay yerinde bulunduğu ve orada darp aldığına dair en ufak bir iz yok. Bu, söz konusu değil ama olay yerinde miydi- Bunu emniyetimiz inceliyor. Şu ana kadar biz, olay yerinde olduğuna dair herhangi bir bulguya ulaşmış değiliz. Bu nedenle ölüm nedenine ilişkin Adli Tıp Kurumu'nun bir değerlendirme yapması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Vali Mutlu, hiçbir vatandaşın, hiçbir nedenle hayatını bu şekilde kaybetmesini arzu etmediklerini anlatarak, barış ve bahar günü olan nevruzda, insanların bahara bu şekilde değil, sevgiyle kardeşlikle hazırlanması ve bunu en güzel şekilde kutlaması gerektiğini söyledi.

Dün kamuya ait otobüslerin, durakların ve bir takım kamusal başka mekanların bu şekilde tahrip edilmesinin bayramla nevruz gibi güzel bir günle bağdaştırılmasının mümkün olmadığını ifade eden Mutlu, yapılmak istenenlerin tahrik olduğunu kaydetti.

Vali Mutlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Arzu edilen, çok daha büyük çapta olaylarla İstanbul'un ve ülkenin huzurunu kaçırmaya yönelikti. Dün tüm yönlendirmelere ve tahriklere rağmen, polisimizle çatışma arzusuyla meydanlara getirilmeye çalışılan halkımız, bu tahrikçileri dinlememiş ve bunlara fırsat vermemiştir. İstanbul'da dünkü olaylarda sokakta olanların sayısı 2 binden fazla değildir. Biz nevruzun bahar tadında kutlanmasını ve özellikle 21 Mart'ın da izinli olarak kutlanmasını sürekli söyledik. Neticede ölen vatandaşımız bizim yurttaşımız, onun acısını hepimizi yaşıyoruz. Biz 'nevruzu tadında kutlayın' dedik, ama nasıl kutlamak istediklerini hep birlikte gördük. Zararla ilgili araştırmala yapılıyor."

- İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Politika İstanbul'daki İzinsiz Nevruz Kutlamaları İstanbul Valisi Mutlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İran'ın İsrail'e yönelik saldırısı analistler tarafından değerlendirildi
    06:19 İran'ın İsrail'e yönelik saldırısı analistler tarafından değerlendirildi

    İran'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği saldırı, analistler tarafından İran lehine bir beraberlik olarak tanımlandı. İsrail'in yüksek alarm durumu ilan etmesi ve Batı'nın İsrail'e desteğini yeniden göstermesi dikkat çekti. Ancak saldırının İran'ın zayıflığını ortaya çıkardığı ve İsrail'in güç dinamiklerini tanımakta başarısız olduğu belirtildi. İsrail'in saldırılardan kazanç sağladığı ancak stratejik bir kayıp yaşadığı ifade edildi.

  • İran ve İsrail Arasındaki İlişkiler: Geçmişten Günümüze 'Örtülü Savaş'
    04:04 İran ve İsrail Arasındaki İlişkiler: Geçmişten Günümüze 'Örtülü Savaş'

    İran ile İsrail arasındaki ilişkilerin tarihi ve gerginliklerin sebepleri, İran'ın Filistin davasına destek vermesi, İsrail'in İran'a yönelik düşmanlık, İki ülke arasındaki 'örtülü savaş'ın detayları ve son gelişmeler.


Advertisement