İstanbul'daki Japonya - Son Dakika
Magazin

İstanbul'daki Japonya

Uzak Doğu'nun Gizemli Diyarı Japonya'ya Doğru Ufak Bir Yolculuğa Çıkmak İster Misiniz? Üstelik...

17.11.2013 06:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Japon mutfağı, Uzak Doğu dövüş sanatları, Japon kültüründen filmler ve animeler... Türk insanının Japon kültürüne olan ilgisi son yıllarda artarken; 'güneşin doğduğu ülke' olarak bilinen Japonya'dan esintilere İstanbul'da da sıkça rastlamaya başladık. İşte İstanbul'daki Japonya...

İZLEYİN

MİYAZAKİ

Japon anime sanatçısı ve yönetmen Hayao Miyazaki'nin dokuz muhteşem filminden oluşan DVD'sini veya ünlü yönetmen Akira Kurosawa'nın klasiklerinden oluşan DVD setini alıp evinizde, Japon dünyasında keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

ÖĞRENİN

JAPON KÜLTÜR VE ENFERMASYON MERKEZİ

İstanbul'daki küçük Japonya'yı bulabileceğiniz en yetkili yer burası diyebiliriz. 15 yıl önce Muharrem Demirci tarafından kurulan merkezdeki kurslara katılarak, kısa sürede Japonca öğrenmeniz mümkün. Herkese açık Japonca kitapların bulunduğu merkezde; Japon kağıt katlama ve geleneksel çiçek düzenleme sanatları da öğretiliyor.

KENDİNİZ YAPIN

ICHI-BAN

Levent'teki İş Kuleleri'nde yer alan Itsumi Restaurant; 2003 yılında Shunichi Horikoshi tarafından açıldı. Restoranda denediğiniz tatları evinizde kendiniz yapmak isterseniz, Itsumi bünyesinde açılan mini market Ichi-ban'dan alışveriş yapabilirsiniz. Japon, Çin ve Tayland mutfağına ait birçok ürünü bulabileceğiniz markette, mutfak ekipmanları ve hediyelik eşyalar da satılıyor.

GÖRÜN

JAPON BAHÇESİ/ BALTALİMANI

1972 yılından beri kardeş şehir olan İstanbul ve Şimonoseki anısına yapılmış. Özellikle Nisan aylarında kısa bir süre için çiçek açan sakura (kiraz) ağaçları görülmeye değer. Japon kültürünü yansıtan detaylara sahip bahçede doğal taşlardan imal edilmiş fenerler var. Bahçenin tasarımında ise Japon bahçelerinde sıklıkla kullanılan bitkileri görebilirsiniz.

KEŞFEDİN

UDONYA

15 yıldır Point Hotel Taksim'de hizmet veren Udonya'nın mönüsünde; Japon mutfağı denilince ilk akla gelen suşi, tempura, sashimi gibi lezzetler var. Udonya'ya ismini veren udon (özel sos içinde sunulan el yapımı Japon eriştesi), teriyaki çeşitleri, gyoza (Japon mantısı), Japon tatlıları Udonya'nın mönüsündeki örneklerden sadece birkaçı.

TÜRKLER MAYONEZLİ SUŞİYİ TERCİH EDİYOR

Swissotel The Bosphorus İstanbul'un içinde yer alan Miyako Restaurant, 1990 yılından beri Japon mutfağını sevenlere hizmet veriyor. Miyako'nun şefi Coşkun Kaplan, Japon mutfağına dair tüyolar verdi:

Türkler; kıtır, acılı ve mayonezli suşileri tercih eder. Ayrıca tempurayı da severler. Bu yüzden çoğunlukla, tempura karidesli California suşi siparişi verirler. Somon ve levrek daha kolay yenilebildiği için tercih ediliyor.

Japonların tercihi nigiridir; altı pilav, üstü çiğ balık olan suşi... Japonlar balığın tütsülenmiş değil, çiğ olmasını ister.

wasabi istemeyin

Türkler'in alışkanlıkları zamanla değişti. Önceden suşi bara oturan pek olmazdı. Şimdi suşi barda sipariş veriyorlar ve her bir suşinin ismini biliyorlar.

Suşi yerken şunlara dikkat etmek gerekir: Masaya ekstra wasabi istemeyin; bu, Japon şefe bir hakarettir. O ayarlamıştır zaten tadını. Özellikle nigiri yerken, pilavını soya sosuna bandırmayın çünkü önce balığı bandırmak gerekir. Suşi yerken çubuk kullanmak şart değil, elle de yiyebilirsiniz.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin İstanbul'daki Japonya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement