İstanbul'daki Libya Sempozyumu - Son Dakika
Politika

İstanbul'daki Libya Sempozyumu

Libya'nın durumu ve taraflar arasında imzalanan siyasi anlaşmanın hayata geçirilmesinin görüşüldüğü "Ümit ve Varolan İmkanlar arasında Libya'daki Siyasi Anlaşma" isimli sempozyum İstanbul'da başladı.

18.01.2016 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Libya'nın durumu ve taraflar arasında imzalanan siyasi anlaşmanın hayata geçirilmesinin görüşüldüğü "Ümit ve Varolan İmkanlar arasında Libya'daki Siyasi Anlaşma" isimli sempozyum İstanbul'da başladı.

Libya Politikalar ve Stratejiler Örgütü tarafından İstanbul'da düzenlenen ve Libya'daki siyasi durum, Suheyrat anlaşmasının hayata geçirilmesi, geliştirilmesi ve uygulamasının önündeki engeller ile özellikle ekonomi ve güvenlik alanında olmak üzere Libya hükümetine ilişkin dosyaların ele alınacağı sempozyuma yurtiçi ve yurtdışından siyasiler ve konunun uzmanları katıldı.

Sempozyumun açılışında konuşan eski Tunus Cumhurbaşkanı Muhammed Munsif el-Merzuki, Libya'nın yalnız olmadığını, Tunus'ta, Yemen'de ve Libya'da benzer şeylerin yaşandığını söyledi.

Uzlaşıdan söz edildiğinde fedakarlıktan da söz edilmesi gerektiğini vurgulayan Merzuki, "Önümüzdeki en belirgin yol, devlet ve kurumlardaki ayrılığı sonlandıracak ulusal uzlaşı hükümetine çerçeve çizen, ekonomi, güvenlik ve sosyal konularda sürekli kötüye gidişi durduracak çok yönlü Libya diyaloğunun sonuçlarıdır" dedi.

Merzuki, "Tarafların kesin doğru olduğuna inandıkları şeylerde ısrar etmesi halinde uzlaşı sağlanmaz. Aksine daha önemli için önemlinin kurban edilmesi, tavizler vererek karşılıklı kabul ve eğer fırsat kaçarsa daha büyük tavizler vermek gerekir inancıyla uzlaşıya ulaşılır" diye konuştu.

Bunun yanı sıra Ak Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan ise Mısır, Libya, Irak, Filistin gibi Müslüman ülkelerin kaderinin Türkiye'ninkinden farklı olmadığını birbirilerine kaçınılmaz bir bağla bağlı olduklarını kaydetti.

Turan, tüm Müslüman toplulukların din kardeşi olduğunu belirterek, kardeşliği hedefleyen etkinlikleri önemsediklerini belirtti. Turan, siyasi anlaşmazlıklardan doğan sorunların yalnızca Batı'ya hizmet ettiğini, bu nedenle birlik olunması gerektiğini ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika İstanbul'daki Libya Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement