İstanbul'dan Saraybosna'ya Otobüs Yardımı - Son Dakika
Güncel

İstanbul'dan Saraybosna'ya Otobüs Yardımı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'ya 15 otobüs hibe edildi.

22.05.2018 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'ya 15 otobüs hibe edildi.

İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmelerince (İETT) hibe edilen otobüsler ve yedek parçaları, düzenlenen törenle Saraybosna Kamu Toplu Taşıma Şirketine (GRAS) teslim edildi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansının (TİKA) desteğiyle Saraybosna'ya getirilen otobüslerin teslim törenine, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç, TİKA Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Birol Çetin, İBB Meclis Üyesi İsmail Hakkı Turunç ile Saraybosna Kantonu Ulaştırma Bakanı Mujo Fiso ve GRAS Müdürü Avdo Vatric de katıldı.

Büyükelçi Koç, burada yaptığı konuşmada, kalkınma ve refah bakımından Türkiye'nin her zaman Bosna Hersek'e önem verdiğini belirterek bu hususların istikrar ve huzurun da garantisi olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın pazar günü Saraybosna'ya yaptığı ziyarete de değinen Koç, "O günkü temaslarda, bu hususlar zaten ele alınmıştı. Türkiye, Bosna Hersek'in birliğine, bütünlüğüne, istikrarına ve kalkınmasına önem veriyor. İki gün sonra somut olarak sahada 15 otobüsle bunun arkasında durduğu açıkça görülüyor." dedi.

Ulaştırma Bakanı Fiso da hibe edilen otobüsler sayesinde Saraybosnalıların ulaşım konusunda daha rahat edeceğini kaydederek otobüslerin teknik bakımdan geçtiğini ve güvenli olarak kullanıma hazır olduğunu ifade etti.

"Bosna Herseklilerle gönül bağımız okyanuslardan daha derin"

İBB Meclis Üyesi Turunç da talep olduğu için dünyanın birçok ülkesine otobüs yardımında bulunduklarını belirterek bugüne kadar en fazla Bosna Hersek'e otobüs hibe edildiğini söyledi.

Otobüs yardımları dışında da Saraybosna ile farklı projeler yaptıklarına işaret eden Turunç, "Bosna Hersek ve Bosna Herseklilerle gönül bağımız okyanuslardan daha derin, dağlardan daha yüksek ve çelikten daha kuvvetlidir." dedi.

GRAS Müdürü Vatric de otobüs yardımıyla Saraybosna'da toplu taşımanın gelişimine önemli katkı sağlandığını vurgulayarak otobüslerin en kısa zamanda hizmet vermeye başlayacağını belirtti.

TİKA Başkan Yardımcısı Çetin de İstanbul ile Saraybosna'nın kardeş belediyeler olduğunu vurgulayarak bugüne kadar birçok ortak proje gerçekleştirildiğini ifade etti.

TİKA'nın teknik destek noktasında yardımcı olduğunu belirten Çetin, ihtiyaç duyduğu her alanda Bosna Hersek'in yanında olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Bugün teslim edilen 15 otobüsle İstanbul'dan Saraybosna'ya gönderilen toplam otobüs sayısı 60'a ulaştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'dan Saraybosna'ya Otobüs Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ayvalık'ta 29 düzensiz göçmen yakalandı, 2 kişi gözaltına alındı
    15:55 Ayvalık'ta 29 düzensiz göçmen yakalandı, 2 kişi gözaltına alındı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda, göçmen kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla 2 kişi gözaltına alındı. İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerin düzenlediği operasyonda, Afganistan uyruklu 29 düzensiz göçmen yakalandı ve yasal işlem başlatıldı. Gözaltına alınan 2 şüphelinin ise jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Düzce'de konut satışı Mart ayında düştü
    15:55 Düzce'de konut satışı Mart ayında düştü

    Düzce'de bir önceki yıla göre konut satışı Mart ayında düştü. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre, 2024 yılı Mart ayında Düzce'de 508 konut satıldı. Geçen yıl ise Düzce'de 604 konutun satıldığı bu yıl konut satışının düştüğü görüldü.

  • Kulu'da hareketsiz bulunan 20 günlük bebek kurtarılamadı
    15:54 Kulu'da hareketsiz bulunan 20 günlük bebek kurtarılamadı

    Konya'nın Kulu ilçesinde annesi tarafından hareketsiz bulunan 20 günlük bebek, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bebeğin ölüm sebebi Ankara Adli Tıp Kurumu tarafından belirlenecek.

  • Konya Bozkır'da Okul Servis Araçları Denetlendi
    15:54 Konya Bozkır'da Okul Servis Araçları Denetlendi

    Bozkır ilçesinde Bozkır Trafik Jandarması, Bozkır Trafik Polisi ve Bozkır İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevlileri tarafından okul servislerine yönelik kontroller yapıldı. Denetlemelerde ilçe merkezine taşımalı eğitim yapan 32 okul servis aracı ve sürücüsü Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği kapsamında incelendi ve denetim formu tanzim edildi. Kontrollerin devam edeceği bildirildi.

  • Kuyucak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, damızlık sığır ithalatı denetimlerini sürdürüyor
    15:54 Kuyucak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, damızlık sığır ithalatı denetimlerini sürdürüyor

    Kuyucak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, ilçede gerçekleştirilen damızlık sığır ithalatıyla ilgili denetimlerini sürdürüyor. İşletmelerin ithal edilen sığırların sağlık durumunu, bakım şartlarını ve belirlenen standartlara uygunluğunu kontrol etmek amacıyla Kuyucak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçede gerçekleştirilen damızlık sığır ithalatıyla ilgili denetimler devam ediyor. Müdürlük ekipleri, işletmelerin gerekli hijyen ve sağlık standartlarına uyup uymadığını, hayvanların sağlık durumlarını ve gerekli veteriner sağlık raporlarını detaylı bir şekilde inceliyor. Denetimlerde, hem sığır ithalatının kalitesini ve güvenilirliğini artırmak hem de tüketicilerin sağlığını korumak için büyük önem taşıdığının vurgulanırken, vatandaşların da bu tür denetimlerde gördükleri herhangi bir olumsuz durumu müdürlüğe bildirmesi çağrısında bulunuldu.

  • Sivasspor, Fenerbahçe maçının hazırlıklarını sürdürdü
    15:54 Sivasspor, Fenerbahçe maçının hazırlıklarını sürdürdü

    Sivasspor, bugün Teknik Direktör Bülent Uygun yönetiminde yaptığı antrenmanla Fenerbahçe maçının hazırlıklarını sürdürdü. Antrenmanda ısınma hareketleri, pas çalışmaları, çıkış koşuları, şut çalışması ve taktik maçı yapıldı. Sivasspor, yarın basına ve taraftara kapalı yapacağı antrenmanla maçın hazırlıklarına devam edecek. Sivasspor ile Fenerbahçe, 22 Nisan Pazartesi günü saat 20.00'de Sivas 4 Eylül Stadı'nda karşılaşacak.

  • Trabzon Of'ta İlk ve Ortaokul Öğrencilerine Akıl ve Zeka Oyunları Yarışması Düzenlendi
    15:53 Trabzon Of'ta İlk ve Ortaokul Öğrencilerine Akıl ve Zeka Oyunları Yarışması Düzenlendi

    Trabzon'un Of ilçesinde ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen 6. Akıl ve Zeka Oyunları, İsmail Yıldırım İlkokulu'nda final müsabakalarıyla sona erdi. Kaymakam Yiğit Yaşar Demirer, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu ve 28 Şubat İlkokulu Müdürü Abdullah Hacıömeroğlu, dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti. Dereceye giren öğrenciler, il elemelerine katılmaya hak kazandı.

  • Konya'da Zirai İlaçlama Yapan Kişi Zehirlenerek Hastanelik Oldu
    15:52 Konya'da Zirai İlaçlama Yapan Kişi Zehirlenerek Hastanelik Oldu

    Konya'nın Karapınar ilçesinde bir kişi, rüzgarlı havada tarlasında zirai ilaçlama yaparken zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan kişi, Karapınar Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Mersin'de PTT 52. Balkan Ülkeleri Postacı Yürüyüş Yarışması Bölge Seçmeleri Gerçekleştirildi
    15:50 Mersin'de PTT 52. Balkan Ülkeleri Postacı Yürüyüş Yarışması Bölge Seçmeleri Gerçekleştirildi

    Mersin'de düzenlenen PTT 52. Balkan Ülkeleri Postacı Yürüyüş Yarışması Bölge Seçmeleri'ne 124 personel katıldı. Yarışmalarda erkekler ve kadınlar kategorisinde dereceye girenler Türkiye Geneli Eleme Yarışması'na katılma hakkı kazandı. Mersin PTT Başmüdürü Recep Öztürk, etkinliğin sosyal dayanışmayı arttırdığını ve sportmenlik ruhunu geliştirdiğini belirtti.


Advertisement