İstanbul Devlet Tiyatrosu'ndan "Ustalara Saygı" Etkinliği - Son Dakika
Kültür Sanat

İstanbul Devlet Tiyatrosu'ndan "Ustalara Saygı" Etkinliği

İstanbul Devlet Tiyatrosu yazarı ve yönetmeni Cüneyt Çalışkur için ölümünün 4. yılında 29 Mart'ta anma programı düzenlenecek.

27.03.2015 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Devlet Tiyatrosu yazarı ve yönetmeni Cüneyt Çalışkur için ölümünün 4. yılında 29 Mart'ta anma programı düzenlenecek.

İstanbul Devlet Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Zafer Kayaokay, yaptığı yazılı açıklamada, programın 29 Mart Pazar akşamı Beyoğlu'nda Küçük Sahne'de gerçekleştirileceğini belirtti.

"Ustalara Saygı" başlığıyla bu yıl yapacakları etkinlikler dizisinin ilkini gerçekleştireceklerini kaydeden Kayaokay, etkinlikte Çalışkur'un kız kardeşi Rüçhan Çalışkur ve dostlarının, üstadın daha önce sahnelenmeyen bir oyununu "Okuma Tiyatrosu" formatıyla sahneye taşıyacağını aktardı.

Kayaokay, etkinlikte Çalışkur'un şiirlerinin okunacağını, anılarının anlatılacağını ve sahnelediği oyunlarla ilgili sunumlar yapılacağını kaydetti.

Ustalara Saygı Geceleri Koordinatörü ve Müdür Yardımcısı Ayşen İnci, ustalarla çıraklar arasında sağlıklı köprüler kurmak ve ustaları anmanın hem görev hem de vefa borcu olduğunu vurguladı.

İnci, "Ustaların birikimlerinden biz çırakların öğreneceği çok şey var. Bu aynı zamanda bir iç eğitim geleneğimizdir. İstanbul Devlet Tiyatrosu olarak görevimiz, benzer etkinliklerimiz ve oyunlarımızla Türk tiyatrosuna değerler ve anlamlar katmaya ve çoğaltmaya devam etmektir. Ücretsiz etkinliğimize Cüneyt Çalışkur'u bilen, seven ve merak eden izleyicilerimizi Küçük Sahne'ye davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İstanbul Devlet Tiyatrosu'ndan 'Ustalara Saygı' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement