İstanbul'daki "Kck" Davası - Son Dakika
Güncel

İstanbul'daki "Kck" Davası

İstanbul\'daki "Kck" Davası

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 83'ü tutuklu 204 sanık hakkında açılan davada, bir kısım sanıkların savunmalarının alınmasına devam edildi.

17.12.2013 19:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 83'ü tutuklu 204 sanık hakkında açılan davada, bir kısım sanıkların savunmalarının alınmasına devam edildi.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi dışında oluşturulan büyük salonda görülen duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Erdal Avcı, anadilde savunma yapılmasının krize döndüğünü savunarak, "Israr ve beklentilerimiz sonucu, anadilde savunma yapma krizi aşıldı. Açlık grevleri süreçleri yaşandı. Yetersiz yasal düzenleme, sorunlar oluşturdu. Asimile olmuş benim gibi bazı sanıklar, savunmalarını Türkçe yaptı. Diğer arkadaşlarımız ise anadillerinde para ödeyerek savunma yaptılar, bu durum da yeni tartışmalar doğurdu" dedi.

Türkçe savunma yapmalarının önlerinde manevi engel oluşturduğunu ileri süren Avcı, ara bir formülle tercümanın gönüllü olarak para almadan tercümanlık yaptığını, fiili olan bir durumun korsan yöntemle aşıldığını söyledi.

Sanık Avcı, dosyada yer alan gizli tanık ifadelerine göre Esenler'de bir takım faaliyetlerde bulunduğu iddialarına yönelik, şunları anlattı:

"Gizli tanık, çok mahçup bir şekilde 'KCK' toplantılarının yapıldığını iddia ediyor. Yalnız bu toplantıların içerikleri yok. Sadece 'toplantı yapıldı' diyor. İfadelerinin altına parmak iziyle imza atmış, yani okuma yazma bilmeyen birisi olduğu anlaşılıyor. Neyi imzaladığını bile bilmiyor. Gizli tanık Haydar üzerinden bizimle ilgili iddiaların oluşturulması bir gerçeği yansıtmıyor."

Bir kısım sanıkların savunmalarının alınmasından sonra, duruşma 20 Aralık Cuma gününe ertelendi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'daki 'Kck' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement