İstanbul'daki "Kck" Davası - Son Dakika
Güncel

İstanbul'daki "Kck" Davası

İstanbul\'daki "Kck" Davası

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 97'si tutuklu, 205 sanık hakkında açılan davanın 38. duruşması başladı

09.09.2013 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 97'si tutuklu 205 sanık hakkında açılan davanın 38. duruşması başladı.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi dışında oluşturulan büyük salonda görülen duruşmaya, eski BDP İstanbul İl Başkanı Mustafa Avcı ve yazar Ragıp Zarakolu'nun oğlu Cihan Deniz Zarakolu'nun da aralarında bulunduğu 95 tutuklu katıldı. Yazar Ragıp Zarakolu'nun da aralarında bulunduğu 28 tutuksuz sanık da duruşmada hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı Ali Alçık, Adalet Komisyonu listesinden seçilen 6 Kürtçe tercümanın da duruşmada hazır bulundurulduğunu söyledi.

Duruşmada söz alan tüm sanıkların avukatı Ercan Kanar, tüm avukatların ortak bir talepte bulunduğunu ve hukuki savunma kapsamında verdiği mütalaalardan Cumhuriyet Savcısı İsmail Işık'ın objektifliğini yitirdiğini iddia ederek, red edilmesini, red taleplerinin kabul edilmemesi halinde savcının kendisinin çekilmesini istedi.

Avukat Kanar, savcının mütalaalarda yaptığı yorumlarla kişisel olarak taraf olduğunu ve son verdiği mütalaada da bu durumun görüldüğünü, sanıkların lehine tek bir karar talep etmediğini öne sürdü.

Talep hakkında görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı İsmail Işık, "Ben objektif davranıyorum. Yasaya ve usule uygun olmayan talebin reddini talep ediyorum" dedi.

Duruşmaya verilen kısa bir aradan sonra ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, mevzuatta bu durumla ilgili bir düzenleme bulunmaması, cumhuriyet savcısı İsmail Işık'ın da açıklamasında çekilmesini gerektirecek bir durumun olmadığını söylemesini göz önüne alınarak, usule ve yasaya aykırı talebin reddedilmesine karar verdi.

Duruşma, tutuklu sanık Cesim Soylu'nun savunmasını yapmasıyla devam ediyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'daki 'Kck' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement